Uganda

Especial goril·les de muntanya

Els goril·les de muntanya són els primats més grans del món. Juntament amb els humans, els ximpanzés i els orangutans, els goril·les formen la família dels Hominidae, la nostra. En ells hi reconeixem les arrels de la nostra espècie i, alhora, allò que ens fa diferents i ens identifica com a humans. Els goril·les són, en definitiva, una finestra oberta als nostres orígens. Precisament per això són tan fascinadors. De goril·les de muntanya, però, en queden molt pocs: no més de 700 individus repartits en dos grups, un a les muntanyes de Virunga, a Ruanda, i l’altre a la selva de Bwindi, a Uganda, que és on anirem nosaltres. Per veure’ls ens endinsarem a peu a través de la selva fins a les zones d’hàbitat dels goril·les situades dins el Parc Nacional de la Selva Impenetrable de Bwindi. Declarat Patrimoni de la  Humanitat per la UNESCO, aquest parc protegeix 32.092 hectàrees de selva, tant de muntanya com de terres baixes, i només és accessible a peu. Està considerat un dels ecosistemes més rics d’Àfrica amb 163 espècies d’arbres, 100 de falgueres, 202 de papallones, 346 espècies d’ocells i 120 de mamífers, entre els quals destaquen colobos, ximpanzés i, evidentment, els goril·les de muntanya, dels quals el parc n’acull la meitat de la població mundial.

1r Dia. Volem a Uganda.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i trobada amb el guia d’Eurovacances. Sortida del vol a Istanbul, on connectarem amb el vol a Entebbe. Quan arribem, ens traslladarem a l’hotel per descansar.

2n Dia. Kampala – Ziwa Rhino Sanctuary – PN Murchison Falls.

Després d’esmorzar ens traslladarem per carretera a la reserva faunística de Ziwa Rhino Sanctuary, una iniciativa privada de la Uganda Wildlife Authority i la Rhino Fund Uganda destinada a la protecció del rinoceront blanc i la seva reintroducció als diferents parcs  nacionals del país. Farem un safari a peu per veure els rinoceronts i després continuarem l’etapa fins al Parc Nacional Murchison Falls, on ens allotjarem.

3r Dia. PN Murchison Falls.

Avui dedicarem el dia a descobrir el paisatge i la fauna del Parc Nacional Murchison  Falls, que amb 3.893 km² és la zona protegida més gran del país. El riu Nil travessa el  parc, fluint per un engorjat de només 7 metres d’ample que culmina amb una cascada de  43 metres coneguda com Murchison Falls. Al parc s´hi poden veure fins a 76 espècies de  mamífers, 450 d’ocells i gran quantitat de cocodrils. Per apreciar la diversitat de l’entorn,  al matí farem un safari i a la tarda una excursió amb llanxa fins a les cascades.

4t Dia. PN Murchison Falls – Fort Portal – PN Kibale.

Esmorzarem i ens traslladarem a l’aeroport per volar a Kasese, al sud-oest del país.  Després d’aterrar ens dirigirem a Fort Portal, la capital del districte de Kabarole i del  regne de Toro, un dels cinc regnes situats dins les fronteres d’Uganda. Farem una passejada per veure com es viu en una comunitat tradicional i després visitarem una plantació de te. Finalment ens instal·larem al Parc Nacional de Kibale.

5è Dia. PN Kibale.

Esmorzarem i després dedicarem la resta del dia a conèixer el Parc Nacional de Kibale,  na zona protegida de selva tropical i 762 km² de superfície situada entre els 1.110 i els  1.600 metres d’altitud. Tal i com podrem veure durant el trekking que farem al matí, al parc hi viuen fins a 13 espècies de primats, entre els quals hi ha ximpanzés. Completarem la nostra visita dedicant la tarda a conèixer el santuari ornitològic dels aiguamolls de Bigodi, on viuen gairebé 200 espècies d’aus.

6è Dia. PN Kibale – PN Rwenzori – PN Queen Elizabeth.

Començarem el dia dirigint-nos per carretera al Parc Nacional Rwenzori, situat a les  muntanyes del mateix nom i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El parc,  de 1.000 km² de superfície, és famós per les seves muntanyes alpines, entre les quals hi ha la Punta Margeritha del Mount Stanley, que amb 5.109 m. d’altitud és el tercer cim més alt d’Àfrica. Farem un trekking de dia sencer al llarg de l’anomenada Diamond Trail i quan acabem continuarem l’etapa per carretera fins al Parc Nacional Queen Elizabeth, on ens allotjarem.

7è Dia. PN Queen Elizabeth.

Aquest parc, que s’estén entre els llacs George i Edward i inclou el canal de Kazinga que uneix els dos llacs, és famós per la seva fauna típicament africana, amb lleons, lleopards, búfals, elefants, ximpanzés, cocodrils i més de 500 espècies d’aus. Per conèixer la seva riquesa animal i paisatgística, dedicarem el matí a fer un safari, observar els animals i apreciar la naturalesa volcànica del relleu. A la tarda farem una excursió amb barca pel canal de Kazinga, on viu una de les majors concentracions d’hipopòtams d’Àfrica.

8è Dia. PN Queen Elizabeth – PN Bwindi.

Començarem el matí fent un safari molt especial per veure els lleons de les planes d’Ishasha, al Parc Nacional Queen Elizabeth, cèlebres perquè tenen el costum de pujar als arbres a descansar, un tret comú en altres felins però no entre els lleons. Gaudirem d’aquesta insòlita particularitat que comparteixen uns 50 lleons del parc nacional i  després continuarem l’etapa per carretera fins al Parc Nacional de Bwindi, on ens  allotjarem.

9è Dia. PN Bwindi.

El Parc Nacional de Bwindi protegeix una part de l’anomenada Selva Impenetrable de Bwindi. Amb aquest nom es designa un gran extensió de bosc tropical situat entre els  1.160 i els 2.600 m. d’altitud dins el braç occidental de la vall del Rift. Considerat una de les zones amb major biodiversitat del planeta i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, aquest parc acull 120 espècies de mamífers, 350 d’ocells i més de 200 de papallones. Tot i això, Bwindi és famós pels seus aproximadament 340 goril·les de muntanya, que representen el 50% de la població mundial de l’espècie. Protegir aquests animals en perill d’extinció és el principal objectiu del parc nacional. Dedicarem el matí a fer un trekking per observar els goril·les i a la tarda passejarem pel poble de Bwindi.

10è Dia. PN Bwindi – PN Llac Mburo.

Aquest matí ens traslladarem per carretera fins al Parc Nacional del Llac Mburo, situat al sud del país. Dinarem i a la tarda farem un safari per observar la fauna típicament africana del parc, amb animals propis de la sabana com zebres, impales, elands, facoquers, búfals, xacals i lleopards. Quan acabem ens allotjarem al lodge per sopar i descansar.

11è Dia. PN Llac Mburo – Kampala – Barcelona.

Començarem el matí fent un petit safari a peu i després tornarem al lodge on dinarem. Tot seguit iniciarem l’etapa per carretera cap a la capital del país. Travessarem el tròpic de Capricorn i a la tarda ens instal·larem a un hotel per descansar. Soparem i a la nit ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Istanbul. Nit a bord.

12è Dia. Arribem a Barcelona.

Arribarem a Istanbul i connectarem amb el vol a Barcelona, on donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 18 de maig de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 7.250.-€ (IVA inclòs). 

Suplement habitació individual: 980.-€ (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols internacionals amb Turkish Airlines, classe turista.
 • Transport amb vehicles 4×4. 
 • Estada a hotels i lodges de Primera categoria.
 • Pensió completa durant tot el viatge. 
 • Diversos dinars tipus pícnic.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita del Parc Nacional Murchison Falls.
 • Visita del Parc Nacional de Kibale.
 • Visita del  Parc Nacional Rwenzori.
 • Visita del Parc Nacional Queen Elizabeth.
 • Visita del Parc Nacional Bwindi.
 • Visita del Parc Nacional del Llac Mburo.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Observacions: Vacunes obligatòries. Consultar un centre de Medicina tropical. Visat necessari. El seu cost està inclòs al preu del viatge.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar