Perú Nord

Del muntanyós Nord als boscos de l’Amazònia

Al segle XV els inques formen un imperi que controla tota l’àrea andina. Gairebé dos milions de quilòmetres quadrats governats des de l’actual altiplà peruà. La seva extraordinària extensió territorial i la velocitat amb què els inques dominen les societats conquerides, no té precedents en la història precolombina. Quan arriben els conqueridors espanyols, són l’estrella indiscutible dels Andes. Fins a tal punt dominen la història de l’Amèrica del Sud que a vegades sembla que abans dels inques no hi hagués ningú. Fals. De fet, al nord del Perú, prop de la bonica localitat colonial de Trujillo hi ha les restes de Chan Chan, una ciutat de l’imperi chimú que just abans de la conquesta inca tenia 30.000 habitants i era la ciutat més gran d’Amèrica. Una mica més al nord, seguint la costa del Pacífic, hi ha el tresor reial del Senyor de Sipán, una joia arqueològica del segle III de la cultura mochica. I més a l’est, als boscos selvàtics del nord de Cajamarca, hi ha el jaciment arqueològic de Kuélap, una ciutat emmurallada de la desconeguda cultura chachapoyas. D’alguna manera, en l’imaginari col·lectiu els inques són Perú. Però el Perú és molt més que els inques. El que volem és descobrir-ho amb vosaltres.

1r Dia. Volem a Lima.

Presentació a l’aeroport i sortida del vol a Lima. En arribar trasllat a un hotel situat prop de l’aeroport per allotjar-nos.

2n Dia. Lima – Trujillo.

A primera hora del matí agafarem el vol a Trujillo, situada a la vall del riu Moche. Coneixerem el complex arqueològic mochica Huacas del Sol y de la Luna i dinarem al petit poble litoral de Huanchaco. A la tarda visitarem el recinte arqueològic de Chan (UNESCO), capital de l’imperi chimú, abans de tornar a l’hotel per sopar i allotjar-nos.

3r Dia. Trujillo – Chiclayo.

Avui farem la ruta que ens durà a Chiclayo. Ens aturarem al complex arqueològic El Brujo on visitarem el seu temple principal i el Museu Cao. Dinarem a Chepén i a la tarda veurem el Museo de Tumbas Reales del Señor de Sipán, un dels museus arqueològics més impressionants i moderns de Sud-amèrica.

4t Dia. Chiclayo – Gocta Lodge.

Esmorzarem i emprendrem la ruta a Gocta Lodge, situat als anomenats Andes de Chachapoyas. Dinar senzill a un restaurant local. Durant el trajecte ens aturarem als petroglifs de Marañon i veurem el riu homònim. Sopar i allotjament al lodge.

5è Dia. Gocta Lodge.

Aquest matí farem un trekking per arribar als peus de la cascada Gocta, de 771 metres d’alçada, tot travessant l’extraordinari bosc humit que la rodeja. Dinarem al lodge i disposarem de la tarda lliure per descansar i gaudir d’aquest extraordinari ecosistema.

6è Dia. Gocta – Achamaqui.

Esmorzarem i visitarem els sarcòfags de Karajía, situats en una zona de difícil accés al barranc del mateix nom i que il·lustren la peculiar tradició funerària dels chachapoyas. A la tarda visitarem la ciutat de Chachapoyas. Sopar i allotjament a l’hotel.

7è Dia. Achamaqui – Kuelap – Leymebamba.

Avui arribarem a El Tingo Nuevo, des d’on agafarem el telefèric per pujar al complex arqueològic de Kuélap, important centre religiós magníficament fortificat. Després de dinar a la Reserva Milpuj on coneixerem el seu projecte de conservació anirem a Leymebamba i visitarem el Museo de las Momias de Leymebamba.

8è Dia. Leymebamba.

Esmorzarem i tot seguit farem una caminada per arribar a les restes arqueològiques de La Petaca, on destaquen els mausoleus de la cultura chachapoyas. A la tarda anirem a San Bartolo per descobrir Revash, un dels centres funeraris més espectaculars dels chachapoyas, cultura que té els seus orígens a principis del segle VIII.

9è Dia. Leymebamba – Cajamarca – Lima.

A primera hora del matí sortirem cap a Cajamarca tot recorrent el congost Marañon, un dels més impressionants del Perú. Dinarem a Cajamarca i visitarem aquesta ciutat andina d’arquitectura colonial. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Lima. Allotjament prop de l’aeroport.

10è Dia. Lima – Puerto Maldonado – Refugio Amazonas.

Després d’esmorzar volarem a Puerto Maldonado, on agafarem una barca que ens durà a través del riu Tambopata fins a Refugio Amazonas. Dinar a bord. Un cop arribem ens allotjarem i després de sopar farem una passejada per començar a gaudir de la diversitat faunística de la zona.

11è Dia. Refugio Amazonas – Tambopata R. C. Lodge.

Avui arribarem passejant a la Torre d’Observació on podrem contemplar el bosc primari que ens rodeja així com diferents espècies animals com els tucans i els guacamais. Més tard agafarem una barca per arribar al Tambopata Research Center, considerat el lodge més remot d’Amèrica Llatina. Aquí descobrirem els miradors sobre el riu Tambopata intentant albirar el mono tocon, espècie endèmica d’aquesta zona del Perú i el mono aullador. Després de sopar tindrem una xerrada sobre el Projecte Guacamai, centre d’estudi al centre.

12è Dia. Tambopata R. C. Lodge.

Esmorzarem d’hora i tot seguit ens adreçarem a la collpa de guacamais, una gran paret d’argila on desenes de guacamais i lloros van a menjar oferint un espectacle visual únic. Abans de dinar farem una excursió pel Bosque Inundable i a la tarda descobrirem les aus aquàtiques que habiten prop del lodge. Sopar i passeig nocturn per gaudir dels sons de la selva de nit.

13è Dia. Tambopata R. C. Lodge.

Un dia més gaudirem de la situació privilegiada del lodge, situat en una de les regions amb més biodiversitat del món. Coneixerem l’anomenat Bosque de Tierra Firme i les palmeres de aguaje, sempre atents a la possibilitat de veure els diferents animals que habiten aquesta zona.

14è Dia. Tambopata R. C. Lodge – Puerto Maldonado – Lima.

Aquest matí trasllat en barca a Puerto Maldonado, on farem una visita panoràmica, veurem la Plaza de Armas i visitarem el Mariposari. A la tarda trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Lima.

15è Dia. Lima.

Esmorzarem i visitarem el Mercado de San Isidro i el barri portuari de Callao. Després de dinar coneixerem la Col·lecció privada d’art virregnal peruà Barbosa Stern. Sopar a un restaurant local.

16è Dia. Lima – Barcelona.

Aquest matí visitarem l’anomenada ciutat dels reis. Anirem a la plaça Major, on es troben el Palau del Govern, l’Ajuntament, la Catedral i el Palau Episcopal; veurem el Convent de Sant Francesc i anirem a dinar a casa Aliaga. A la tarda trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Barcelona.

17è Dia. Arribada a Barcelona.

Al migdia arribarem a la ciutat comtal, on donarem per acabat aquest viatge del que esperem en guardin un bell record.

Data de sortida: 5 d’agost.

Preu per persona en habitació doble: 8.290 € (Iva inclòs).

Suplement habitació individual: 1.230 €(Iva inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Pensió completa durant tot el viatge, exceptuant els àpats que coincideixin en horari de vol.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Vols Internacionals i domèstics amb la companyia Latam, classe turista.
 • Hotels de 4**** a Lima i Trujillo, 3*** a Achamaqui i Leymebamba, categoria turista a Gocta i 1 nit al Refugio Amazonas i 3 nits al Tambopata Research Centre Lodge del departament de Madre de Dios.
 • Visita dels recintes arqueològics de Huacas del Sol y de la Luna i Chan (UNESCO) a Trujillo.
 • Visita del recinte arqueològic del Brujo i el Museu del Señor de Sipán a Chiclayo.
 • Trekking a les cascades de Gocta.
 • Visita dels sarcòfags de Karajía a Chachapoyas.
 • Visita en telefèric de la fortalesa de Kuélap.
 • Visita del museu de mòmies de Leymebamba.
 • Trekking a les restes arqueològiques de La Petaca.
 • Visita del Mausoleu de Revash.
 • Visita de Cajamarca.
 • Visites de la selva amazònica des de Refugio Amazonas i Tambopata.
 • Visita de Puerto Maldonado.
 • Visites de Lima amb entrada al Museu Barbosa Stern, la Catedral i recorregut pel barri del Callao.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia ERGO Seguros de viaje.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar