Via de La Plata

Augusta Emerita, Norba Caesarina, Salmantica i Asturica Augusta. Ciutats d’arrels profundes a Extremadura i al desaparegut Reino de León. Fa més de dos mil anys que Mèrida, Càceres, Salamanca i Astorga estan unides per la ruta històrica més antiga de l’oest d’Espanya. Oficialment la primera calçada la construeixen els romans per comunicar la capital de la Lusitania, Emerita Augusta, amb una de les ciutats més importants de la Tarraconense, Asturica Augusta. Però la ruta podria ser més antiga i remuntar els seus orígens a l’edat del bronze, quan Tartessos dominava el comerç dels metalls i exportava objectes a tota la península.

 

Durant els temps d’al-Àndalus s’anomenava a la ruta al-Balat, el camí empedrat, i no començarà a prendre el nom de Via de la Plata fins a principis del segle XVI. La pirueta fonètica per transformar la paraula àrab Balat en la castellana Plata va fer fortuna i la Via es va convertir en un dels principals camins de pelegrinatge a Santiago de Compostela. Avui, és l’autovia A-66. Tot plegat, història viva que recorrerem de sud a nord amb llicències aquí i allà per conèixer el més interessant a una banda i altra de la Via.

1r Dia. Madrid.

Presentació a l’hotel de Madrid a partir de les 16 h. Resta de la tarda lliure. Sopar i allotjament a l’hotel.

2n Dia. Madrid – Belvís de Monroy – Trujillo – Càceres.

Iniciarem l’etapa amb direcció a Belvís de Monroy, on visitarem el castell del s XIV. Acabada la visita continuarem fins a Trujillo. Dinarem i a la tarda coneixerem la ciutat, bressol de personatges com Francisco Pizarro. Finalment arribarem al Parador de Càceres, situat en un palau renaixentista del casc històric. Sopar i allotjament al Parador.

3r Dia. Càceres – Mèrida – Càceres.

Al matí visitarem Mèrida (UNESCO), on començava l’antiga Via de la Plata. Durant el recorregut veurem les restes arqueològiques més importants com el teatre, l’amfiteatre i l’aqüeducte. Dinarem i a la tarda retornarem a Càceres (UNESCO) per descobrir un dels conjunts medievals i renaixentistes més complets del món. Sopar i allotjament al Parador.

4rt Dia. Càceres – Alcántara – Zarza la Mayor – Coria – Plasencia.

De bon matí sortirem cap a Alcántara on veurem el magnífic pont romà. Continuarem cap a Zarza la Mayor i el seu interessant casc antic, declarat conjunt històric artístic. Dinarem i a la tarda visitarem Coria, cèlebre per les muralles romanes, la Catedral i el castell del s XV. Quan acabem farem els darrers quilòmetres fins al Parador de Plasencia, on soparem i ens allotjarem.

5è Dia. Plasencia – Parque Nacional de Monfragüe – Plasencia.

Pensió completa al Parador. Aquest matí farem una excursió amb 4×4 pel Parque Nacional de Monfragüe. Retornarem al Parador per dinar i a la tarda visitarem Plasencia. Durant el recorregut veurem la Plaza Mayor i passejarem pels evocadors carrerons medievals del centre històric. Sopar i allotjament al Parador.

6è Dia. Plasencia – Cáparra – Hervás – La Alberca – Salamanca.

Començarem el matí a les restes arqueològiques de Cáparra, una de les ciutats romanes originals de la Via de la Plata. Més tard ens arribarem a Hervás per passejar pels antics carrers de l’aljama medieval. Tot seguit ens desplaçarem fins a Montemayor on visitarem el castell i dinarem. A la tarda passejarem per la pintoresca localitat de La Alberca. Finalment arribarem al Parador de Salamanca, on soparem i ens allotjarem.

7è Dia. Salamanca. Parc Natural Arribes del Duero – Siega Verde Rupestre – Ciudad Rodrigo.

Aquest matí farem un creuer fluvial per descobrir el Parc Natural Arribes del Duero. A continuació anirem a conèixer els gravats rupestres paleolítics de Siega Verde (UNESCO). Dinarem al Parador de Ciudad Rodrigo i a la tarda visitarem la ciutat. Durant el passeig recorrerem les muralles i entrarem a la Catedral. Finalment retornarem a Salamanca.

8è Dia. Salamanca – Ledesma – Zamora.

Començarem el matí visitant el centre històric de Salamanca (UNESCO). Durant el recorregut contemplarem la famosa Plaza Mayor d’estil barroc i la façana plateresca de la Universitat. A continuació anirem a Ledesma, passejarem per les seves muralles i veurem el castell-fortalesa. Dinarem i a la tarda arribarem a Zamora. Coneixerem els edificis romànics del centre històric i finalment ens instal·larem al Parador per sopar i descansar. 

9è Dia. Zamora – San Pedro de la Nave – Benavente – Astorga – León.

Al matí ens traslladarem a San Pedro de la Nave per veure l’església visigòtica de San Pedro. Tot seguit anirem a Benavente, passejarem pel seu centre històric i veurem l’església templera de San Juan. Dinarem al Parador i a la tarda arribarem a Astorga (Asturica Augusta), punt final de la Via de la Plata romana. Visitarem aquesta important ciutat del Camino de Santiago i després anirem a instal·lar-nos al Parador de León.

10è Dia. León – Astorga – Madrid.

Començarem el dia fent un recorregut pel centre històric de León per veure la seva famosa Catedral. Dinarem al Parador de Tordesillas i a la tarda arribarem a Madrid. Fi del viatge.

Grups de 15 persones com a màxim

Sortides: 3 d’octubre, 6 de novembre de 2020 y 16 d’abril de 2021
Durada: 10 dies
Preu per persona:
3.545€ octubre-abril en habitació doble
3.435€ novembre en habitació doble
Suplement individual:
645€ octubre-abril
565€ novembre

Què inclou:

 • Allotjament als Paradors de Càceres, Plasencia, Salamanca i Zamora i hotels de 4* a Madrid i León.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita del Castell de Bellvís de Monroy.
 • Visita de Trujillo.
 • Visita de Mèrida romana. 
 • Visita de Càceres. 
 • Visita d’Alcántara.
 • Passeig a Zarza la Mayor.
 • Visita de Coria Excursió amb 4×4 pel PN Monfragüe.
 • Visita de Plasencia medieval .
 • Visita arqueològic de Cáparra.
 • Visita d’Hervás.
 • Visita del castell de Montemayor.
 • Passeig a La Alberca.
 • Creuer fluvial al Parc Natural Arribes del Duero.
 • Visita gravats rupestres de Siega Verde.
 • Visita de Ciudad Rodrigo.
 • Visita de Salamanca.
 • Passeig a Ledesma.
 • Visita de Zamora romànica.
 • Visita de San Pedro de la Nave.
 • Passeig a Benavente.
 • Visita d’Astorga.
 • Visita de León.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Ergo Seguros de Viaje.

Característiques:

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar