Sao Tomé i Príncipe

Boscos, muntanyes, salts d’aigua i plantacions

Dues illes diminutes perdudes a la immensitat del golf de Guinea. Dues illes marcades pel pes de la història. Dues illes per descobrir l’essència d’Àfrica fora del continent. Sao Tomé i Príncipe és un petit estat insular format per dues illes principals que donen nom a l’arxipèlag i diversos illots menors amb una extensió global de només 964 km², tot just el doble d’un país com Andorra. La seva minúscula extensió i els 162.000 habitants, el converteixen en l’estat més petit d’Àfrica. Però malgrat les reduïdes dimensions del territori, gaudeixen d’una diversitat paisatgística admirable, des de costes i boscos tropicals fins a cims que sobrepassen els 2.000 metres d’altitud. D’origen volcànic, Sao Tomé i Príncipe no van estar habitades fins que l’any 1471 els exploradors portuguesos João de Santarém i Pêro Escobar varen albirar per primera vegada les seves costes. La colonització portuguesa duraria cinc-cents anys, durant els quals la població africana es multiplicaria lligada a les plantacions amb mà d’obra esclava. Des de la seva independència l’any 1975, el país s’ha obert al món i ha multiplicat l’oferta turística amb hotels de primera categoria. Tot i això, continua sent un dels grans desconeguts d’Àfrica, la destinació perfecte pels que volen un viatge inèdit fora dels circuits convencionals.

1r Dia – Barcelona – Sao Tomé.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Sao Tomé, via Lisboa. La República Democràtica de Sao Tomé i Príncipe està situada al golf de Guinea i les seves illes principals són Sao Tomé, amb unes dimensions de 50 km de llarg i 32 km d’ample i Príncipe de 16 km de llarg i 6 km d’ample, constituint el microestat més gran del món i el país més petit d’Àfrica. Totes dues illes formen part d’una cadena muntanyosa de volcans ja extingits que juntament amb Annobón formen l’eco-regió de la selva de terres baixes. Passats els tràmits duaners ens adreçarem a l’hotel i soparem.

2n Dia – Sao Tomé.

Després d’esmorzar ens traslladarem per carretera fins a Bombain per començar un trekking que ens durà a conèixer la zona de les plantacions de cacau tot passant per diferents boscos tropicals secundaris i cascades tan espectaculars com la de Bombain. Coneixerem la dependência, petita plantació, de Bernardo Faro i la de Claudino Faro i dinarem tipus pícnic durant el recorregut. Acabat el trekking tornarem a Sao Tomé on estarem allotjats.

3r Dia – Sao Tomé.

Esmorzarem i tot seguit començarem un recorregut per la par sud de l’illa. Veurem l’illot de Santana, un dels més petits de l’arxipèlag i pararem a Água Izé des d’on podrem contemplar i entendre com s’organitza una plantació de cacau. Tot seguit arribarem al conegut sortidor natural de Boca do Inferno abans de dinar a la plantació de Sao Joao. En acabar retornarem a l’hotel, on soparem.

4rt Dia – Sao Tomé.

Després d’esmorzar a l’hotel ens dirigirem a les muntanyes de la part nord de l’illa. Durant el recorregut entre muntanyes i boscos, ens aturarem a visitar l’arquitectura colonial de la plantació d’Agostinho Neto, on coneixerem també el seu jardí botànic. Seguirem vorejant la costa oest per conèixer el lloc històric d’Anambo, el primer lloc on van desembarcar els portuguesos. Dinarem a Monteforte i de retorn a Sao Tomé veurem la llacuna blava, un antic volcà situat dins el mar, envoltat d’una platja paradisíaca farcida d’arbres baobab que confereixen a l’indret una bellesa típicament africana. En acabar la visita retornarem a l’hotel, on soparem.

5è Dia – Sao Tomé – Príncipe.

Esmorzarem a l’hotel i anirem a l’aeroport per agafar el vol que ens ha de dur a Príncipe on farem una visita panoràmica de l’illa. Coneixerem La roça Paciencia, el belvedere de Praia Banana, la platja més famosa de l’illa i San Antonio, la població més gran de Príncipe, que compta amb diferents edificis colonials. Les roças són grans plantacions que foren apropiades per companyies portugueses o bé terratinents absentistes que donada la seva gran extensió lliuraren als seus administradors un alt grau d’autoritat; al segle XVI eren de sucre però anys després el cultiu del sucre va decaure i a principis del segle XIX es van introduir el cacau i cafè. Gràcies als seus rics sòls volcànics Sao Tomé i Príncipe va arribar a ser el major productor mundial de cacau l’any 1908. Acabades les visites anirem fins a l’hotel situat dins una plantació.

6è Dia – Príncipe.

Avui dedicarem el dia a gaudir de les aigües de l’Atlàntic equatorial. Agafarem un vaixell que ens permetrà contemplar l’illa des del mar i contemplar la coneguda panoràmica de la badia das Agulhas tot passant per les platges de Banana, Boi i Macaco. Dinarem tipus pícnic i disposarem de temps lliure per banyar-nos abans de retornar a l’hotel. Després de sopar si les condicions ens són favorables (la confirmació es farà el mateix dia doncs depèn de què hagin arribat o no tortugues a les platges) anirem a veure com desouen les tortugues. En aquestes platges arriben les tortugues, principalment de les espècies verda, olivàcia, carei i laúd per pondre els ous que en principi començaran a eclosionar als mesos de gener i febrer.

7è Dia – Príncipe – Sao Tomé.

Esmorzarem a l’hotel i anirem a l’aeroport per agafar el vol a Sao Tomé. En arribar pujarem fins a 800 metres sobre el nivell del mar per veure la panoràmica de la ciutat de Sao Tomé des de la pousada de Boa Vista. Des d’aquí farem una caminada fins al salt d’aigua de Sao Nicolau a través del bosc tropical secundari. A continuació ens endinsarem al Parc Nacional d’Obo per seguir l’excursió i arribar a la llacuna Amelia, envoltats d’un espectacular paisatge de jungla. Durant el recorregut tindrem oportunitat de veure alguna de les 25 espècies d’aus endèmiques del país com els famosos papagais Jacó i el neospiza concolor. Dinarem a una plantació de cafè i veurem de primera mà les diferències de processament del cafè seguint el sistema modern i el tradicional abans d’arribar a l’hotel de Sao Tomé.

8è Dia – Sao Tomé – Barcelona.

Després d’esmorzar descobrirem la ciutat de Sao Tomé. Visitarem la fortalesa de Sant Sebastià, actual Museu Nacional que ens permetrà conèixer la història colonial de les illes; aquí podrem veure per exemple la darrera bandera portuguesa que es va hissar a l’illa i l’escriptori on es signà la Declaració d’Independència el 12 de juliol de 1975. A continuació veurem la Catedral catòlica de Nossa Senhora da Graça, que va marcar la historia del catolicisme a Àfrica; l’església original es remunta al segle XV però en anys posteriors ha patit significatives remodelacions. Passarem per la plaça on es va declarar la Independència i pel mercat municipal i podrem contemplar diferents edificis de l’època colonial. Dinarem durant les visites i disposarem de temps lliure abans de traslladar-nos a l’aeroport per agafar els vols de retorn a Barcelona via Lisboa.

Grups de 15 persones com a màxim

Data de sortida: 17 de novembre.
Preu per persona en habitació doble: 4.280.-€ (IVA inclòs).
Suplement per habitació individual: 525.-€ (IVA inclòs).

Què inclou:

 • Vols de la companyia TAP, línia regular, classe turista.
 • Estada a hotel de 4**** a Sao Tomé i hotel-plantació de 3*** superior a Príncipe.
 • Servei de maleters a l’hotel.
 • Pensió completa durant tot el viatge, alguns dinars tipus pícnic.
 • Guia d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Trekking a Bombain.
 • Visita d’Agua Ize, Boca do Inferno i coneixem una plantació de cacau.
 • Visita de la plantació d’Agostinho Neto, Anambo i la llacuna blava.
 • Visita de la roça Paciencia, el belvedere de Praia Banana i Sao Antonio a Príncipe.
 • Excursió en barca per les paradisíaques platges de Príncipe.
 • Visita de la cascada de Sao Nicolau i el Parc Nacional d’Obo.
 • Visita de la ciutat de Sao Tomé.
 • Assegurança d’assistència en viatge contractada amb la companyia Ergo Seguros de viaje.

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar