Sefarad

De l’antiguitat a l’edat mitjana les comunitats jueves floreixen a la Península. El 1492 tot canvia. El 31 de març d’aquest any els Reis Catòlics signen l’Edicte de Granada, el decret d’expulsió dels jueus. D’aquesta manera consumen una de les grans tragèdies de la història d’Espanya. Gairebé mil cinc-cents anys de civilització hispano-jueva desapareixen en només tres mesos, el temps que es dona als jueus peninsulars per escollir marxar sumits en la misèria o abjurar del judaisme i convertir-se al cristianisme.

 

Milers de jueus dels regnes de Castella i Aragó inicien una nova diàspora. Altres, opten per batejar-se i quedar-se. La Inquisició comença a esmolar els instruments i a preparar les fogueres. D’Espanya els jueus peninsulars en deien Sefarad. I Sefarad és el que explorarem en aquest viatge. El que us proposem és un recorregut especial per visitar pobles i ciutats monumentals que varen tenir comunitats jueves importants. D’aquesta manera, coneixerem alguns dels centres històrics més interessants del quadrant nord-est peninsular, visitarem castells, muralles i catedrals i també calls i juderias, sinagogues medievals i banys rituals. I en fer-ho, descobrirem el país que un dia va ser Sefarad.

1r Dia. Madrid – Aranjuez – Toledo.

Presentació al Palau de Pedralbes, trobada amb el guia d’Eurovacances i sortida cap a la capital d’Aragó. Arribarem a mig matí i començarem la visita de la ciutat al Palau de l’Aljafería. Dinarem i a la tarda recorrerem el centre històric. Durant la passejada entrarem a la Basílica del Pilar, veurem la Catedral i localitzarem l’antiga judería. Finalment ens instal·larem a l’hotel i soparem.

2n Dia. Saragossa – Tudela – Tarassona – Berlanga de Duero – Sigüenza.

Al matí coneixerem els centres històrics de Tudela i Tarassona, dos conjunts molt ben conservats que antigament tingueren aljames importants. Dinarem a Tarassona i a la tarda continuarem l’etapa fins a Berlanga de Duero, on ens aturarem a visitar el castell i a passejar pel casc antic. Finalment arribarem al Parador de Sigüenza, on ens allotjarem i soparem.

3r Dia. Sigüenza – Atienza – Medinaceli – Sigüenza.

Després d’esmorzar ens traslladarem a Atienza. Farem una passejada pel casc antic, on hi havia una comunitat jueva important i pujarem al castell. A continuació anirem a visitar el centre monumental de Medinaceli. Dinarem i retornarem a Sigüenza. Dedicarem la resta de la tarda a visitar l’important patrimoni monumental del centre històric, dominat pel castell on hi ha el nostre Parador.

4rt Dia. Sigüenza – Alcalá de Henares – Aranjuez – Toledo.

Al matí visitarem Alcalá de Henares (UNESCO), una ciutat famosa per la seva Universitat però que antigament acollí una de les comunitats jueves més importants del centre de la Península. Acabada la visita anirem a Aranjuez. Dinarem i a la tarda visitarem el Palau Reial i els magnífics jardins (UNESCO). Acabada la visita recorrerem els darrers quilòmetres fins al Parador de Toledo, on ens allotjarem i soparem.

5è Dia. Toledo.

Esmorzarem al Parador i després dedicarem tot el dia a descobrir les meravelles de Toledo (UNESCO), la famosa ciutat de les tres cultures on varen conviure durant segles cristians, jueus i musulmans. El nostre recorregut ens portarà a visitar el centre històric, veurem l’Alcázar, passejarem per l’antiga judería, coneixerem la Sinagoga medieval reconvertida en església i entrarem a la Catedral. Dinarem a un restaurant local durant les visites i a la tarda retornarem al Parador per sopar i descansar.

6è Dia. Toledo – Ocaña – Uclés – Cuenca.

La primera visita serà al centre històric d’Ocaña, on ens aturarem per veure la Plaza Mayor. A continuació anirem a Uclés per conèixer el castell monestir, seu central de l’Orde de Santiago. Dinarem al Parador de Cuenca i a la tarda visitarem la ciutat (UNESCO), famosa per les cases penjades i el centre medieval, on hi havia una important comunitat jueva. Sopar i allotjament al Parador.

7è Dia. Cuenca – PN Serranía de Cuenca – Albarracín – Terol.

Al matí travessarem el Parque Natural de la Serranía de Cuenca i després ens aturarem a Albarracín, un bonic poble medieval on vivia una pròspera comunitat jueva. Dinarem al mateix Parador de Terol on ens allotjarem i la tarda visitarem la ciutat, famosa per les torres i esglésies d’estil mudèjar (UNESCO). Veurem l’emplaçament on hi havia el call i després retornarem al Parador.

8è Dia. Terol – Alcañiz – La Fresneda – Valderrobles – Tortosa.

Ens traslladarem a Alcañiz i dedicarem el matí a conèixer el centre històric d’aquesta bonica localitat on antigament hi havia una aljama important. Dinarem al Parador, situat al castell que domina el casc antic i a la tarda visitarem La Fresneda i Valderrobles, a la comarca de Matarranya. Finalment arribarem al Parador de Tortosa, on soparem i ens allotjarem.

9è Dia. Tortosa – Tarragona – Barcelona.

Al matí visitarem el centre de Tortosa, on hi havia una de les aljames més importants de Catalunya. Dinarem a Tarragona i a la tarda coneixerem la ciutat romana, on es varen formar les primeres comunitats jueves de la Península. Quan acabem continuarem l’etapa fins a Barcelona. Fi del viatge.

Grups de 15 persones com a màxim

Sortides: 23 setembre, 21 octubre (2020), 21 abril i 16 juny (2021)
Durada: 12 dies
Preu per persona:
3.295€ en habitació doble
Suplement individual:
495€

Què inclou:

 • Allotjament a hotels de 4* a Madrid, Barcelona i Saragossa i als Paradors de Toledo, Cuenca, Terol, Tortosa i Sigüenza.
 • Servei de maleters als hotels i als Paradors.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita del Palau Reial d’Aranjuez.
 • Visita de Toledo amb entrada a la Sinagoga.
 • Visita d’Ocaña i Uclés. Visita de Cuenca.
 • Visita d’Albarracín. Visita de Terol.
 • Visita d’Alcañiz.
 • Visita de La Fresneda i Valderrobles.
 • Visita de Tortosa i Tarragona.
 • Visita de Barcelona amb entrada la Sinagoga Major i a la Sagrada Família.
 • Visita de Girona i Besalú.
 • Visita de Lleida. Visita de Saragossa.
 • Visita de Tudela i Tarassona.
 • Visita de Berlanga de Duero i Atienza.
 • Visita de Medinaceli i Sigüenza. Visita d’Alcalá de Henares.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia ERGO Seguros de Viaje.

Característiques:

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar