Grècia

Bressol del món clàssic

El segle V aC se’l coneix com el segle de Pèricles. Són els anys del predomini d’Atenes sobre Esparta, l’època de Sòfocles, d’Eurípides i de Sòcrates, el temps de la comèdia i la tragèdia, l’era en què nasqué la filosofia occidental. El món de la Grècia Clàssica és la base de la nostra cultura política i filosòfica. Els conceptes de llibertat i democràcia tal i com nosaltres els entenem es van originar en aquesta època. En aquells grecs del segle V aC reconeixem una familiaritat que no experimentem amb altres civilitzacions desaparegudes. D’alguna manera, els grecs del període clàssic són com nosaltres, però molt més antics.

La recerca arqueològica dels darrers anys ha matisat molts aspectes de l’antiga cultura grega. Avui sabem que la democràcia ni era practicada per tots els pobles hel·lènics ni s’estenia a tots els membres de la societat. Els arqueòlegs fins i tot han demostrat que les antigues civilitzacions minoiques i micèniques bevien de fons orientals i estaven profundament influenciades pels fenicis i els egipcis del mediterrani oriental. Tot i això, els grecs, com cap  altra civilització de l’Antiguitat, acabaren dominant política i culturalment totes les civilitzacions del seu entorn, modificant els seus precursors i transformant els seus invasors, tot allargant la seva influència fins al món modern. És com si el segle de Pèricles mai no s’hagués acabat.

1r Dia. Barcelona – Atenes – canal de Corint – Nàuplia.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol directe a Atenes. En aterrar,  començarem l’etapa cap a la península del Peloponès. Durant el recorregut coneixerem el canal de Corint, que comunica el golf de Corint amb el mar Egeu. En acabar continuarem fins a Nàuplia on ens allotjarem.

2n Dia. Nàuplia – Epidaure – Micenes – voltants d’Olímpia.

Esmorzarem a l’hotel i anirem a conèixer Epidaure, on contemplarem l’impressionant teatre del segle IV aC. Continuarem la ruta fins a Micenes, l’antiga capital de la civilització del mateix nom. Durant la visita passarem per la cèlebre Porta dels Lleons, pujarem a l’acròpolis i veurem la tomba d’ Agamèmnon. A la tarda travessarem la península del Peloponès fins als voltants d’Olímpia, on ens allotjarem.

3r Dia. Olímpia – Delfos.

Després d’esmorzar a l’hotel anirem a conèixer les restes arqueològiques d’Olímpia, el lloc on se celebraven els Jocs Olímpics de l’Antiguitat. Veurem el gimnàs, l’estadi i, sobretot, el gran Temple de Zeus, del segle V aC. Acabada la visita iniciarem el recorregut cap a la Macedònia Central. Dinarem en ruta i a la tarda continuarem l’etapa fins a Delfos. Quan arribem ens instal·larem a l’hotel i disposarem de temps lliure per descansar.

4t Dia. Delfos – Kalambaka.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit visitarem Delfos, un dels santuaris més importants de l’antiguitat. Entrarem al museu local, on podrem veure la famosa escultura de bronze de l’Auriga i a continuació entrarem al recinte arqueològic per veure el Santuari d’Apol·lo. També disposarem de temps lliure per visitar el teatre o pujar a l’estadi. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa fins a la població de Kalambaka, a la regió de Tessàlia. Quan arribem ens instal·larem a l’hotel.

5è Dia. Kalambaka – monestirs de Meteora – Kalambaka.

Avui coneixerem els monestirs penjats de Meteora. Al matí visitarem el Monestir de Gran Meteora, del segle XIV, i el de Varlaam, format per un impressionant conjunt d’edificis conventuals mig penjats a l’abisme. Dinarem i a la tarda visitarem dos monestirs de monges: el de Rousseneau i el d’Agios Stéfanos, fundat al segle XV sobre una antiga ermita del segle XII. Acabades les visites retornarem a l’hotel de Kalambaka.

6è Dia. Kalambaka – Rafina – Míkonos.

Aquest matí començarem l’etapa que ens ha de portar al port de Rafina. Tan bon punt arribem dinarem a un restaurant local i a la tarda agafarem un ferri ràpid que ens portarà a l’illa de Míkonos, situada a l’arxipèlag de les Cíclades. Míkonos, que té una superfície de 86 km² i una població d’aproximadament 6.200 habitants, és una illa cosmopolita que atrau un exclusiu turisme internacional. Quan arribem a l’illa ens instal·larem a l’hotel.

7è Dia. Míkonos – Delos – Míkonos.

Esmorzarem a l’hotel i retornarem al port per agafar un vaixell fins a la propera illa de Delos, un  dels llocs més sagrats de l’antiga Grècia. Visitarem el museu local i les restes arqueològiques (UNESCO), entre les quals destaca el Santuari d’Apol·lo i la cèlebre Terrassa dels Lleons. Retornarem a Míkonos i anirem a dinar al poble d’Ano Mera, presidit per un interessant monestir. A la tarda farem un recorregut panoràmic per l’illa de Míkonos i visitarem la seva encisadora capital. Allotjament a l’hotel.

8è Dia. Míkonos – Santorini.

Després d’esmorzar disposarem del matí lliure per passejar pel poble de Míkonos. Dinarem i tot seguit embarcarem a un ferri ràpid que ens portarà fins a l’illa de Thira, més coneguda amb el nom de Santorini. El seu entorn, format per una enorme caldera volcànica col·lapsada, és sense cap mena de dubte un dels més espectaculars de tota la Mediterrània. Quan arribem a l’illa ens allotjarem a l’hotel.

9è Dia. Santorini.

Esmorzarem a l’hotel i després farem una passejada per Thira, població amb boniques panoràmiques de la caldera volcànica, i infinitat de racons i botigues, que li donen un caire especial. Tot seguit ens acostarem a l’espectacular jaciment arqueològic d’Akrotiri, per fer la seva visita. A continuació ens adreçarem a les muntanyes de Pirgos, on es conserven antigues cases venecianes i esglésies bizantines. Dinarem i a la tarda farem una excursió amb vaixell  per la badia interior de l’illa, durant la qual ens aproparem al con volcànic central. Cap al vespre ens dirigirem al petit poblet d’Ía, des d’on es gaudeix de les millors panoràmiques de la caldera volcànica i gaudirem de la seva famosa posta de sol. Soparem a un restaurant local i al vespre retornarem a l’hotel.

10è Dia. Santorini – cap Súnion – Atenes.

Després d’esmorzar a l’hotel ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol que ens portarà fins a Atenes. En aterrar a la capital del país, començarem una excursió amb autocar fins a cap Súnion, a l’extrem de la península Àtica. Dinarem en ruta a un restaurant local i a la tarda visitarem el Temple de Posidó, espectacularment situat sobre les roques que dominen l’Egeu i l’arxipèlag de les Cíclades. Acabada la visita refarem el camí cap a Atenes, on ens allotjarem.

11è Dia. Atenes.

Esmorzarem i visitarem les restes arqueològiques de l’Acròpolis del segle V aC, la més important del món grec. Accedirem al recinte per la porta monumental anomenada Porta dels Propileus, al costat de la qual s’alça el Temple d’Atenea Niké. Just al costat veurem el Partenó, un dels edificis dòrics més harmoniosos del món antic. A continuació anirem a conèixer les importants col·leccions de l’espectacular nou Museu Arqueològic de l’Acròpolis. Dinarem i a la tarda farem una visita panoràmica de la ciutat, on veurem les avingudes de Panepistimo i Reina Sofia, la plaça Sintagma amb la Casa Presidencial, l’estadi Panathinaikó i el Temple de Zeus.

12è Dia. Atenes – Barcelona.

Aquest matí ens acompanyaran a l’aeroport on agafarem el vol directe fins a Barcelona.Fi del viatge.

Data de sortida: 19 de maig de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 4.670.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 1.150.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia Aegean Air, classe turista. Hotels de 4**** durant tot el viatge.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita del Teatre d’Epidaure i Micenes. Visita d’Olímpia amb entrada al museu.
 • Visita de Delfos amb entrada al museu.
 • Visita dels monestirs de Meteora.
 • Visita de l’illa de Delos i de l’illa de Míkonos.
 • Visita de l’illa de Santorini.
 • Excursió amb vaixell per la badia de Thira.
 • Visita del Temple de Posidó a cap Súnion.
 • Visita d’Atenes amb entrada a l’Acròpolis i al nou Museu de l’Acròpolis.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar