Picos de Europa

Els Picos de Europa són un massís minúscul farcit de muntanyes vertiginoses, cims impossibles i abismes de profunditat insondable. Proporcions gegantines en una superfície de només vint quilòmetres de nord a sud i trenta-cinc d’est a oest. En aquest espai tant modest s’hi apinyen catorze cims de 2.600m, quaranta de 2.500m i gairebé dos-cents cinquanta de 2.000m. Un paradís laberíntic de bellesa extraordinària modelat per les glaceres del Quaternari i tallat a ganivet per rius torrencials de força impetuosa.

 

Els Picos són molt a prop del mar, dels pobles de pescadors de la costa i de grans ciutats com Oviedo, Gijón o Santander. I, alhora, gràcies a la seva orografia abrupte i complicada són prou lluny de tot i de tothom com per amagar alguns dels pobles més remots del nord d’Espanya. El viatge que us proposem és un itinerari especial acompanyats d’un Guia de Muntanya per descobrir a peu alguns dels paisatges més bonics d’aquestes muntanyes majestuoses. En aquest viatge caminarem. I caminarem força. No cal tenir experiència en muntanya però sí estar en bona condició física i habituat a caminar. L’esforç pagarà la pena. La bellesa superlativa dels Picos de Europa us espera!

1r Dia. Gijón.

Presentació al Parador de Gijón a partir de les 16 h. Trobada amb el guia d’Eurovacances i check-in al Parador. Resta de la tarda lliure per descansar o visitar de manera individual la ciutat de Gijón. Sopar i allotjament al Parador.

2n Dia. Gijón – excursió a Bulnes – Santa Maria de Lebeña – Potes – Fuente Dé.

Aquest matí ens traslladarem als Picos de Europa per fer l’excursió de Poncebos (274m) a Bulnes (650m) pujant per la bonica Canal de Texu. Dinarem a Bulnes i a la tarda baixarem amb funicular a Poncebos. A continuació visitarem l’església preromànica d’estil mossàrab de Santa Maria de Lebeña. Farem una passejada per la bonica població de Potes i acabarem el dia recorrent els darrers quilòmetres fins al Parador de Fuente Dé, on soparem i ens allotjarem.

3r Dia. Fuente Dé – excursió a Los Horcados Rojos.

Començarem el matí pujant amb el telefèric de Fuente Dé fins l’estació superior, coneguda amb el nom de El Cable (1.850m). Aquí començarem una excursió fins al refugi de Cabaña Veronica (2.325m) i la collada de Los Horcados Rojos (2.343m), des d’on gaudirem de vistes espectaculars. Dinarem tipus pícnic i a la tarda retornarem al Parador amb el telefèric. Disposarem de la resta de la tarda lliure per descansar o fer una passejada per la Vega del Naranco. Allotjament i sopar al Parador.

4t Dia. Fuente Dé – Mogrovejo – Santo Toribio de Liébana – Piasca – Posada de Valdeón.

Començarem el dia fent una passejada pel pintoresc poblet de Mogrovejo. Després visitarem el monestir de Santo Toribio de Liébana i ens arribarem a la petita església romànica de Piasca. Farem una parada a Puerto de Pandetrave per gaudir de la vista i arribarem a Posada de Valdeón per dinar. A la tarda ens instal·larem a l’hotel i després farem una senzilla excursió fins la fageda de Soto i Caldevilla de Valdeón. Sopar i allotjament a l’hotel.

5è Dia. Posada de Valdeón – excursions a Vega de Llós i Mirador del Tombo.

Avui explorarem la vall de Valdeón, considerada una de les més espectaculars dels Picos de Europa. Al matí farem una excursió des del mateix hotel de Posada de Valdeón (930m) fins la Majada de Argoya i la Choza de la Vega de Llós (1.552m). Dinarem a l’hotel i a la tarda farem una passejada fins al Mirador del Tombo (864m), un dels més famosos dels Picos. Sopar i allotjament a l’hotel.

6è Dia. Posada de Valdeón – excursió a Oseja de Sajambre – Covadonga – Cangas de Onís.

Aquest matí farem una excursió de baixada des de Puerto de Panderruedas (1.452m) fins a Oseja de Sajambre (778m), recorrent la capçalera del riu Sella. Passarem amb autocar pel Desfiladero de los Beyos i arribarem al Parador de Cangas de Onís per dinar. A la tarda visitarem el Santuari de Covadonga, des d’on farem una senzilla excursió fins la Cueva de Orandi i Las Mestas. Sopar i allotjament al Parador.

7è Dia. Cangas de Onís – excursió al llac Enol i al Refugio de la Vega de Ario.

Pujarem amb autocar al famós llac Enol, aparcarem al costat del llac Ercina (1108m) i començarem una excursió a Las Bobias i al Refugio de la Vega de Ario (1624m), des d’on gaudirem de vistes espectaculars sobre les gorges del Cares. Dinarem tipus pícnic durant l’excursió i a la tarda retornarem al llac Enol i al Parador. Disposarem de la resta de la tarda lliure per descansar. Sopar i allotjament al Parador.

8è Dia. Cangas de Onís – excursió al refugi de Vegarredonda i Mirador de Ordiales – Gijón.

Avui tornarem a pujar al llac Enol (1.070m) per fer una excursió a través de Vegas de Enol, la Piedra i Canraso fins al refugi de Vegarredonda (1.466m) i el famós Mirador de Ordiales (1.764m), des d’on gaudirem d’una magnífica vista panoràmica. Dinarem tipus pícnic durant l’excursió i a la tarda ens traslladarem amb autocar al Parador de Gijón. Sopar i allotjament al Parador.

9è Dia. Gijón.

Després d’esmorzar al Parador donarem per acabat el viatge. 

Grups de 15 persones com a màxim

Sortides: 20 setembre (2020) i 19 juny (2021)
Durada: 9 dies
Preu per persona: 2.790€ en habitació doble
Suplement individual: 470€

Què inclou:

 • Allotjament als Paradors de Gijón, Fuente Dé i Cangas de Onís i hotel de 2* a Posada de Valdeón. 
 • Pensió completa durant tot el viatge amb dinars tipus pícnic durant les excursions més llargues.
 • Transport amb autocar.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances amb titulació de Guia de Muntanya i associat a l’AEGM.
 • Baixada amb el Funicular de Bulnes.
 • Visita de Santa Maria de Lebeña i Potes.
 • Pujada amb el telefèric de Fuente Dé.
 • Passejada per Mogrovejo i Piasca.
 • Visita de Santo Toribio de Liébana.
 • Visita de Covadonga.
 • Totes les excursions incloses al programa o, en cas de mal temps, excursions alternatives.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Ergo Seguros de Viaje.

Característiques:

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar