Sicília

Diversitat de paisatges i cultures mediterrànies

Gràcies a la seva posició central, l’illa de Sicília ha viscut en primera persona alguns dels capítols més importants de la història de la mediterrània, canviant de mans tantes vegades com pobles han travessat els estrets de Messina arribant d’Itàlia, o els estrets de Sicília venint d’Àfrica. I per aquests dos estrets sembla que en un moment o altre de la història hi ha passat tothom: des dels fenicis, els grecs i els romans de l’Antiguitat Clàssica fins als exèrcits alemanys, britànics i nord-americans durant la Segona Guerra Mundial, passant pels àrabs al segle VIII, els normands al segle XI, els aragonesos al XV, els napolitans durant el regne de les Dues Sicílies i els italians a partir de Garibaldi. I tots, absolutament tots, van deixar la seva petjada a Sicília, omplint fins el darrer racó de l’illa de temples, amfiteatres, muralles, torres, esglésies, catedrals, pobles pintorescos i tradicions ancestrals, fent de l’illa més gran de la mediterrània un dels tresors patrimonials més interessants, diversos i espectaculars del sud d’Europa.

1r Dia. Barcelona – Cefalù – Palerm.

Presentació a l’aeroport i sortida del vol a Roma on connectarem amb el vol a Palerm. Dinarem i a la tarda visitarem Cefalù, una ciutat marinera que conserva una magnífica catedral romànica construïda entre els segles XII i XIII. D’aquest monument sobresurt la façana emmarcada per les dues torres quadrades, els capitells de les columnes que suporten les arcades de les naus i els bellíssims mosaics de l’absis central que són una mostra remarcable de l’art bizantí de finals del segle XII. Acabada la visita, retornarem a Palerm per instal·lar-nos a l’hotel.

2n Dia. Palerm – Monreale – Palerm.

Avui visitarem la ciutat de Palerm. Iniciarem el nostre recorregut al Palau dels Normands, del qual es conserva la part central i la torre pisana. També entrarem a les Catacumbes dels Caputxins, on hi ha uns 8.000 cossos momificats. Durant la visita ens acostarem al casc antic, veurem les places dels Quatre Cantons, la Pretòria i la Bellini, i entrarem a l’església de Sant Joan dels Eremites, del segle XII. Dinarem i a la tarda anirem a visitar la Catedral de Monreale, dels segles XII i XIII, on descobrirem una rica barreja d’elements romans, bizantins i àrabs. Acabades les visites retornarem a Palerm.

3r Dia. Palerm – Erice – Trapani – Segesta – Palerm.

Després d’esmorzar sortirem per carretera cap al jaciment arqueològic d’Erice. De fundació fenícia, la ciutat va passar al domini romà al segle III aC, moment en què va començar el culte a Venus Ericina. Durant la visita veurem les muralles d’època púnica, l’església Matrice i el Castell de Venus, construït sobre les restes del temple romà. A la tarda, després de dinar, anirem a conèixer les salines de Trapani, que viurien la seva època daurada al segle XIX. A continuació anirem a visitar l’antiga colònia grega de Segesta, que encara conserva el teatre i un dels temples dòrics més ben conservats de la Mediterrània. Acabada la visita retornarem a Palerm.

4t Dia. Palerm – Selinunte – Agrigento

Després d’esmorzar anirem a Selinunte, un exemple únic de fusió entre les cultures grega i fenícia. Durant la visita veurem els diversos temples dòrics i el sistema de fortificacions de la ciutat. Tot seguit continuarem per carretera fins a Agrigento, on dinarem. A la tarda anirem a conèixer la vall dels Temples, situada a la part alta de la ciutat. Podrem contemplar el temple d’Hèrcules, el temple de Juno i el temple de Júpiter, un dels més grans de l’antiguitat i finalment visitarem el temple de la Concòrdia, del segle V aC, considerat una de les obres mestres de l’arquitectura grega. Acabada la visita ens allotjarem a un hotel d’Agrigento.

5è Dia. Agrigento – Villa del Casale – Ragusa.

Després d’esmorzar visitarem la Villa del Casale de Piazza Armerina, antiga residència romana que conserva una de les millors col·leccions de mosaics del món. Dinarem i a la tarda visitarem Ragusa, una de les ciutats més importants del sud-est de Sicília. Durant el recorregut entrarem a la ciutat antiga i ens acostarem a la Catedral de San Giorgio. Construïda entre 1738 i 1775 sobre els fonaments de l’antiga catedral, destaca per la seva interessant façana. Acabada la visita ens instal·larem a un confortable hotel de la zona.

6è Dia. Ragusa – Noto – Siracusa – Catània.

Després d’esmorzar anirem a Noto, una bonica ciutat devastada pel terratrèmol de 1693 i reconstruïda íntegrament amb estil barroc, formant un dels millors conjunts urbans de Sicília. Durant el recorregut veurem la Catedral de San Nicolò, el Palau Ducezio i el Palau Trigona. Acabada la visita continuarem fins a Siracusa. Dinarem i a la tarda visitarem la zona arqueològica de Siracusa, on destaca l’antiga pedrera, l’amfiteatre romà i el teatre grec, un dels més grans de l’antiguitat. També visitarem la ciutat antiga on veurem els palaus medievals i barrocs de la via de la Maestranza. Acabada la vista continuarem l’etapa fins a Catània, on ens allotjarem.

7è Dia. Catània – Etna – Taormina – Catània.

Després d’esmorzar anirem a visitar l’Etna, el volcà actiu més alt d’Europa i un dels més grans del món, amb un perímetre de 200 Km. Durant l’excursió passarem pel centre turístic de Nicolosi, pujarem a uns vehicles especials i seguirem la ruta panoràmica que puja a una de les zones més altes del volcà. Acabat el recorregut anirem a dinar a Taormina. A la tarda visitarem el teatre grec, del segle III aC, transformat pels romans per celebrar-hi jocs de circ. Durant l’estiu és un escenari ideal per a la representació d’espectacles clàssics. Podrem pujar a la part alta del teatre i gaudir d’una admirable vista panoràmica sobre el litoral i l’Etna. Finalment retornarem a l’hotel de Catània.

8è Dia. Catània – Acireale – Aci Castello – Barcelona.

Començarem el matí amb una visita panoràmica de Catània, la segona ciutat més important de Sicília. Catània va quedar molt malmesa per l’erupció de l’Etna de l’any 1669 i pràcticament arrasada pel terratrèmol de l’any 1693. La seva reconstrucció durant el segle XVIII va deixar una marcada empremta barroca com en altres ciutats de l’illa. Durant la visita seguirem la via Etnea i pararem a la plaça del Duomo per visitar la Catedral de Santa Àgata. Després anirem a conèixer el poble de pescadors d’Aci Castello, dominat per les restes de l’antic castell normand del segle XI, i la bonica localitat termal d’Acireale, famosa per les seves aigües sulfuroses. Dinarem i a la tarda volarem a Roma, on connectarem amb el vol a Barcelona.

Grups de 15 persones com a màxim

Data de sortida: 03 octubre
Durada: 8 dies
Preu persona: 2.995€ en habitació doble
Suplement individual: 395€

Què inclou:

 • Vols internacionals de la companyia Alitalia, classe turista.
 • Hotels de 4 estrelles.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Cefalù.
 • Visita de Palerm.
 • Visita de Monreale.
 • Visita d’Erice i de les salines de Trapani.
 • Visita de Segesta.
 • Visita de Selinunte i dels temples d’Agrigento.
 • Visita de Villa Casale i de Ragusa. 
 • Visita de Noto i de Siracusa.
 • Excursió amb vehicles especials a l’Etna.
 • Visita del teatre grec de Taormina.
 • Visita panoràmica de Catània.
 • Visita dels pobles d’Aci Castello i Acireale.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia ERGO Seguros de viaje.

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar