Camí de Sant Jaume (Camí portuguès)

Camino Francés, Camino Portugués, Camino Inglés, Camino del Norte, Via de la Plata… són moltes les grans rutes històriques que portaven a Santiago de Compostel.la. Algunes han tingut més afluència que altres. Són les més lògiques, les que com els rius, reuneixen en un curs principal multitud d’afluents menors per continuar junts fins a la desembocadura. De totes elles, la més concorreguda tant a l’antiguitat com avui dia és, sense cap mena de dubte, el Camino Francés. La segona, és el Camino Portugués.

 

La ruta va agafar rellevància històrica a partir del segle XII, quan Portugal es va independitzar. El seu traçat hereta vies romanes i camins antics que vertebraven l’oest de la Península, des de l’actual Lisboa fins a la ciutat de l’Apòstol. Total, 600km. Nosaltres no us farem caminar tant. El que us proposem és el tram gallec del Camino Portugués, des de Tui, a la frontera amb Portugal, fins a Santiago. Total, 117km, els que necessitem per ser oficialment pelegrins i aconseguir la Compostela. Si ja heu fet el Camino Francés i us va agradar l’experiència, aquesta és l’ocasió de tornar-hi per un camí diferent. I si no n’heu fet cap dels dos, tant bo n’és un com l’altre! Buen Camino!

1r Dia. A Coruña – Baiona.

Presentació a l’aeroport de Santiago, on trobarem el guia d’Eurovacances. Ens traslladarem per carretera a Baiona i ens instal·larem al Parador. A mitja tarda farem una visita per començar a conèixer la ciutat. Quan acabem retornarem al Parador per sopar i descansar.

2n Dia. Tui – O Porriño (16km).

Després d’esmorzar al Parador ens traslladarem a Tui, i començarem la primera etapa del Camino Portugués a Galícia. Avui caminarem de Tui a O Porriño, una senzilla i agradable etapa passant per Ponte das Febres i les aldees Da Madalena i Orbenlle. Dinarem a O Porriño i després retornarem a Baiona. Descansarem una estona i a mitja tarda anirem a conèixer el jaciment arqueològic del Castro de Trega, del segle I aC. Quan acabem retornarem al Parador per sopar i descansar.

3r Dia . O Porriño – Redondela (16km).

Esmorzarem al Parador i després ens traslladarem amb autocar a O Porriño, on vàrem acabar l’etapa d’ahir. Avui caminarem fins a Redondela, a la Ría de Vigo. Durant l’etapa passarem per la capella d’As Angustias, el nucli d’A Rúa, el Cruceiro de Cabaleiros i la petita capella de Santiaguiño de Anta. Finalment arribarem a Redondela, on acabarem l’etapa. Dinarem i després retornarem amb autocar a Baiona. Descansarem una estona i a mitja tarda anirem a conèixer la ciutat de Vigo. Quan acabem retornarem al Parador de Baiona a sopar i descansar.

4t Dia. Redondela – Pontevedra (18km).

Al matí ens traslladarem amb autocar a Redondela per començar l’etapa que ens ha de portar fins a Pontevedra. Durant la caminada seguirem la Ría de Vigo fins a O Vao, travessarem el pont medieval de Ponte Sampaio, veurem la Capilla de Santa Marta i el Santuario de la Virxe Peregrina i finalment arribarem al Parador de Pontevedra, situat molt a prop del camí. Dinarem i a la tarda visitarem el centre històric de Pontevedra, un dels més interessants de Galícia. Quan acabem la visita retornarem al Parador per sopar.

5è Dia. Pontevedra    Caldas de Reis (23km).

Esmorzarem bé al Parador i després començarem a caminar pel centre històric de Pontevedra amb direcció a Caldas de Reis. Durant el recorregut vorejarem les maresmes d’A Xunqueira de Alba, passarem per la capella de San Caetano, els boscos de Reirís y Lombo da Maceira, la localitat de San Mamede da Portela, els Cruceiros de Valbón i l’església de Santa Maria. Finalment entrarem a Caldas de Reis, on acabarem l’etapa. Dinarem i retornarem a Pontevedra amb autocar. Disposarem de la resta de la tarda lliure per descansar al Parador o passejar pel casc antic de Pontevedra. Sopar i allotjament al Parador.

6è Dia. Caldas de Reis – Padrón (19km).

Acabat l’esmorzar ens traslladarem amb autocar a Caldas de Reis on ahir vàrem acabar l’etapa. Començarem la caminada pujant a Santa María de Carracedo, des d’on continuarem fins als boscos i molins del Monte Castelo. Passarem per Cimadevilla, Cedelo i Condide, travessarem Pontecesures i creuarem el riu Ulla pel pont d’origen romà. Finalment arribarem a Padrón, dominat per l’església de Santiago on es custodia el famós O Pedrón. Dinarem i retornarem a Pontevedra. A la tarda anirem a passejar pel pintoresc poble de pescadors de Combarro. Sopar i allotjament al Parador.

7è Dia. Padrón – Santiago (25 km).

Després d’esmorzar ens traslladarem amb autocar a Padrón per començar la darrera i llarga etapa fins a Santiago de Compostela. Iniciarem la caminada passant per Iria Flavia, l’antiga seu episcopal fins al segle XII. Des d’aquí pujarem fins a O Milladoiro, on antigament els peregrins s’agenollaven en veure per primera vegada la Catedral de Santiago. Finalment recorrerem els darrers quilòmetres fins al centre històric de Santiago i la Plaza do Obradoiro. Final del camí! Avui ens allotjarem al Parador dos Reis Católicos, antigament, hospital de pelegrins. Dinarem i a la tarda recollirem la Compostela, farem una visita guiada de la Catedral i assistirem a la missa del pelegrí. Sopar al Parador.

8è Dia. Santiago – Final del viatge.

Temps lliure al Parador fins l’hora del trasllat a l’aeroport o del chek-out. Final del viatge.

Grups de 15 persones com a màxim

Sortides: 12 setembre (2020) i 01 maig (2021)
Durada: 8 dies
Preu per persona:
2.455 € setembre en habitació doble
2,265€ maig en habitació doble
Suplement individual:
350€ setembre
445€ maig

Què inclou:

 • Estada als Paradors de Baiona, Pontevedra i Santiago.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances.
 • Trasllat amb autocar als inicis i finals  d’etapa.
 • Trasllat amb autocar a les visites.
 • Visita de Baiona.
 • Visita el Castro de Trega.
 • Visita de Vigo.
 • Visita de Pontevedra.
 • Passejada per Combarro.
 • Visita de la Catedral de Santiago.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia ERGO Seguros de Viaje.

 

ATENCIÓ: Aquest viatge requereix una condició física adequada. El camí sempre és bo però el terreny és ondulat, amb pujades i baixades constants. A mesura que passin els dies les cames notaran l’acumulació de quilòmetres. És imprescindible preparar-se abans de començar el viatge i portar calçat domesticat per evitar problemes als peus. El viatge està calculat mantenint un ritme d’aproximadament 4 km/h. En cas de dubte consulti’ns a les nostres oficines.

Característiques:

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar