Azerbaidjan

Modernitat i tradició al Caucas

N’hi ha prou amb mirar un mapa de la regió del Caucas per entendre al primer cop d’ull que en aquesta regió del món és la geografia qui ho determina tot. El Caucas és un corredor natural de primer ordre entre el sud de Rússia i els imperis del món antic. Macedonis, perses, bizantins i otomans i, més recentment, la Persia islàmica, la Rússia ortodoxa i l’atea Unió Soviètica, hi han deixat la seva empremta fins a convertir-la en una de les regions més interessants del món. Azerbaidjan és l’única república de majoria musulmana del sud del Caucas, però a diferència de molts dels seus veïns, no ha fet de la religió un símbol d’identitat nacional. Ja l’any 1918 Azerbaidjan fou el primer estat musulmà del món en convertir-se en república secular, un pas cap a la modernitat únic a la regió. Els anys de la Unió Soviètica han marcat el darrer segle de la història del país, però se’n va independitzar l’any 1991 i va entrar a l’ONU només un any més tard. Des de llavors, Azerbaidjan s’ha convertit en la potencia econòmica de la regió, gràcies sobretot a riquesa en hidrocarburs del seu subsol. El flux de diners ha convertit alguns barris de la capital en una mena de Dubai del Caspi a tocar d’un casc antic perfectament conservat. I només cal sortir de Bakú per submergir-se en una història fascinadora que llueix amb brillantor pròpia. El que us proposem és descobrir-la.

1r Dia. Volem a Bakú.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Istanbul, on connectarem amb el vol a Bakú. Després d’aterrar trasllat a l’hotel on ens allotjarem.

2n Dia. Bakú – Gobustan – Bakú.

Esmorzarem i ens adreçarem al Parc Nacional de Gobustan (UNESCO), on veurem alguns petròglifs prehistòrics i el museu inter-
actiu del mateix nom. Abans de retornar a Bakú recorrerem la Reserva Natural dels Volcans de Fang (si les condicions meteorològiques ho permeten). Dinarem i retornarem a la ciutat de Bakú. A la tarda explorarem l’interessant centre històric de Bakú; visitarem el Palau de Shirvan Shahs (UNESCO) del segle XII i veurem les mesquites Juma i Mohamed, els caravanserais, la Torre de la Donzella i el Monument als Màrtirs des d’on gaudirem d’una bonica vista de la badia de Bakú. Acabarem la visita fent una passejada pel centre històric de la ciutat.

3r Dia. Bakú – Absheron – Villa Petrolea – Bakú.

Avui explorarem la península d’Absheron, situada a l’est de la capital del país i delimitada per les aigües del mar Caspi. La primera parada del matí la farem al Temple del Foc d’Ateshgah. A continuació anirem a Mehemmedli per veure Yanardag, les anomenades muntanyes de foc, on el gas natural arriba directament a la superfície procedent del subsol. Tot seguit visitarem el castell Mardakan amb la seva impressionant torre de vigia. Més tard anirem a Villa Petrolea, i visitarem la residència dels germans Nobel. Acabarem el dia coneixent el Centre Cultural Heydar Aliyev, dissenyat per l’arquitecta angloiraquiana Zaha Hadid i considerat un dels símbols del Bakú modern.

4t Dia. Bakú – Shemakha – Lahij – Sheki.

Aquest matí gaudirem del paisatge durant el recorregut que ens durà a Shemakha, on contemplarem la mesquita Juma, la més antiga i gran del país, i veurem el mausoleu de Diri Baba i Yeddi Gumbez. Tot seguit ens dirigirem a Lahij (si les condicions meteorològiques ho permeten) un dels primers assentaments humans d’Azerbaidjan. Situat al congost del riu Girdimanchay, Lahij ha sabut conservar les seves tradicions pel que fa al comerç i a l’artesania, sobretot del coure. Visitarem l’església del petit poble de Nidj i el Museu dels Udi abans d’arribar a Sheki on soparem i ens allotjarem

5è Dia. Sheki – Kish – Sheki.

Després d’esmorzar farem un passeig per Sheki, una de les ciutats més antigues del país. Visitarem el Palau dels Khans, d’estil safàvida, i coneixerem l’Alt i el Baix caravanserai, tots dos del segle XVIII. Tot seguit visitarem el taller de seda de Sheki, on encara es produeix seda seguint mètodes tradicionals. Més tard anirem a la veïna població de muntanya de Kish, veurem l’església albanesa de Sant Eliseu del segles XII-XIII i coneixerem l’elaboració d’un dels postres més preuats, el khalva, de les mans d’una família local.

6è Dia. Sheki – Gandja – Bakú.

Esmorzarem i ens arribarem a Gandja, a l’oest del país. Aquí veurem l’original estructura de l’anomenada Bottle House formada per 48.000 botelles de vidre i coneixerem l’Escola Militar de Vol on un gran nombre de pilots espanyols es van formar durant la Guerra Civil Espanyola. Dinarem i durant el recorregut pel centre històric veurem els mausoleus de Nizami Gandjavi i Javad Khan, i les mesquites de Shakh Abbas i Imamzade. Sopar i allotjament a Bakú.

7è Dia. Bakú – Nakhchivan.

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol domèstic a Nakhchivan, la capital d’un territori de sobirania azerbaidjanesa situat entre Armènia i Iran sense continuïtat territorial amb la resta del país. Visitarem la Tomba de Yusif Ibn Kusevir, la Tomba del Profeta Noé i el Monument Momina Khatun, també anomenat tomba d’Atabay, coneguda com el Taj Mahal de Nakhchivan. Tot seguit ens desplaçarem fins a Garabaghlar per veure el seu Mausoleu construït entre els segles XII i XIV i ens arribarem a l’Hospital de les mines de sal de Duzdagh on coneixerem les qualitats curatives de la sal de la muntanya Duzdagh.

8è Dia. Nakhchivan.

Aquest matí esmorzarem i anirem a Daridagh, un conjunt de cinc fonts d’aigua termal i trenta-dos pous situats a la regió de Julfa. Tot seguit veurem la ciutat medieval d’Ordubad, coneguda com la perla de Nakhchivan gràcies tant a la bellesa del paisatge que l’envolta com pels seus monuments arquitectònics. Abans de retornar a Nakhchivan anirem a Ashab-i-Kahf, una cova sagrada relacionada amb la sura divuit de l’Alcorà. Sopar i allotjament a Nakhchivan.

9è Dia. Nakhchivan – Bakú.

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport on agafarem el vol a Bakú. En arribar visitarem el Museu Nacional d’Història d’Azerbaidjan, centre cultural, educatiu i de recerca que ens mostra la riquesa tangible de la història d’Azerbaidjan a través de més de 300.000 objectes. Després de dinar gaudirem de temps lliure abans de retrobar-nos per sopar.

10è Dia. Bakú – Barcelona.

Aquest matinada ens traslladarem a l’aero-
port per agafar el vol a Istanbul, on connectarem amb el vol a Barcelona. Després d’ater-
rar a la ciutat comtal donarem per acabat aquest viatge del qual esperem que guardin un bon record.

Grups de 15 persones com a màxim

Sortida: 1 d’octubre 2020
Durada: 10 dies
Preu per persona en habitació doble:
2.995.-€ (IVA inclòs)
Suplement habitació individual: 695.-€ (IVA inclòs)

Què inclou:

 • Vols de línia regular de la companyia Turkish, classe turista.
 • Estada a hotels de 4**** durant tot el viatge, excepte a Nakhchivan que es de 3***.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Bakú.
 • Visita de la Villa Petrolea.
 • Visita de Nakhchivan.
 • Visita d’Ashab-i-Kahf.
 • Visita del Parc Nacional Gobustan.
 • Visita de Gandja.
 • Visita de Kish.
 • Visita de Sheki.
 • Visita de les muntanyes de foc de Bakú.
 • Visita de la península d’Absheron.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Observacions: Visat necessari, el seu preu està inclòs al preu del viatge. 

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar