Ruta del Vi

Fa més de dos mil anys que es cultiven vinyes a La Rioja. Fins i tot podrien ser tres mil. Si van començar els fenicis o els ibers, és una qüestió que encara no està clara. Cal esperar a l’any 873 perquè les vinyes de La Rioja surtin per primera vegada en un document. Ho fan al Cartulario de San Millán, escrit en un dels escriptoris més antics del continent. Al segle XII ja elaboren la beguda preferida dels reis de Navarra i a finals del XIII se’n generalitza l’exportació.

 

Els vins més famosos d’Espanya inicien d’aquesta manera la seva particular singladura cap al panteó dels millors vins europeus. Actualment, Rioja i Ribera del Duero són dues de les denominacions d’origen més prestigioses de la península Ibèrica i una destinació imprescindible per a tots els afeccionats al turisme enològic. Acompanyeu-nos en aquest recorregut especial amb serveis de luxe i menús gastronòmics i descobrireu algunes de les millors bodegues de La Rioja i la Ribera del Duero, sobrevolarem les vinyes amb globus, baixarem a les bodegues subterrànies d’Aranda de Duero i visitarem Lerma, Valladolid, Burgos, Peñafiel, Laguardia, Sajaraza, Haro, Santo Domingo de la Calzada i els monestirs de San Millán de la Cogolla, Yuso, Suso i Valbuena de Duero.

1r Dia. Madrid.

Presentació a l’hotel de Madrid on estarem allotjats i resta de la tarda lliure. Al vespre sopar al restaurant Dos cielos dels germans Torres.

2n Dia. Madrid – Lerma – Sajazara – Villabuena de Álava.

Aquest matí sortirem cap a Lerma per descobrir un dels conjunts herrerians més interessants d’Espanya. Dinarem al Parador, situat al palau ducal de Lerma, i a la tarda visitarem Sajazara i el castell Bodega Señorío de Líbano. Al vespre ens allotjarem a Villabuena de Álava, una comunitat dedicada a la vinya i als vins Rioja.

3r Dia. Villabuena de Álava. Sto Domingo de la Calzada – Haro – Bodega Viña Tondonia.

Després d’esmorzar a l’hotel ens dirigirem al Camí de Sant Jaume per visitar Santo Domingo de la Calzada i descobrir el seu interessant centre històric, on es conserven nombrosos edificis dels segles XVI i XVII. Acabada la visita anirem a Haro, capital de La Rioja Alta. Farem una passejada per veure les bodegues, tavernes i cases senyorials dels segles XVII i XVIII i després dinarem. A la tarda visitarem les Bodegas López de Heredia Viña Tondonia, dissenyades per l’arquitecta iraquiana Zaha Hadid.

4t Dia. Villabuena de Álava. Passeig en globus – Logronyo.

A primera hora del matí farem un vol panoràmic en globus per descobrir les vinyes de La Rioja des d’una perspectiva espectacular. A continuació farem un recorregut especial per les vinyes acompanyats d’un enòleg. Dinarem i a la tarda visitarem el Museo Vivanco de la Cultura del Vino de Briones. Soparem a Logronyo i finalment retornarem a l’hotel.

5è Dia. Villabuena de Álava. San Millán de la Cogolla – B. Marqués de Riscal – Laguardia.

Començarem el dia visitant els monestirs de San Millán de la Cogolla (UNESCO) i Yuso. Acabarem el matí a les Bodegas Marqués de Riscal, un dels referents de la Denominació d’Origen Rioja. Dinarem a les bodegues, dissenyades per Frank O. Gehry, i a la tarda arribarem a Laguardia on contemplarem les muralles medievals que encerclen el centre històric. Soparem a un restaurant local i retornarem a l’hotel.

6è Dia. Villanueva de Álava – Burgos – Bodegas Portia – Abadía Retuerta.

Al matí descobrirem Burgos, capital històrica de Castilla la Vieja. Del seu important patrimoni històric i cultural destaca la Catedral, la tercera més gran d’Espanya. Recorrerem els seus carrers i anirem a les Bodegas Portia, renovades i dissenyades per Norman Foster, on dinarem. A la tarda ens instal·lem a Le Domaine Abadía Retuerta, excel·lent Relais & Chatêaux situat a la ribera del Duero.

7è Dia. Abadía Retuerta.

Pensió completa a Le Domanie Abadía Retuerta. Envoltada de vinyes aquesta abadia és una joia arquitectònica del segle XII. Durant la sortida del mes d’octubre, a més a més de visitar la bodega, fer un tast de vins i gaudir dels serveis de l’SPA, tindrem l’oportunitat de participar en la verema. A la sortida de maig enlloc de participar en la verema farem un recorregut especial amb 4×4 per descobrir la fauna i flora de l’entorn de l’Abadia.

8è Dia. Abadía Retuerta. B. Protos – Castell de Peñafiel- Aranda de Duero – Monestir de Valbuena – Montemayor.

Avui visitarem la Bodega Protos de Peñafiel, obra mestra de l’arquitecte Rogers Stirk Harbour. Tot seguit anirem al castell medieval de Peñafiel, del segle XV. Acabarem el matí a les bodegues subterrànies d’Aranda de Duero, excavades al subsòl del casc històric fa més de 500 anys! Després de dinar a la Bodega Don Carlos visitarem el monestir cistercenc de Santa Maria de Valbuena. Al vespre soparem a un típic mesón castellano a Montemayor de Pililla.

9è Dia. Abadía Retuerta – Valladolid – Madrid.

Al matí anirem a Valladolid i coneixerem el seu ric patrimoni monumental. Dinarem a un típic restaurant local abans d’arribar a Madrid on finalitzarem la nostra Ruta del Vi.

Grups de 15 persones com a màxim

Dates de sortida: 3 d’octubre 2020 i 15 de maig 2021
Durada: 9 dies
Preu per persona:
4.460€ octubre en habitació doble
4.565€ maig en habitació doble
Suplement individual:
625€ octubre
685€ maig

Què inclou:

 • Estada a hotels de 5***** a la Ribera del Duero i Madrid i de 4**** a Villabuena de Alava.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters als hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Lerma.
 • Visita de Sajazarra i del Castillo Bodega Señorío de Líbano.
 • Visita de Santo Domingo de la Calzada.
 • Visita d’Haro.
 • Visita de les Bodegas López Heredia Viña Tondonia.
 • Sobrevol amb globus.
 • Recorregut enològic per la Rioja guiat per un enòleg.
 • Visita de San Millán de la Cogolla.
 • Visita de la Bodega Marqués de Riscal.
 • Visita de Laguardia.
 • Visita de Burgos.
 • Visita de la Bodega Portia.
 • Activitat de verema a Abadía Retuerta.
 • Activitat SPA a Abadía Retuerta.
 • Visita Bodega Protos.
 • Visita del Castell de Peñafiel.
 • Visita de les bodegues subterrànies d’Aranda de Duero.
 • Visita del Monestir de Valbuena.
 • Visita de Valladolid.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia ERGO Seguros de Viaje.

Característiques:

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar