Oman

El país de l’encens

Un país desconegut, una cultura mil·lenària i un paisatge espectacular. Això és el Sultanat d’Oman, una destinació fascinadora fora dels circuïts tradicionals. Oman és tot allò que no són els seus veïns immediats. Davant la modernitat futurista dels Emirats Àrabs Units, Oman ha escollit l’harmonia tradicional de les formes constructives aràbigues. Al conservadorisme extrem de l’Aràbia Saudita, el president Qaboos Bin Said hi contraposa una moderació aperturista. I a la inestabilitat del Iemen, el Sultanat ofereix als visitants una de les destinacions més estables i segures del món. I tot això en un entorn desèrtic de bellesa extraordinària, muntanyes de tres mil metres, oasis engorjats sota parets verticals, forts medievals declarats Patrimoni de la Humanitat i una història mil·lenària perfumada d’encens que es remunta a la mítica Reina de Saba. Avui potser associem els àrabs al desert, però durant segles Oman va ser una de les potències marítimes més importants de l’oceà Índic, dominant les grans rutes comercials fins l’arribada dels portuguesos a principis del segle XVI. Tot i això, el domini portuguès seria de curta durada i l’any 1650 Oman recuperava la seva independència per tornar a ser la gran potència comercial de l’Índic, consolidant el seu domini des de les costes del Pakistan fins a l’illa de Zanzíbar. Aquest és el país que us proposem visitar.

1r Dia. Volem a Masqat.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Dubai, on connectarem amb el vol a Masqat, la capital d’Oman. Després d’aterrar i passar les formalitats duaneres anirem a instal·lar-nos a un bon hotel.

2n Dia.  Masqat.

Esmorzarem a l’hotel i sortirem a conèixer la ciutat. La primera parada del matí la farem a la Gran Mesquita, la més sumptuosa del país. La sala de pregàries, decorada amb marbre de Carrara i amb capacitat per a vint mil fidels, disposa d’una única catifa iraniana feta a mà que pesa vint-i-una tones! A continuació pararem a gaudir de les vistes del Palau Alam i els antics forts Jalali i Mirani. Acabarem el matí visitant el petit museu d’història de Bait Al Zubair. Dinarem i a la tarda ens dirigirem al pintoresc mercat de Muttrah, un dels més antics d’Oman. Passejarem pels estrets carrerons i disposarem de temps lliure. Finalment retornarem a l’hotel.

3r Dia. Masqat – Wadi Shab – Ras al Jinz – Sur.

Després d’esmorzar a l’hotel iniciarem l’etapa amb 4×4 cap a l’extrem oriental del país. Durant el recorregut passarem pel poble de Quriyat i ens aturarem a l’oasi de Wadi Shab on farem una excursió per gaudir de l’entorn i banyar-nos a les gorges. Dinarem tipus pícnic i després continuarem l’etapa fins a Sur, on ens allotjarem. Al vespre ens dirigirem a la reserva marítima de Ras Al Jinz, on cada nit venen a posar els seus ous tortugues marines. Actualment, la platja de Ras Al Jinz, és una de les quatre principals zones de posta d’aquests animals a tot l’oceà Índic. Acabada la visita retornarem al nostre hotel de Sur.

4t Dia. Wadi Bani Khalid – dunes de Wahiba.

Esmorzarem i ens dirigirem amb els nostres vehicles 4×4 a l’oasi de Wadi Bani Khalid, considerat un dels més bonics d’Oman. Tal i com podrem veure, Wadi Bani Khalid està envoltat de penya-segats i gaudeix d’un entorn exuberant, amb palmeres i piscines naturals que contrasten vivament amb l’ambient circumdant. Disposarem de temps per banyar-nos i dinarem tipus pícnic. A la tarda continuarem l’etapa fins les dunes de Wahiba, un paisatge impressionant de més de 200 quilòmetres de longitud i 100 quilòmetres d’amplada amb dunes de fins a 150 metres d’alçada. Amb els 4×4 ens endinsarem en aquest entorn de sorra pujant i baixant dunes fins arribar al campament on ens allotjarem, situat al mateix desert.

5è Dia. Dunes de Wahiba – Ibra – Bahla – Jabrin – Nizwa.

Després d’esmorzar iniciarem l’etapa amb els vehicles 4×4 cap a la localitat d’Ibra, una de les més antigues d’Oman. Dinarem en ruta i a la tarda visitarem el fort de Bahla (UNESCO). A continuació anirem cap a Jabrin, seu de la dinastia Yaruba. Aquí podrem admirar un dels únics forts d’Oman construïts específicament com a residència reial, tal i com reflecteixen les seves treballades portes i finestres de fusta. Acabarem el dia recorrent els darrers quilòmetres fins a Nizwa, una de les antigues capitals del regne d’Oman, coneguda amb el sobrenom de la Perla de l’Islam. Allotjament a Nizwa.

6è Dia. Nizwa – Birkat al-Mouz – Nizwa.

Avui, divendres, se celebra el mercat setmanal de bestiar de Nizwa, on venen els ramaders de les muntanyes que envolten la ciutat per comprar i vendre animals. Assistirem a aquesta important manifestació econòmica i cultural i disposarem de temps per passejar pel mercat i gaudir de l’ambient festiu del divendres. També visitarem l’impressionant fort de la localitat, considerat la fortalesa més important de la península aràbiga i famós per la seva magnífica torre circular. Dinarem i a la tarda anirem a conèixer el petit poble tradicional de Birkat al-Mouz. Ens endinsarem als carrerons del centre històric per apreciar l’ambient de la localitat i després retornarem al nostre hotel de Nizwa.

7è Dia. Nizwa – Al Hambra – Wadi Ghul – Jebel Shams.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit ens dirigirem amb els nostres 4×4 a conèixer els poblets de muntanya d’Al Hamra i Misfat al-Abryiin, situats tots dos en oasis i palmerars on encara es viu de manera tradicional. Dinarem tipus pícnic durant el recorregut i a la tarda visitarem Wadi Ghul, un poble abandonat situat a la zona de l’anomenat Gran Canó d’Oman. Acabada la visita iniciarem l’ascensió amb 4×4 al massís de Jebel Akhdar, on ens allotjarem a un lodge de muntanya situat a 2.100 metres d’altitud.

8è Dia. Jebel Shams.

Avui explorarem el massís de Jebel Akhdar, que forma part de les muntanyes d’Al Hajar, una cadena de més de 300 quilòmetres de longitud i 100 quilòmetres d’amplada que forma la columna vertebral del nord del país. Començarem el dia pujant amb 4×4 a Jebel Shams, que amb 3.010 metres d’altitud és el cim més alt del massís i d’Oman. Durant el trajecte per la llarga i sinuosa carretera passarem per diversos poblets de muntanya. Finalment arribarem al cim, des d’on es gaudeix de vistes espectaculars. Dinarem i a la tarda farem una excursió per l’anomenat Balcony Trail, el camí del balcó, un corriol de vistes impressionants que recorre el vessant de Wadi Nakhr, l’anomenat Grand Canyon d’Oman, de més de mil metres de profunditat. Acabada l’excursió retornarem al nostre hotel.

9è Dia. Jebel Shams – Rustaq – Nakhl – Barkha – Masqat.

Després d’esmorzar al lodge sortirem amb els 4×4 amb direcció a Nakhl, tot baixant per una carretera de traçat espectacular que descendeix pel vessant nord del massís de Jebel Akhdar. Passarem per Batinah, una de les regions més fèrtils del país i ens aturarem al palmerar de Nakhl per visitar la fortalesa del segle XVI. A continuació anirem a conèixer el fort de Rustaq, del segle XIII, que antigament defensava els passos entre les planes desertes de l’interior de la península aràbiga i les costes de l’oceà Índic, per on abans circulaven les caravanes carregades d’espècies. El fort també acull un dels centres d’erudició islàmica més importants d’Oman. Dinarem en ruta al poble de pescadors de Barkha i a la tarda continuarem l’etapa fins a Masqat, on ens allotjarem.

10è Dia – Masqat – Barcelona.

De matinada ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Dubai, on connectarem amb el vol a Barcelona. Després d’aterrar donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 25 d’octubre de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 4.995.- € (IVA inclòs).

Suplement per habitació individual: 740.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de línia regular de la companyia Emirates, classe turista.
 • Estada a hotels de 5***** a Masqat, de 4**** a Sur i Nizwa i de categoria turista a Jebel Sham i Wahiba.
 • Pensió completa durant tot el viatge (alguns àpats tipus pícnic).
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Masqat amb entrada a la Gran Mesquita.
 • Excursió a Wadi Shab amb possibilitat de bany.
 • Visita de Sur.
 • Visita de la Reserva de Ras Al Jinz.
 • Excursió a Wadi Bani Khalid amb possibilitat de bany.
 • Excursió amb 4×4 a les dunes del Wahiba.
 • Visita d’Ibra.
 • Visita dels forts de Bahla i Jabrin.
 • Visita de Nizwa amb entrada al fort i passejada pel mercat de bestiar.
 • Excursió amb 4×4 a la Reserva de Jebel Akhdar.
 • Excursió al Balcony Trail de Wadi Nakhr.
 • Visita dels forts de Nakhl i Rustaq.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar