Sao Tomé i Príncipe

Les illes més petites d’Àfrica

Dues illes diminutes perdudes a la immensitat del golf de Guinea. Dues illes marcades pel pes de  la història.  Dues illes per descobrir l’essència d’Àfrica fora del continent. Sao Tomé i Príncipe és un  petit estat insular format per dues illes principals que donen nom a l’arxipèlag i diversos illots  menors amb una extensió global de només 964 km², tot just el doble d’un país com Andorra. La  seva minúscula extensió i els 162.000 habitants, el converteixen en l’estat més petit d’Àfrica. Però malgrat les reduïdes dimensions del territori, gaudeixen d’una diversitat paisatgística admirable, des de costes i boscos tropicals fins a cims que sobrepassen els 2.000 metres d’altitud. D’origen  volcànic, Sao Tomé i Príncipe no van estar habitades fins que l’any 1471 els exploradors  portuguesos varen albirar per primera vegada les seves costes. La colonització portuguesa duraria cinc-cents anys, durant els quals la població africana es multiplicaria lligada a les plantacions amb  mà d’obra esclava. Des de la seva independència l’any 1975, el país s’ha obert al món i ha multiplicat l’oferta turística amb hotels de primera categoria. Tot i això, continua sent un dels grans  desconeguts d’Àfrica, la destinació perfecte pels que volen un viatge inèdit fora dels circuits convencionals.

1r Dia. Barcelona – Sao Tomé.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Sao Tomé, via Lisboa. La República Democràtica de Sao Tomé i Príncipe està situada al golf de Guinea i les seves illes principals són Sao Tomé, amb unes dimensions de 50 km de llarg i 32 km d’ample i Príncipe de 16 km de llarg i 6  km d’ample, constituint el microestat més gran del món i el país més petit d’Àfrica. Totes dues illes formen part d’una cadena muntanyosa de volcans ja extingits que juntament amb Annobón formen  l’eco-regió de la selva de terres baixes. Passats els tràmits duaners ens adreçarem a l’hotel i soparem.

2n Dia. Sao Tomé.

Després d’esmorzar ens traslladarem per carretera fins a Bombain per començar un trekking que  ens durà a conèixer la zona de les plantacions de cacau tot passant per diferents boscos tropicals  secundaris i cascades tan espectaculars com la de Bombain. Coneixerem la dependência, petita  plantació, de Bernardo Faro i la de Claudino Faro i dinarem tipus pícnic durant el recorregut.  Acabat el trekking tornarem a Sao Tomé on estarem allotjats.

3r Dia. Sao Tomé.

Esmorzarem i tot seguit començarem un recorregut per la par sud de l’illa. Veurem l’illot de  Santana, un dels més petits de l’arxipèlag i pararem a Água Izé des d’on podrem contemplar i  entendre com s’organitza una plantació de cacau. Tot seguit arribarem al conegut sortidor natural  de Boca do Inferno abans de dinar a la plantació de Sao Joao. En acabar retornarem a l’hotel, on  soparem.

4t Dia. Sao Tomé.

Després d’esmorzar a l’hotel ens dirigirem a les muntanyes de la part nord de l’illa. Durant el  recorregut entre muntanyes i boscos, ens aturarem a visitar l’arquitectura colonial de la plantació  d’Agostinho Neto, on coneixerem també el seu jardí botànic. Seguirem vorejant la costa oest per  conèixer el lloc històric d’Anambo, el primer lloc on van desembarcar els portuguesos. Dinarem a Monteforte i de retorn a Sao Tomé veurem la llacuna blava, un antic volcà situat dins el mar, envoltat d’una platja paradisíaca farcida d’arbres baobab que confereixen a l’indret una bellesa típicament africana. En acabar la visita retornarem a l’hotel, on soparem.

5è Dia. Sao Tomé – Príncipe.

Esmorzarem a l’hotel i anirem a l’aeroport per agafar el vol que ens ha de dur a Príncipe on farem  una visita panoràmica de l’illa. Coneixerem La roça Paciencia, el belvedere de Praia Banana, la  platja més famosa de l’illa i San Antonio, la població més gran de Príncipe, que compta amb  diferents edificis colonials. Les roças són grans plantacions que foren apropiades per companyies  portugueses o bé terratinents absentistes que donada la seva gran extensió lliuraren als seus  administradors un alt grau d’autoritat; al segle XVI eren de sucre però anys després el cultiu del sucre va decaure i a principis del segle XIX es van introduir el cacau i cafè. Gràcies als seus rics  sòls volcànics Sao Tomé i Príncipe va arribar a ser el major productor mundial de cacau l’any 1908.  Acabades les visites anirem fins a l’hotel situat dins una plantació.

6è Dia. Príncipe.

Avui dedicarem el dia a gaudir de les aigües de l’Atlàntic equatorial. Agafarem un vaixell que ens  permetrà contemplar l’illa des del mar i contemplar la coneguda panoràmica de la badia das  Agulhas tot passant per les platges de Banana, Boi i Macaco. Dinarem tipus pícnic i disposarem de  temps lliure per banyar-nos abans de retornar a l’hotel. Després de sopar si les condicions ens són  favorables (la confirmació es farà el mateix dia doncs depèn de què hagin arribat o no tortugues a  les platges) anirem a veure com desouen les tortugues. En aquestes platges arriben les tortugues,  principalment de les espècies verda, olivàcia, carei i laúd per pondre els ous que en principi  començaran a eclosionar als mesos de gener i febrer.

7è Dia. Príncipe – Sao Tomé.

Esmorzarem a l’hotel i anirem a l’aeroport per agafar el vol a Sao Tomé. En arribar pujarem fins a  800 metres sobre el nivell del mar per veure la panoràmica de la ciutat de Sao Tomé des de la  pousada de Boa Vista. Des d’aquí farem una caminada fins al salt d’aigua de Sao Nicolau a través  del bosc tropical secundari. A continuació ens endinsarem al Parc Nacional d’Obo per seguir  l’excursió i arribar a la llacuna Amelia, envoltats d’un espectacular paisatge de jungla. Durant el  recorregut tindrem oportunitat de veure alguna de les 25 espècies d’aus endèmiques del país com  els famosos papagais Jacó i el neospiza concolor. Dinarem a una plantació de cafè i veurem de  primera mà les diferències de processament del cafè seguint el sistema modern i el tradicional  abans d’arribar a l’hotel de Sao Tomé.

8è Dia. Sao Tomé – Barcelona.

Després d’esmorzar descobrirem la ciutat de Sao Tomé. Visitarem la fortalesa de Sant Sebastià, actual Museu Nacional que ens permetrà conèixer la història colonial de les illes; aquí podrem  veure per exemple la darrera bandera portuguesa que es va hissar a l’illa i l’escriptori on es signà la  Declaració d’Independència el 12 de juliol de 1975. A continuació veurem la Catedral catòlica de  Nossa Senhora da Graça, que va marcar la història del catolicisme a Àfrica; l’església original es remunta al segle XV però en anys posteriors ha patit significatives remodelacions. Passarem per la  plaça on es va declarar la Independència i pel mercat municipal i podrem contemplar diferents  edificis de l’època colonial. Dinarem durant les visites i disposarem de temps lliure abans de  traslladar-nos a l’aeroport per agafar els vols de retorn a Barcelona via Lisboa.

Data de sortida: 17 de novembre de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 4.280.- € (IVA Inclòs).

Suplement habitació individual: 525.- € (IVA Inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia TAP, línia regular, classe turista.
 • Estada a hotel de 4**** a Sao Tomé i hotel-plantació de 3*** superior a Príncipe.
 • Servei de maleters a l’hotel.
 • Pensió completa durant tot el viatge, alguns dinars tipus pícnic.
 • Guia d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Trekking a Bombain.
 • Visita d’Agua Ize, Boca do Inferno i coneixem una plantació de cacau.
 • Visita de la plantació  d’Agostinho Neto, Anambo i la llacuna blava.
 • Visita de la roça Paciencia, el belvedere de Praia  Banana i Sao Antonio a Príncipe.
 • Excursió en barca per les paradisíaques platges de Príncipe. 
 • Visita de la cascada de Sao Nicolau i el Parc Nacional d’Obo.
 • Visita de la ciutat de Sao Tomé. 
 • Assegurança d’assistència en viatge contractada amb la companyia ERGO Seguros de viaje.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar