Camí de Sant Jaume (Camí francès)

A Occident hi ha tres grans centres de pelegrinatge: Jerusalem, Roma i Santiago de Compostel·la. Al segle IX es descobreix la tomba de l’apòstol, que la tradició llegendària situava a la Península. De seguida arriben els primers pelegrins i a poc a poc, a mesura que avança la Reconquesta i es multipliquen els miracles, el pelegrinatge es converteix en un fenomen massiu.

 

Multitud de camins lliguen la ciutat gallega amb la resta d’Europa, constituint una xarxa de rutes històriques que el temps no ha aconseguit esborrar. Al contrari. Avui, al segle XXI, els camins són més plens que mai, amb caminadors que pels motius més diversos, decideixen recórrer una de les grans rutes del continent. Dels molts camins que arriben a Santiago el més clàssic de tots és l’anomenat Camí Francès.

 

D’aquest camí, nosaltres caminarem els darrers 111 km, des de Sarria fins a Santiago, completant la distància mínima requerida per ser considerat pelegrí i aconseguir la Compostela. I ho farem amb tot el confort, amb bons hotels i vehicle de suport per transportar l’equipatge. Nosaltres només ens haurem de preocupar de caminar i de gaudir del paisatge.

1r Dia.  A Coruña – Rente – Sarria (5km).

Presentació a l’hotel d’A Coruña, on trobarem el guia d’Eurovacances. Dinarem i després ens traslladarem per carretera a Sarria. Aquesta tarda farem els primers 5 km del camí des de Sarria fins a Rente passant per les aldees de Vilei i Barbadelo. Quan acabem la caminada l’autocar ens recollirà per tornar a Sarria i instal·lar-nos a l’hotel.

2n Dia. Rente – Portomarín (17 km).

Després d’esmorzar ens traslladarem amb autocar a Rente, on ahir vàrem acabar l’etapa. Avui caminarem de Rente a Portomarín. Passarem per petites aldees, com Peruscallo, A Brea, Ferreiros o Cotarelo i ens aturarem un moment al punt quilomètric que marca els darrers 100 quilòmetres fins a Santiago de Compostel·la. Dinarem a Portomarín i després retornarem a Sarria amb autocar. Disposarem de temps per descansar una estona i més tard anirem a visitar l’antic monestir de Samos, fundat al segle VI. Allotjament a Sarria.

3r Dia. Portomarín – Airexe (17 km).

Retornarem a Portomarín amb autocar i començarem l’etapa que ens ha de portar fins a Airexe. Baixarem fins la vall del Miño, pujarem a la serralada de Ligonde, passarem per Ventas de Narón, veurem el cruceiro de Lameiros i finalment arribarem a Airexe. Dinarem i a la tarda l’autocar ens portarà a l’hotel de Palas de Rey, on ens allotjarem la propera nit. Descansarem una estona i després anirem a visitar el centre històric de Lugo (UNESCO), tancat dins les muralles romanes més ben conservades d’Espanya. Quan acabem retornarem a Palas de Rey.

4t Dia. Airexe – Melide (23 km).

L’autocar ens portarà fins a Airexe, on retrobarem el camí. Avui caminarem d’Airexe a Melide, l’etapa més llarga que farem aquest dies. Durant el trajecte passarem per l’església romànica de San Tirso de Palas de Rey i pels ponts medievals de Laboreiro i Furelos. Finalment arribarem a Melide, on dinarem. A la tarda ens traslladarem amb autocar fins a un pazo de les rodalies d’Arzúa, on ens allotjarem les tres properes nits. A la tarda disposarem de temps lliure per descansar després de la llarga caminada del dia.

5è Dia. Melide – Arzúa (14km).

Després d’esmorzar retornarem a Melide amb autocar per començar la caminada del dia. Durant l’etapa d’avui, força ondulada, passarem per les localitats de Boente, Castañeda i Ribadiso de Baixo i finalment arribarem a Arzúa. Dinarem i a la tarda visitarem el monestir de Sobrado, fundat al segle X i integrat a l’orde cistercenca a partir del segle XII. Tal i com podrem veure, el monestir ha estat objecte de diverses remodelacions al llarg de la història, la darrera de les quals a finals del segle XVII.

6è Dia. Arzúa – Pedrouzo (19 km)

Avui caminarem d’Arzúa a Pedrouzo, notant com l’arquitectura popular va deixant lloc a les noves edificacions dels nuclis moderns. Acompanyats sempre per la Nacional 547, que mai no tindrem massa lluny, anirem travessant boscos i poblets, com Tabernavella, Calle o Salceda. Finalment arribarem a Pedrouzo, on dinarem. Retornarem al pazo d’Arzúa amb autocar i després de descansar una estona anirem a visitar el monestir de Carboeiro, un antic cenobi del segle X considerat una de les obres romàniques més destacades de Galícia.

7è Dia. Pedrouzo – Santiago (19 km)

Després d’esmorzar retornarem a Pedrouzo amb autocar per començar la darrera etapa del Camí. Durant el recorregut passarem per Lavacolla i pujarem al Monte de Gozo, d’es d’on antigament els pelegrins veien per primera vegada la Catedral. També veurem l’església de San Lázaro i el cruceiro do Home Santo, travessarem la Porta do Camiño de Santiago de Compostel.la i arribarem a la Plaza do Obradoiro, el final del camí! Avui ens allotjarem al Parador dos Reis Católicos, antigament, hospital de pelegrins. Dinarem al Parador i a la tarda recollirem el certificat de la Compostela, farem una visita guiada de la Catedral i assistirem a la missa del pelegrí. Sopar al Parador.

8è Dia. Santiago – Final del viatge.

Temps lliure al Parador fins l’hora del trasllat a l’aeroport o del chek-out. Final del viatge.

Grups de 15 persones com a màxim

Sortides: 18 octubre (2020) i 28 abril (2021)
Durada: 8 dies
Preu per persona: 2.015 en habitació doble
Suplement individual: 350€

Què inclou:

  • Estada a hotel de 4**** a Sarria, pazo tradicional a Arzúa, Parador a Santiago i hotel 3*** a Palas de Rey.
  • Pensió completa durant tot el viatge.
  • Guia acompanyant d’Eurovacances.
  • Trasllat amb autocar als inicis i finals d’etapa.
  • Trasllat amb autocar a les visites.
  • Visita del monestir de Samos.
  • Visita de Lugo.
  • Visita del monestir de Sobrado.
  • Visita del monestir de Carboeiro.
  • Visita de la Catedral de Santiago de Compostel·la.

 

ATENCIÓ: Aquest viatge requereix una condició física adequada. El camí sempre és bo però el terreny és ondulat, amb pujades i baixades constants. A mesura que passin els dies les cames notaran l’acumulació de quilòmetres. És imprescindible preparar-se abans de començar el viatge i portar calçat domesticat per evitar problemes als peus. El viatge està calculat mantenint un ritme d’aproximadament 4 km/h. En cas de dubte consulti’ns a les nostres oficines.

Característiques:

Per a més informació:

Garantia sanitàra

Garantia sanitàra

Seguim les màximes garanties de seguretat dictades per les autoritats competents per lluitar contra la COVID-19. D’aquesta manera, operem els nostres viatges amb grups reduïts, utilitzem exclusivament hotels i restaurants que segueixin les mesures higièniques i la distància de seguretat fixades pel govern, incorporem les radioguies i visitem preferentment llocs poc massificats, monuments exteriors i paisatges oberts.
Grups reduïts

Grups reduïts

Els nostres itineraris de ruta estan pensats per un màxim de 15 persones i els de senderisme per un màxim de 12. D’aquesta manera us podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat a l’autocar, als restaurants o durant les visites. Aconseguim que totes les activitats, visites i maniobres siguin àgils i confortables per a tothom. I, sobretot, us podem dedicar totes les atencions que us mereixeu perquè gaudiu de l’experiència d’explorar Espanya amb nosaltres. El grup mínim per operar els nostres viatges és de 10 persones.
Radioguies

Radioguies

En tots els nostres viatges culturals utilitzem radioguies. D’aquesta manera podem garantir el manteniment de les distàncies de seguretat durant les visites i alhora facilitar l’audició de les explicacions del guia. A l’inici del viatge us entregarem el receptor i serà responsabilitat de cada viatger tenir-ne cura fins al darrer dia. Per raons higièniques i sanitàries, els auriculars seran d’us personal i no caldrà retornar-los al final del viatge. En els viatges de senderisme no es farà ús de radioguies.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar