La Manxa

A vegades una imatge, una imatge icònica, és suficient per justificar un viatge a l’altra punta del món. En aquest itinerari les imatges són tres i no són a l’altra punta del món. Això sí, les tres tenen la mateix força. La primera imatge, és la del Quixot i les famoses paraules de Cervantes a la primera frase de l’obra magna de la literatura espanyola: En un lugar de la Mancha, de cuyo nombre no quiero acordarme, no ha mucho tiempo que vivía un hidalgo de los de lanza en astillero, adarga antigua, rocín flaco y galgo corredor.

 

La segona imatge, és la del Toledo de les tres cultures, la ciutat de l’harmonia, la convivència i els valors universals en un període irrepetible a punt de ser eclipsat per la història. I la tercera imatge, és la dels monjos guerrers, els paladins d’una Reconquesta mitificada a punt d’omplir de castells i fortaleses els horitzons infinits de Castella. Les tres imatges són els eixos centrals d’un viatge a la Manxa durant el qual seguirem la Ruta del Quixot fins a El Toboso i els molins de Campo de Criptana, passejarem pels carrerons medievals del centre històric de Toledo i explorarem els castells mig enrunats de les ordes de Santiago i Calatrava que encara dominen el paisatge.

1r Dia. Madrid.

Presentació a Madrid i tarda lliure per passejar per la ciutat. Sopar i allotjament a l’hotel.

2n Dia. Madrid – Uclés – Ocaña – Consuegra – Almagro.

Després d’esmorzar ens traslladarem a Uclés per conèixer la seu central de l’Orde de Santiago. A continuació anirem a la propera Ocaña per descobrir la monumental Plaza Mayor. Dinarem i a la tarda ens aproparem a Consuegra on veurem els famosos molins de vent i visitarem el castell de La Muela, de l’Orde de l’Hospital. Finalment arribarem al Parador d’Almagro, situat a un antic convent del s XVI on ens allotjarem les properes nits. Sopar al Parador.

3r Dia. Almagro – Calatrava la Nueva – Ciudad Real – Qalat Rabah – Almagro.

Després d’esmorzar passejarem per Almagro i entrarem al Corral de las Comedias, un antic teatre actiu des del s XVII. Tot seguit anirem a Calatrava la Nueva per conèixer la seu central de l‘Orde de Calatrava. Acabarem el matí a Ciudad Real, una ciutat de domini reial creada al segle XII al bell mig del Campo de Calatrava per contrarestar el poder de l’orde. Dinarem i a la tarda visitarem el castell de Calatrava la Vieja, fundat en època islàmica amb el nom de Qalat Rabah. Finalment retornarem a Almagro.

4rt Dia. Almagro – PN Daimiel – Motilla del Azuer – Almagro.

Aquest matí explorarem el Parc Nacional Tablas de Daimiel, una de les zones humides més importants del centre de la Península. Formades pel desbordament dels rius Guadiana i Cigüela, el parc acull gran diversitat d’aus migratòries. Per descobrir l’entorn farem una excursió amb 4×4 i després una passejada per les passeres de fusta situades al centre dels aiguamolls. Dinarem a Daimiel i a la tarda visitarem el jaciment arqueològic de Motilla del Azuer, de l’edat del bronze. Sopar i allotjament al Parador d’Almagro.

5è Dia. Almagro – Villanueva de los Infantes – Montiel – PN Lagunas de Ruidera – Almagro.

Començarem el dia passejant per Villanueva de los Infantes, un dels pobles candidats a ser un lugar de la Mancha, de cuyo nombre no quiero acordarme. Tot seguit anirem a Montiel per visitar les restes del castell de l’Estrella, de l’Orde de Santiago. Dinarem i a la tarda explorarem amb 4×4 el Parque Natural de las Lagunas de Ruidera. Quan acabem retornarem a Almagro per sopar i descansar.

6è Dia. Almagro – Campo de Criptana – Toboso – Argamasilla de Alba – Almagro.

Al matí pujarem a la Sierra de los Molinos de Campo de Criptana per veure els famosos molins dels gegants del Quixot. Tot seguit anirem a El Toboso, d’on era la cèlebre Dulcinea. Dinarem a Tomelloso i a la tarda arribarem a Argamasilla de Alba, on visitarem el castell de Peñarroya de l’Orde de Santiago. Finalment retornarem a Almagro on soparem.

7è Dia. Almagro – PN Cabañeros – Orgaz – Almonacid de Toledo – Toledo.

Al matí explorarem amb 4×4 el Parque Nacional Cabañeros, un entorn protegit de gran valor ecològic i paisatgístic. Dinarem i a la tarda farem una passejada pel centre històric d’Orgaz, dominat per l’antic castell dels comtes d’Orgaz. Més tard arribarem a Almonacid de Toledo on farem una curta excursió a peu fins les restes del castell islàmic. Finalment arribarem al Parador de Toledo, on soparem i ens allotjarem.

8è Dia. Toledo.

Dedicarem tot el dia a conèixer Toledo (UNESCO), la famosa ciutat de les tres cultures on varen conviure durant segles cristians, jueus i musulmans. Durant el recorregut visitarem el centre històric, veurem l’Alcàzar, passejarem per l’antiga juderia, coneixerem la sinagoga medieval reconvertida en església de Santa Maria La Blanca i entrarem a la Catedral. Dinarem a un restaurant local durant les visites i a la tarda retornarem al Parador per sopar i descansar.

9è Dia. Toledo – Aranjuez – Madrid.

Al matí ens traslladarem a Aranjuez per visitar el famós Palau Reial i els seus magnífics jardins (UNESCO). Acabada la visita recorrerem els darrers quilòmetres que ens separen de Madrid. Fi del viatge.

Grups de 15 persones com a màxim

Sortides: 03 octubre (2020), 01 maig i 05 juny (2021)
Durada: 9 dies
Preu per persona: 3.245€ en habitació doble
Suplement individual: 490€

Què inclou:

 • Estada als Paradors d’Almagro i Toledo.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita del castell d’Uclés.
 • Passeig per Ocaña.
 • Visita de Consuegra.
 • Visita del Castell de Calatrava la Nueva i de Calatrava la Vieja.
 • Visita de Ciudad Real.
 • Visita PN Tablas de Daimiel.
 • Visita del jaciment de Montilla del Azuer.
 • Visita de Villanueva de los Infantes.
 • Visita del castell de l’Estrella a Montiel.
 • Excursió al PN Lagunas de Ruidera.
 • Visita Sierra de los Molinos a Campo de Criptana.
 • Passeig a El Toboso i Tomelloso.
 • Visita del castell de Peñarroya.
 • Excursió al PN Cabañeros.
 • Passeig a Orgaz.
 • Visita de Toledo.
 • Visita d’Aranjuez.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia ERGO Seguros de Viaje.

Característiques:

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar