Samarkanda

La Ruta de la Seda

La Ruta de la Seda és la més suggerent de les grans rutes comercials de la història i Samarkanda la més misteriosa de les seves ciutats. Des dels temps dels romans, les mercaderies de luxe s’han mogut des de la Xina fins a les costes mediterrànies, creant imperis i enriquint estats. Amb el seu extraordinari viatge, Marco Polo seria el primer europeu en recórrer aquesta ruta en una època en què tots els camins portaven a Samarkanda. El venecià va descriure meravelles que empetitien les nacions europees, fent evident que a l’edat mitjana el centre del món era molt lluny de la mediterrània. L’aura mítica de la ciutat sobreviuria al pas de la història, convertint-la en la imatge més romàntica, literària i poderosa de l’antiga Ruta de la Seda. Una mostra n’és el poema de 1913 de James Elroy Flecker, El viatge daurat a Samarkanda; els seus darrers versos diuen:

No viatgem només per comerciar
el vent ardent encén els nostres cors
amb el desig de conèixer
el que no s’hauria de saber
emprenem el camí daurat a Samarkanda.

1r Dia. Volem a Taixkent.

Presentació a l’aeroport del Prat. Sortida del vol a Istanbul, on connectarem amb el vol a Taixkent. Després d’aterrar ens traslladarem a un bon hotel per descansar.

2n Dia. Taixkent.

Esmorzarem a l’hotel i després dedicarem el dia a conèixer la capital del país. Taixkent era
una de les cruïlles de camins més importants de la Ruta de la Seda. Capital administrativa de l’Uzbekistan des de la conquesta russa de finals del segle XIX, Taixkent és també, amb els seus dos milions d’habitants, la ciutat més gran del país. Recorrent el centre històric veurem el conjunt monumental de Khast Imom, la mesquita de Telyashayakh i les madrasses de Barak Khan i de Kukeldash. Dinarem i a la tarda visitarem el Museu Històric i el mercat tradicional de Chor-Su, un dels més interessants del país. Acabarem el dia al Memorial de la Segona Guerra Mundial, dedicat als més de 400.000 uzbeks morts durant el conflicte.

3r Dia. Taixkent – Khiva.

Ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Urgenc, a l’oest del país. En aterrar ens traslladarem a la històrica ciutat de Khiva (UNESCO). Fundada durant el sisè mil·lenni aC, no seria fins al segle XVI que la ciutat assoliria la seva època daurada. Durant la visita veurem les muralles del segle XVIII, en perfecte estat de conservació, i visitarem la fortalesa reial de Khuna Ark. A la tarda continuarem la visita de la ciutat antiga veient les madrasses de Mohammed Amin, Rafanek i Kukeldash, i passejant pel laberint de carrerons fins al basar d’Alla-Kuli Khan. Al vespre pujarem a la torre de Skeikh Bobo per veure la posta de sol i després gaudirem d’un sopar-espectacle.

4t Dia. Khiva – Bukhara.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit començarem l’etapa a través del desert de Kyzylkum cap a la ciutat de Bukhara. Aquest desert, el nom del qual significa sorres vermelles en uzbek, s’estén gairebé 300.000 quilòmetres quadrats entre les conques dels rius Amu Darya i Syr Darya. Situat a una altitud mitjana de 300 metres sobre el nivell del mar, Kyzylkum està afectat per l’amplitud tèrmica típica dels deserts continentals, amb mínimes hivernals de fins a -15ºC i màximes estivals per sobre de +40ºC. Dinarem en ruta tipus pícnic i a la tarda arribarem a Bukhara, la ciutat més sagrada d’Àsia Central. Ens instal·larem a l’hotel i soparem.

5è Dia. Bukhara.

Després d’esmorzar a l’hotel començarem la visita de Bukhara (UNESCO), parada obligada de l’antiga Ruta de la Seda. Després d’un llarg període de decadència que s’iniciaria amb la conquesta de Genguis Khan i continuaria durant el regnat de Tamerlan, la ciutat experimentà a partir del segle XVIII una nova època daurada que coincidí amb la dinastia dels khan Mangit, assolint la seva fisonomia actual. Durant el recorregut coneixerem el conjunt monumental de la plaça Lyab Hauz, amb el Khanaka i la madrassa de Nadir Divanbegi, i veurem la madrassa de Kukeldash i l’antiga sinagoga. A la tarda visitarem les restes del palau d’Ark, les madrasses d’Ulugbek, Miri Arab i Abdul Aziz Khan, i la mesquita de Kalon.

6è Dia. Bukhara – Samarkanda.

Esmorzarem a l’hotel i a continuació dedicarem tot el matí a acabar de conèixer la històrica ciutat de Bukhara (UNESCO). Durant les visites veurem el Mausoleu del segle X d’Ismael Samani, entrarem a la mesquita de Bolo-Hauz i a les madrasses d’Abdula Khan i Modari Khan. Dinarem i a la tarda viatjarem amb tren ràpid fins a Samarkanda (UNESCO), la ciutat més literària i inspiradora de la Ruta de la Seda. Fundada al segle V aC, Samarkanda era ja una gran ciutat cosmopolita un segle més tard. Cruïlla de camins durant segles, les caravanes de la Xina, Pèrsia i l’Índia, forjaran la llegenda i faran dels seus mercats i palaus el mite més romàntic de la Ruta de la Seda. Quan arribem ens instal·larem a l’hotel i soparem.

7è Dia. Samarkanda.

Després d’esmorzar entrarem a l’impressionant conjunt del Registan, un dels més interessants i espectaculars de l’Àsia Central. Tal i com podrem veure, el Registan està format per tres madrasses monumentals: la d’Ulugbek, la de Tilla Kari i la de Sher Dor. A continuació ens aproparem als mercats tradicionals de Samarkanda, situats prop de la mesquita de Bibi Khanim, que també coneixerem. Tot seguit visitarem el complex funerari de Shah-i-Zinda, una gran necròpolis utilitzada des del segle IX fins al XIX, les restes arqueològiques d’Afrosiab, considerades el nucli fundador de Samarkanda, i el Mausoleu del Profeta Daniel, venerat per cristians i musulmans.

8è Dia. Samarkanda – Taixkent.

Esmorzarem a l’hotel i després disposarem d’una estona de temps lliure abans de conèixer el Mausoleu de Guri-Amir, on hi ha enterrada la família de Tamerlan. Dinarem i a la tarda visitarem l’observatori astronòmic d’Ulug Bek. Quan acabem la visita ens traslladarem a l’estació per agafar el tren ràpid a Taixkent, on celebrarem un sopar especial de comiat. Farem una breu panoràmica nocturna per veure la ciutat il·luminada i després ens traslladarem a l’aeroport de la capital del país per agafar el vol nocturn a Istanbul. Nit a bord.

9è Dia. Arribem a Barcelona.

Arribarem a Istanbul i connectarem amb el vol a Barcelona. Després d’aterrar donarem per acabat el viatge.

Grups de 15 persones com a màxim

Data de sortida: 3 octubre
Durada: 9 dies
Preu persona: 3.295€ en habitació doble
Suplement individual: 335€

Què inclou:

 • Vols internacionals de la companyia de línia regular Turkish Airlines, classe turista.
 • Vol domèstic Taixkent – Urgenc de la companyia Uzbekistan Airlines, classe turista.
 • Trasllats en tren ràpid de Bukhara a Samarkanda i de Samarkanda a Taixkent.
 • Hotel de 4**** superior a Taixkent, 4**** a Samarkanda i de 3*** a Bukhara.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Taixkent.
 • Visita de Khiva.
 • Visita de Bukhara.
 • Visita de Samarkanda.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia ERGO Seguros de viaje.

Observacions: Uzbekistan Airways pot canviar l’horari i la data de sortida dels vols interns alterant parcialment el programa. Eurovacances farà tot el possible per tal que, si es donés aquesta circumstància, tingués la mínima repercussió possible en el contingut del viatge.

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar