Bolívia

El país de l’altiplà

Bolívia és el Tibet de les Amèriques, el més alt i geogràficament més aïllat dels països sud-americans. Enclavat al cor del tram més ample de la serralada dels Andes, l’estat bolivià s’estén per un laberint de valls, altiplans i muntanyes situades entre els 6.500 metres dels cims més alts fins a les selves impenetrables de la conca amazònica. El país és també prou divers per gaudir d’una diversitat històrica, ètnica i cultural sense paral·lels. A Bolívia hi ha llocs tan cèlebres com les llegendàries mines de Potosí, els temples cerimonials de Tiahuanaco o les missions jesuítiques de les terres baixes. I emmarcant aquesta riquesa, la grandiosa majestuositat dels Andes s’obre d’una banda a l’altra de l’horitzó, interrompent la seva titànica presència per donar llibertat als espais infinits de l’Altiplà i l’Amazònia. Però per damunt de tot, en aquest univers de muntanyes altíssimes hi destaca el salar d’Uyuni, la plana més plana, més extensa i a més altitud del món. Són 12.000 km² de superfície salina sense el més mínim desnivell, situats a 3.650 metres d’altitud i envoltats per muntanyes més altes que els Alps. En definitiva, el salar d’Uyuni és un d’aquells llocs únics al món que per si sol justifica el viatge.

1r Dia – Volem a Santa Cruz.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Madrid, on connectarem amb el vol a Santa Cruz. Sopar i nit a bord.

2n Dia – Santa Cruz.

Aterrarem a Santa Cruz de matinada i ens traslladarem a l’hotel per descansar i esmorzar. Després començarem la visita de la ciutat. Durant el recorregut anirem a la plaça 24 de Septiembre, on hi ha la Catedral de San Lorenzo, el Museu d’Art i el mercat d’artesania regional. Dinarem i a la tarda visitarem el Biocentro Guembe, on coneixerem la flora tropical pròpia de la zona. Finalment retornarem al nostre hotel per sopar i descansar.

3r Dia – Santa Cruz – Sucre.

Després d’esmorzar volarem a la ciutat de Sucre (UNESCO), ciutat que visitarem tan bon punt aterrem. Durant el nostre recorregut veurem el Monestir de La Recoleta, el Convent de Santa Clara, el Museu d’Art i la Catedral Metropolitana. Dinarem i a la tarda continuarem les visites amb l’església de Santo Domingo, el Palau del Govern i el convent de Santa Mónica, passejarem pel parc Bolívar Sacre i acabarem la tarda veient la posta de sol des del convent de San Felipe Neri. Ens instal·larem a l’hotel en acabar les visites i al vespre gaudirem d’un sopar-espectacle.

4t Dia – Sucre – Potosí.

Després d’esmorzar visitarem l’anomenada Casa de la Libertad, on es va proclamar la independència del país, la plaça 25 de Mayo i el Museu Charcas, dedicat a l’arqueologia boliviana. Dinarem i a la tarda ens traslladarem per carretera a Potosí, una bonica ciutat colonial situada a l’altiplà. Quan arribem visitarem la Casa de la Moneda, del segle XVIII, considerada l’Escorial d’Amèrica. Finalment ens instal·larem a l’hotel.

5è Dia – Potosí.

Dedicarem tot el dia d’avui a visitar Potosí. Començarem el matí al mercat dels miners i després pujarem fins a la base de Cerro Rico per veure l’entrada a una de les mines actives que encara hi ha a la muntanya. Dinarem i a la tarda visitarem el centre històric. Durant el recorregut passarem per la plaça 10 de Noviembre i veurem l’església de San Francisco, la Catedral, les portades de les esglésies de San Agustín i San Lorenzo i el Convent Museu de Santa Teresa. Acabades les visites retornarem a l’hotel per sopar i descansar.

6è Dia – Potosí – Gran Salar d’Uyuni.

Esmorzarem a l’hotel i després iniciarem el recorregut per carretera cap a la localitat d’Uyuni i el desert del Gran Salar. Durant el trajecte per l’altiplà recorrerem paisatges de gran bellesa, veurem cims de 5.000 metres d’altitud i pobles tradicionals. Dinar tipus pícnic. Visitarem l’assentament miner de Pulacayo i l’anomenat Cementiri de Trens d’Uyuni i finalment arribarem al Gran Salar. Ens instal·larem a un hotel construït íntegrament amb blocs de sal i després disposarem de temps lliure per descansar.

7è Dia – Gran Salar d’Uyuni.

Després d’esmorzar a l’hotel sortirem amb vehicles 4×4 a explorar el Gran Salar, de 12.000 km² de superfície. Durant el recorregut ens aturarem a Ojos del Salar i arribarem a l’illa d’Incawasi, situada al centre del Salar. Farem una excursió travessant el bosc de cactus gegants fins al cim de l’illa i gaudirem de les vistes panoràmiques de 360º. Després de dinar ens aproparem al volcà Tunupa per contemplar la panoràmica del Salar. Finalment retornarem al nostre hotel de sal travessant de nou la immensitat blanca.

8è Dia – Gran Salar d’Uyuni – Laguna Hedionda – Siloli.

Esmorzarem a l’hotel i començarem l’etapa amb 4×4 cap a l’extrem sud-oest del país, amb tota seguretat la zona més espectacular de Bolívia i una de les més extraordinàries dels Andes. Ens aturarem a l’assentament de San Cristóbal i després continuarem el recorregut a través dels anomenats Valles Rocosos fins les llacunes Cañapa, Hedionda i Charcota. Dinarem tipus pícnic i al final de la tarda arribarem a Malku, al desert de Siloli, on ens allotjarem.

9è Dia – Siloli – Laguna Colorada – Sol de Mañana – Laguna Verde – Uyuni.

Avui continuarem el recorregut amb 4×4 fins la Reserva Nacional de Fauna Altoandina Eduardo Avaroa, situada entre 4.000 i 6.000 metres d’altitud en un entorn paisatgístic de bellesa extraordinària. Durant el recorregut visitarem la Laguna Colorada, famosa pel seu color i per les bandades de flamencs i pujarem a les calderes de fang bullent de Sol de Mañana. Finalment arribarem a la Laguna Verde, situada als peus del volcà Lincancabur. Dinarem tipus pícnic i a la tarda refarem el llarg camí de retorn a Uyuni, on arribarem al vespre.

10è Dia – Uyuni – Tiahuanaco – La Paz.

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport d’Uyuni per volar a El Alto. Quan arribem anirem per carretera a Tiahuanaco, el conjunt arqueològic precolombí més important de Bolívia. Veurem la Puerta del Sol, els monòlits, els temples de Kalasasaya i Kontiki i les restes de la piràmide artificial d’Akapana. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa fins La Paz, la capital del país, on ens allotjarem.

11è Dia – La Paz – Santa Cruz.

Després d’esmorzar agafarem els telefèrics que recorren l’espectacular amfiteatre natural on s’estén la ciutat de La Paz. A continuació ens dirigirem al centre colonial per conèixer la Basílica de San Francisco, la plaça Murillo, el Parlament, el Palau Presidencial i la Catedral Metropolitana. Dinarem i a la tarda volarem a Santa Cruz. Després d’aterrar anirem a instal·lar-nos a un confortable hotel.

12è Dia – Santa Cruz – Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i després ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Madrid. Dinar, sopar i nit a bord.

13è Dia – Arribem a Barcelona.

Aterrarem a l’aeroport de Madrid i connectarem amb el vol a Barcelona.

Data de sortida: 3 d’octubre de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 5.830.-€ (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 575.-€ (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols amb la companyia Air Europa, classe turista
 • Vols domèstics amb companyies locals a Bolívia
 • Hotel de 5***** a Santa Cruz i La Paz, Parador de 4**** a Sucre i hotel de 3*** a Potosí i Uyuni.
 • Al Salar i al desert de Siloli lodges confortables de categoria turista
 • Pensió completa durant tot el viatge (alguns àpats tipus pícnic)
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge
 • Visita de Santa Cruz
 • Visita de Sucre
 • Visita de Pulacayo i el Cementiri de Trens d’Uyuni
 • Visita de Potosí
 • Visita del Gran Salar a Uyuni
 • Visita de la Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa
 • Visita de Tiahuanaco
 • Visita de La Paz
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar