Xinjiang

La ruta de la seda Xina

La Ruta de la Seda és la gran xarxa de comunicació intercontinental de l’antiguitat. No hi ha hagut cap altra ruta comercial a la història tan extensa en l’espai, tan duradora en el temps i tan influent per les societats implicades, com aquesta. D’un extrem a l’altre del Vell Món, per la Ruta de la Seda es varen moure mercaderies, persones i idees, connectant durant milers d’anys societats dispars separades per  milers de quilòmetres de distància. Si ens mirem el mapa de les rutes que conformen la xarxa de la Ruta de la Seda, distingirem amb claredat una meitat oriental situada íntegrament en territori de l’actual República Xina. I si ens hi fixem més, descobrirem que en el mapa la ruta principal provinent de Xi’an se separa en diversos braços a l’oest de l’actual Dunhuang. La causa d’aquesta separació és el desert de Taklamakan, l’acumulació de sorra més extensa del món i, durant milers d’anys, un obstacle insalvable per les caravanes. Les muntanyes de Kunlun separen el Taklamakan del Tibet, les del Pamir bloquegen el pas cap a l’Àsia Central, i les del Tien Shan impossibiliten el  trànsit cap al corredor de les estepes. La Ruta de la Seda es veu obligada a enllaçar oasis remots, ciutats perdudes i passos infranquejables. I, en fer-ho, assoleix les proporcions llegendàries que encara inspiren als viatgers de mig món.

1r Dia. Volem a Beijing.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol directe a Beijing.

2n Dia. Arribada a Beijing.

Arribarem a Beijing i ens traslladarem a l’hotel on dinarem. A la tarda coneixerem la plaça de Tiananmen i entrarem a la Ciutat Prohibida. Durant la visita veurem els palaus de la Suprema Harmonia, l’Edat Tranquil·la i la Cultura, el tron del Drac i el parc Sun Yat-sen. Aquest vespre soparem el famós ànec lacat a un restaurant local.

3r Dia. Beijing – Dunhuang.

Aquest matí volarem a Dunhuang, situada prop de l’encreuament de les rutes nord i sud de la Ruta de la Seda. Dinarem i a la tarda visitarem l’Oasi de la Mitja Lluna, llac d’aigües cristal·lines durant tot l’any situat entre dunes de sorra del desert del Gobi. Farem un recorregut en camell abans de retornar a Dunhuang on coneixerem el seu museu. Al vespre passejarem pel mercat nocturn de Shazhou.

4t Dia. Dunhuang – Turfan.

Esmorzarem a l’hotel i visitarem les coves de Mogao, conegudes amb el nom de coves dels Mil Budes, un sistema de 492 temples, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 1987. Dinarem i anirem per carretera fins a Liuyuan on agafarem el tren ràpid que ens portarà a Turfan. Sopar i allotjament a l’hotel.

5è Dia. Turfan.

Després d’esmorzar visitarem Turfan, un oasi de la regió autònoma del Xinjiang uigur. Coneixerem les coves de Bezeklik, dels segles V a XIV i conserven representacions murals del budisme i les antigues tombes d’Astana. Contemplarem les curioses cases del poble de Toyuk i a la tarda visitarem les runes de Jiaohe i veurem el minaret de la mesquita d’Emin, que amb els seus 44 metres és el més alt de la Xina.

6è Dia. Turfan – Kucha.

Esmorzarem a l’hotel i a continuació anirem a contemplar el canal de reg subterrani de Karez, una obra mestra de l’enginyeria antiga que es va iniciar amb la dinastia Han i a mesura que creixia la Ruta  de la Seda va arribar a Àsia Central i Pèrsia. Tot seguit anirem a l’estació per agafar el tren que ens  ha de dur a Kucha on soparem i ens allotjarem a l’hotel.

7è Dia. Kucha.

Després d’esmorzar farem una excursió a peu a través de la vall de Tian Shan i coneixerem algunes de les 236 grutes de Kizil, un conjunt de coves budistes excavades a les roques en aquest important enclau de la Ruta de la Seda. Aquesta tarda disposarem de temps lliure abans de sopar a un restaurant local.

8è Dia. Kucha – Hotan.

Esmorzarem a l’hotel i a continuació iniciarem la ruta a través de l’espectacular desert del  Taklamakan fins arribar a la ciutat oasi de Hotan, coneguda per la quantitat de jaciments arqueològics enterrats sota les dunes que l’envolten i per estar situat entre els anomenats riu de Jade Blanc i riu de Jade Negre. Dinarem tipus pícnic durant el trajecte.

9è Dia. Hotan.

Després d’esmorzar a l’hotel dedicarem el dia a descobrir la moderna ciutat de Hotan. Coneixerem l’elaboració de paper decoratiu a partir de les moreres i ens arribarem a les runes de l’stupa de Rawak. Aquesta stupa juntament amb les estructures decorades amb estàtues colossals que l’envolten forma una mandala tridimensional. A la tarda disposarem de temps per passejar pel tradicional mercat local.

10è Dia. Hotan – Kashgar.

Esmorzarem a l’hotel i a continuació iniciarem el recorregut que ens ha de portar a Kashgar. En ruta ens aturarem a Yarkand i visitarem el Mausoleu Reial de Yarkand on es troba la tomba de la reina i poetessa Amanni Sahan, qui va compilar l’Uyghur Muqm de Xinjiang, inscrit al Patrimoni Cultural Intangible de la Humanitat. Continuarem la ruta fins arribar a Kashgar on soparem i ens allotjarem.

11è Dia. Kashgar.

Després d’esmorzar dedicarem el dia a conèixer la ciutat oasi de Kashgar, important centre polític i comercial des de la seva fundació. Veurem la Tomba d’Apak Hoja, edifici de maons que acull la tomba de cinc generacions de la família d’Apak Hoja i la Mesquita d’Id Khah, la més gran de tota la Xina. Passejarem per la ciutat antiga i el carrer de les artesanies abans de sopar a un restaurant local.

12è Dia. Kashgar – Tashkurgan.

Esmorzarem a l’hotel i a continuació sortirem per carretera cap a Tashkurgan. En ruta contemplarem la coneguda com muntanya de sorra blanca i l’espectacular llac alpí Karakul, situat a 3.600 metres d’altitud envoltat de les muntanyes sempre nevades de Muztagh Ata (7.456 m) i Kongur Tagh (7.649 m), la més alta de Xinjiang. Dinarem tipus pícnic en una iurta i quan arribem a l’hotel de Tashkurgan soparem i ens allotjarem.

13è Dia. Tashkurgan – Kashgar.

Aquest matí després d’esmorzar coneixerem les ruïnes de la Fortalesa de la ciutat, antic palau del regne dels Tajik. Disposarem de temps per passejar per la ciutat, conèixer el poble Yajik i visitar les seves tradicionals iurtes. Tot seguit iniciarem la ruta que ens ha de dur de nou a Kashgar.

14è Dia. Kashgar – Beijing – Barcelona.

Esmorzarem i visitarem el Mausoleu de Yusuf Khass Hajib, construït en honor del famós filòsof i poeta uigur del segle XI. Més tard passejarem per l’antiga zona residencial de la ciutat abans d’adreçar-nos a l’aeroport per agafar el vol a Beijing on enllaçarem ja de matinada amb el vol a Barcelona.

15è Dia. Arribada a Barcelona.

A primera hora del matí arribarem a Barcelona on donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 31 de maig 2020.

Preu per persona en habitació doble: 4.980.-€ (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 585.-€ (IVA inclòs).

El preu inclou:

 • Vols internacionals i domèstics de la companyia Air China, classe turista.
 • Estada a hotels de 4**** superior a Beijing, Dunhuang, Kucha i Kashgar i 3*** superior la resta del viatge.
 • Servei de maleters a  tots els hotels.
 • Pensió completa (alguns àpats tipus pícnic).
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de la ciutat prohibida i Plaça de Tiananmen a Beijing.
 • Visita de les dunes i  l’Oasi de la Mitja Lluna a Dunhuang.
 • Visita de les coves de Mogao.
 • Visita de Turfan, les coves de Bezeklik i les runes de Jiaohe.
 • Excursió caminant de la vall de Tianshan.
 • Recorregut per desert del Takamaklan.
 • Visita del Mausoleu Reial de Yarkand.
 • Visita de Kashgar.
 • Visita de la fortalesa de  Tashkurgan.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Nota: Visat necessari, el seu import NO està inclòs.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar