Papua Nova Guinea

Tribus ancestrals i naturalesa en estat pur

Papua és una paraula malaia per descriure el cabell rinxolat. Nova Guinea és fruit de la imaginació de l’explorador espanyol Íñigo Ortiz de Retes, que l’any 1545 va passar per l’illa i va considerar que els seus habitants s’assemblaven als de la Guinea africana. Més enllà del nom, poc més sabrien els europeus de l’illa fins ben entrat el segle XIX, quan varen començar les primeres expedicions antropològiques. I la sorpresa seria majúscula. Amb poc més de 450.000 km², una mica menys que Espanya, i set milions i mig d’habitants, els mateixos que a Catalunya, l’illa acull 848 grups culturals que encara parlen 836 llengües diferents! Ras i curt, el lloc amb més diversitat cultural del planeta. Hi contribueix la geografia, molt muntanyosa, fragmentant els espais i aïllant les regions. Hi contribueix també la vegetació selvàtica i tropical, densa i impenetrable. I hi contribueix, en definitiva, el mar i les 600 illes que formen l’arxipèlag. Alemanys primer i australians després varen fer de l’illa una colònia, que no assoliria la plena  independència fins l’any 1975. Des de llavors, Papua Nova Guinea ha patit una història curta però convulsa per entrar al segle XXI convertida en una de les destinacions més remotes del món. Si voleu ser pioners, aquest és el viatge!

1r Dia. Volem a Manila.

Presentació a l’aeroport i sortida del vol a Manila, via Doha. Nit a bord.

2n Dia. Arribem a Manila.

A última hora de la nit aterrarem a Manila, capital de Filipines. Un cop recollit l’equipatge ens traslladarem a l’hotel, on estarem allotjats.

3r Dia. Manila – Port Moresby

Esmorzarem i després farem un recorregut pels principals punts d’interès de Manila. Començarem el dia visitant el parc Ridzal i tot seguit coneixerem el barri d’Intramuros de la Vella Manila, on visitarem el Fuerte de Santiago. Dinarem i a la tarda recorrerem el barri xinès, considerat el chinatown més antic del món i anirem a conèixer el cementiri xinès. En acabar la visita ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol que ens portarà a Port Moresby, la capital de Papua Nova Guinea. Nit a bord.

4rt Dia. Port Moresby – Mount Hagen.

Arribarem de matinada a Port Moresby i enllaçarem amb el vol que ens ha de dur a Mount Hagen. Un cop recollit l’equipatge ens traslladarem a Rondon Ridge Lodge, situat al mont Kuta on gaudirem de les vistes que ens ofereixen les muntanyes Hagen i Giluwe i la vall de Waghi. Sopar i allotjament a l’hotel.

5è Dia. Mount Hagen – Karawari – creuer Sepik Spirit

Després d’esmorzar anirem a l’aeroport de Kagamuga per agafar el vol xàrter a Karawari. En aterrar ens dirigirem al vaixell Sepik Spirit, inspirat en l’arquitectura local de les haus tambaran, lloc de trobada on se celebren els rituals dels Sepik. A la tarda comencem a conèixer l’entorn. Pensió completa a bord del vaixell.

6è Dia – 7è Dia. Creuer Sepik Spirit

Disposarem de dos dies sencers per descobrir les diferents tribus de la zona, que viuen completament bolcades al riu. Navegarem el riu Karawari, afluent històric del Sepik i el riu Krosmeri que ens permetrà l’accés als misteriosos llacs Blackwater. Totes dues ribes són molt riques en diferents espècies d’aus. Durem a terme desembarcaments per conèixer els pobles i les creences de les diferents tribus. Papua Nova Guinea és un dels països amb més diversitat cultural del món, reflex d’això són les 836 llengües diferents que s’hi parlen; el seu art tribal és únic i es fa palès en màscares i diferents objectes bellament tallats.

8è Dia. Creuer Sepik Spirit – Karawari – Mount Hagen.

Desembarcarem i ens traslladarem a l’aeroport de Karawari per agafar el vol xàrter que ens durà de nou a Mount Hagen. Durant el dia d’avui explorarem la vall de Whagi i coneixerem als Melpa; aquesta tribu va ser descoberta per tres germans australians que buscaven or l’any 1934. Tindrem l’oportunitat de veure també a membres dels Huli, tribu que va emigrar a la zona de Mount Hagen per treballar en les plantacions de cafè i te. Mount Hagen City és el centre econòmic de les terres altes de Papua Nova Guinea, on tradició i història es barregen amb modernitat a l’illa.

9è Dia. Mount Hagen – Port Moresby – Rabaul.

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport de Kagamuga per agafar el vol xàrter a Port Moresby. En arribar dinarem a l’hotel i agafarem el vol que ens ha de dur a Rabaul, a l’illa de New Britain. Un cop allotjats sortirem per conèixer una de les actuacions més destacades del Festival Nacional de Màscares, la Baining Fire Dance.

10è Dia – 11è Dia. Rabaul.

Durant dos dies tindrem l’oportunitat d’assistir a les celebracions del tradicional Festival Nacional de Màscares, centrat en les màscares ancestrals, espirituals i tumbuan. Les màscares són diferents tant pel que fa a la seva mida i disseny com pel seu significat espiritual i el seu objectiu; algunes estan unides a les bilas, la vestimenta que s’utilitza en les cerimònies; d’altres es posen a les cases com a protecció; i les tumbuan, que sovint cobreixen gran part del cos dels dansaires, són les que s’utilitzen durant les diferents actuacions. Tant les espectaculars màscares com les danses seran el mirall perfecte per intentar entendre les creences de les diferents tribus que habiten Papua Nova Guinea.

12è Dia. Rabaul – Port Moresby – Loloata Island.

Esmorzarem i ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Port Moresby des d’on agafarem una embarcació per arribar a l’illa de Loloata. A la tarda temps lliure per gaudir de les instal·lacions de l’hotel.

13è Dia. Loloata Island.

Pensió completa al lodge. Avui gaudirem de l’entorn i de les cristal·lines aigües que ens rodegen on la seva biodiversitat de la mateixa manera que a la resta de Papua Nova Guinea, és una constant.

14è Dia. Loloata Island – Port Moresby – Manila.

Esmorzarem i ens traslladarem a l’aeroport de Port Moresby per agafar el vol a Manila, on en arribar ens allotjarem a l’hotel.

15è Dia. Manila – Barcelona.

Després d’esmorzar, ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Barcelona, via Doha. En aterrar a Barcelona, donarem per acabat aquest viatge del qual esperem en guardin un bell record.

Data de sortida: 29 de juny de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 10.600.-€ (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 1.740.-€ (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols a i des de Manila de la companyia Qatar Airways, classe turista
 • Vols a i des de Port Moresby a Manila de la companyia Air Niugini, classe turista
 • Vols domèstics a Papua Nova Guinea amb companyies locals, classe turista
 • Vols xàrter Port Moresby – Karawari – Port Moresby
 • 3 nits al vaixell Sepik Spirit
 • Estada a hotels de categoria turista a Mount Hagen i Rabaul i de primera categoria a Loloata Island.
 • Hotel de 4**** a Manila
 • Pensió completa durant tot el viatge (exceptuant els àpats que coincideixin en horari de vol)
 • Excursions i desembarcaments durant el creuer Sepik Spirit; Visita de Mount Hagen
 • Excursions per veure les diferents tribus locals
 • Assistència al Festival Nacional de Màscares de Rabaul
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia ERGO Seguros de viaje.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar