La Frontera Nassarita

La dinastia nassarita va ser la darrera dinastia islàmica de la península Ibèrica. El seu regne va ser el de Granada, també conegut com a Emirat o Sultanat de Granada. Va ser fundat a principis del segle XIII per Muhammad Ben Nazar i la seva primera capital va ser la ciutat de Jaén. Durant més de 250 anys el regne es va mantenir de manera precària pagant tributs a la corona castellana i facilitant el comerç peninsular amb el nord d’Àfrica. Però de manera lenta i inexorable va anar perdent territoris a favor dels conqueridors cristians. Finalment, Muhammad XII, més conegut com a Boabdil, va perdre de manera definitiva el regne a favor dels Reis Catòlics l’any 1492. Enrere quedaven segles de ràtzies, lluita i tensió en una llarga e inestable frontera farcida de torres, castells i fortificacions dels dos bàndols en conflicte. I això és precisament el que volem explorar. Us proposem un itinerari especial a Andalusia per conèixer les ciutats, castells i pobles de l’antiga frontera nassarita i, per extensió, del desaparegut Regne de Granada. I en fer-ho, descobrirem sota la pell d’algunes de les grans ciutats del sud d’Espanya les arrels més exòtiques de la nostra història.

1r Dia. Màlaga.

Presentació a l’hotel de Màlaga, on trobarem el guia d’Eurovacances que ens acompanyarà durant tot el viatge. Dinarem i a la tarda visitarem la ciutat. Durant el recorregut pujarem al turó que domina la ciutat i coneixerem el castell de Gibralfaro del s XIV, les restes de l ‘Alcazaba musulmana, el teatre romà i la Catedral. Sopar i allotjament a l’hotel.

2n Dia. Màlaga – Casares – Gibraltar – Algeciras.

Després d’esmorzar ens traslladarem al poble Casares, on coneixerem les restes del castell islàmic i el Centro Cultural Blas Infante. Dinarem a Gibraltar i a la tarda visitarem la reserva natural Upper Rock, que protegeix la part superior de la gran roca que domina la colònia. Durant el recorregut entrarem als túnels del Gran Setge del 1779 i a la cova de St Michael i veurem el castell medieval islàmic. Quan acabem les visites  continuarem l’etapa fins a Algeciras on soparem i estarem allotjats.

3r Dia. Algeciras – Castellar de la Frontera – Ronda.

Començarem el matí passejant pel recinte emmurallat de Castellar Viejo a la pintoresca localitat de Castellar de la Frontera. Tot seguit anirem a Jimena de la Frontera on visitarem les restes arqueològiques de la fortalesa islàmica del s VIII. Dinarem al Parador de Ronda on estarem allotjats i a la tarda recorrerem les seves muralles i portes islàmiques, l’Alminar de San Sebastian i els Banys Àrabs.

4rt Dia. Ronda – Setenil – Teba – Antequera.

Aquest matí coneixerem el poble troglodític de Setenil de las Bodegas, construït al peu d’un espadat dins unes balmes de grans dimensions. També farem una parada per contemplar el castell islàmic de Hins Qannit i visitarem la fortalesa de l’Estrella del s XIII a Teba. Després de dinar al Parador d’Antequera coneixerem el conjunt arqueològic Dólmenes de Antequera (UNESCO). Sopar i allotjament al Parador d’Antequera.

5è Dia. Antequera – Còrdova – Antequera.

Iniciarem el dia visitant les restes arqueològiques de l’antiga ciutat-palau de Medina Azahara, construïda pels califes omeia de Còrdova. A continuació visitarem Còrdova, durant segles la ciutat més important de l’al-Àndalus. Durant el recorregut pel centre històric coneixerem la mesquita, la sinagoga i l’Alcàzar. Dinarem durant les vistes i a la tarda retornarem al Parador d’Antequera per sopar i descansar.

6è Dia. Antequera – Caminito del Rey – Antequera.

A primera hora del matí ens dirigirem a l’accés nord del Caminito del Rey per començar aquesta espectacular excursió i gaudir de les panoràmiques que ens ofereix. Dinarem i a la tarda descobrim el recinte fortificat de l’Alcazaba d’Antequera. Disposarem d’una estona de temps lliure i finalment soparem al Parador.

7è Dia. Antequera – Archidona – Iznájar -Alcalá la Real – Granada.

Començarem el dia passejant pel centre històric d’Archidona, pujarem al castell islàmic del s IX i descobrirem les restes de l’antiga mesquita, convertida en l’ermita de Nuestra Señora de Gracia. Acabarem el matí al castell d’Iznájar construït durant l’Emirat de Còrdova. Dinarem i a la tarda visitarem Alcalá la Real i el conjunt arqueològic de la fortalesa de la Mota, d’origen nassarita. Finalment arribarem a Granada, on soparem i ens allotjarem.

8è Dia. Granada.

Avui dedicarem tot el dia a descobrir la bonica ciutat de Granada. Durant el recorregut visitarem els palaus nassarites de l’Alhambra i el Generalife (UNESCO), entrarem a la Catedral per veure la Capella Reial i passejarem pels barris de Sacromonte i Albaicín, on encara es reconeix el traçat laberíntic de l’antiga Granada islàmica.

9è Dia. Granada – Santa Fe – Alhambra de Granada – Màlaga.

Avui coneixerem Santa Fe, on es signà la rendició del Regne de Granada. A continuació ens traslladarem a Alhama de Granada. Descobrirem el centre històric i després recorrerem el Camino Medieval de los Ángeles a través de les gorges de Los Tajos de Alhama. Dinarem i a la tarda ens traslladarem a Màlaga on finalitzarà el viatge.

Grups de 15 persones com a màxim

Sortides: 19 setembre, 17 octubre (2020), 20 març i 08 maig (2021)
Durada: 9 dies
Preu per persona:
3.615 set-oct en habitació doble
3.495€ mar-mai en habitació doble
Suplement individual:
570€ setembre-octubre
495€ març-maig

Què inclou:

 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Estada a hotel de 4* a Màlaga, Algeciras i Granada i als Paradors de Ronda i Antequera.
 • Visita de Màlaga.
 • Visita de Casares.
 • Visita de Gibraltar.
 • Visita de Castellar de la Frontera.
 • Visita de Jimena de la Frontera.
 • Visita de Ronda.
 • Visita de Setenil de las Bodegas.
 • Visita de la fortalesa de l’Estrella a Teba.
 • Visita de Dólmenes de Antequera.
 • Visita de Medina Azahara.
 • Visita de Còrdova.
 • Excursió El Caminito del Rey.
 • Visita d’Antequera.
 • Visita d’Archidona.
 • Visita del castell d’Iznájar.
 • Visita d’Alcalá la Real.
 • Visita de Granada.
 • Visita de Santa Fe.
 • Visita de l’Alhambra de Granada.
 • Passeig Camino Medieval de los Ángeles. 
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia ERGO Seguros de Viaje.

Característiques:

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar