Ladakh i Amrítsar

Viatge a les muntanyes de l’ïndia

Entre les serralades de l’Himàlaia i el Karakorum, a l’estat indi de Jammu i Caixmir i a mig camí entre les terres baixes de l’Índia i l’altiplà del Tibet, hi ha el districte de Ladakh. Malgrat les seves reduïdes dimensions, que amb prou feines arriben als 100.000km², Ladakh gaudeix d’un paisatge muntanyós espectacular, d’una trajectòria històrica diferenciada i d’una personalitat cultural pròpia que la distingeixen clarament dels seus veïns. La societat, molt diversa ètnicament, és majoritàriament budista i parla un idioma molt proper al tibetà. De fet, les connexions tibetanes es poden resseguir fins al segle X, quan un descendent de la família reial tibetana funda el regne de Ngari, precursor del de Ladakh l’any 930. Malgrat la seva posició estratègica al corredor natural del riu Indus entre les dues serralades més altes del món, la corona mantindrà la seva independència fins al segle XIX, quan Ladakh s’integra definitivament al regne del Caixmir. A Eurovacances EXPLORA hem decidit combinar el viatge a Ladakh amb la visita de la ciutat d’Amrítsar, a l’estat indi de Panjab. El nostre objectiu és conèixer el temple d’Harmandir Sahib, el temple daurat, el santuari sikh més important del món i on tots els creients han de peregrinar com a mínim una vegada a la vida.

1r Dia. Volem a Amrítsar, via Doha.

Presentació a l’aeroport de Barcelona. Sortida del vol de Qatar Airways a Amrítsar, via Doha.

2n Dia. Arribem a Amrítsar.

Arribem de matinada a Amrítsar i ens traslladem a l’hotel on descansarem fins l’hora de dinar. A la tarda visitem Harmandir Sahib, el temple daurat, temple espiritual, cultural i de pelegrinatge dels sikh de finals del s XVI que guarda l’Adi Granth, l’escriptura sagrada del sikhisme; més tard coneixem Jalianwala Bagh, el parc memorial que recorda la massacre del general anglès Dyer contra el poble. Aquest vespre assistirem a la cerimònia religiosa del trasllat del llibre sagrat a Harmandir Sahib.

3r Dia. Amrítsar – Dharamsala.

Després d’esmorzar emprendrem la ruta per carretera fins a Dharamsala, situada a l’espectacular vall de Kangra, on dinarem. A la tarda passejarem per aquesta ciutat, residència actual del dalai-lama i seu del govern tibetà a l’exili, i coneixerem el basar de Kotwali, tot un festival de sabors, colors i olors. Sopar i allotjament a l’hotel.

4t Dia. Dharamsala.

Esmorzarem i visitarem el temple Dalai-lama, el temple Bhagsunag i l’església de St John. A la tarda coneixerem l’Institut de Norbulingka, rodejat de jardins d’estil japonès, dedicat a l’ensenyament i la conservació de l’art tibetà. Veurem el Museu Estatal de Kangra i el monestir Karmapa. Abans de sopar a l’hotel coneixerem la cultura local tot prenent un te, gràcies a l’hospitalitat de la família Gaddi.

5è Dia. Dharamsala – Manali.

Després d’esmorzar emprenem la ruta que ens ha de portar a Manali, situada a l’extrem nord de l’impressionant vall de Kullu. Durant el camí visitarem el temple del segle XIII de Vaidyanath a Baijnath. Dinarem en ruta i ja a Manali coneixerem els mercats locals abans de sopar a l’hotel.

6è Dia. Manali.

Esmorzarem i visitarem el temple dedicat a la deessa Hadimba Devi i el Monestir tibetà que acull diverses imatges de Buda, abans d’adreçar-nos al pintoresc poble de Vashisht, conegut per les seves aigües termals i el seu temple. Dinarem i a la tarda arribarem a Naggar que fou capital del regne Kullu durant gairebé 1.400 anys. Visitarem el castell de Naggar, del s XVI i algun dels seus famosos temples. Abans de retornar a Manali veurem la Galeria d’art Nicholas Roerich.

7è Dia. Manali – Shimla.

Després d’esmorzar gaudirem del trajecte a través de la vall de Kulli fins a Shimla, coneguda per ser la capital d’estiu de l’Índia Britànica. Dinarem en ruta i a la tarda coneixerem aquesta ciutat rodejada de turons i el seu encant colonial. Sopar i allotjament a l’hotel.

8è Dia. Shimla – Chandigarh.

Esmorzarem i anirem per carretera a Chandigarh, capital de l’estat de Haryana. Aquesta moderna ciutat, dissenyada pel famós arquitecte francès Le Corbusier ens sorprendrà tant pel seu disseny com pels seus bonics jardins. Després de dinar visitarem l’anomenat Complex Capital format pels edificis de la Secretaria, el Tribunal Superior i l’Assemblea Legislativa. Abans de sopar a l’hotel coneixerem el Rock Garden, jardí que acull diferents escultures totes fetes amb materials reciclats.

9è Dia. Chandigarh – Leh.

Després d’esmorzar anirem a l’aeroport per agafar el vol a la ciutat de Leh, a 3.500 metres d’altitud, situada a la província de Ladakh. Dinarem a un restaurant local i a la tarda disposarem de temps lliure per descansar i aclimatar-nos a l’alçada. Més tard assistirem a una xerrada que ens facilitarà un primer contacte amb el budisme tibetà i en especial la cultura Ladakhi. Sopar i allotjament a l’hotel.

10è Dia. Leh.

A primera hora del matí ens adreçarem per carretera al monestir Thiksey per presenciar les oracions matinals dels monjos. Després d’esmorzar al mateix monestir farem una espectacular  ruta a peu fins al poble de Shey per veure el seu palau i les cases del Gompa. Més tard ens arribarem al veí poble de Stok on veurem la residencia actual de la família real. Dinarem a la casa Ladakhi de més de 300 anys d’antiguitat on tastarem les especialitats locals abans de visitar l‘impressionant Monestir Hemis, un dels més rics del país i retornar a l’hotel de Leh.

11è Dia. Leh – Uletokpo.

Esmorzarem i anirem a Uletokpo per carretera. En ruta visitarem el monestir Spituk, situat en un turó amb unes impressionants vistes sobre el riu Indo, el monestir Likir i el monestir d’Alchi, de mil anys d’antiguitat. Dinarem en ruta i arribarem a Ulektopo on disposarem de temps lliure per passejar i gaudir del paisatge que ens rodeja.

12è Dia. Ulektopo – Leh.

Després d’esmorzar visitarem el monestir de Lamayuru, assentat sobre un terreny on abans hi havia un llac; el seu emplaçament confereix un caràcter particular a aquest conjunt, un dels més antics de la regió. De retorn a Leh visitarem el convent de Chilichan i el monestir de Ridzong. Dinarem tipus pícnic i arribarem de nou a Leh, on ens allotjarem i soparem. Aquest vespre gaudirem d’un espectacle cultural a l’hotel abans de sopar.

13è Dia. Leh – Delhi.

Esmorzarem i ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Delhi. En arribar ens allotjarem a un hotel situat al districte de Gurgaon, prop de l’aeroport, on dinarem. A la tarda visitarem el complex del temple de Chhatarpur, construït en marbre i pedra, i coneixerem el parc temàtic Kingdom of Dreams, dedicat a la música i al cinema indi de Bollywood. Sopar a l’hotel.

14è Dia. Delhi – Doha – Barcelona.

A primera hora del matí anirem a l’aeroport per emprendre els vols de retorn a Barcelona, via Doha. Fi del viatge.

Data de sortida: 15 de juny de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 5.810.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 1.395.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols internacionals amb Qatar Airways i vols domèstics amb companyies locals, classe turista. Estada a hotels de 5***** a Amrítsar i Gurgaon (Delhi) i primera categoria la resta del viatge. 
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Algun àpat tipus pícnic.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita del temple daurat d’Amrítsar.
 • Visita de Dharamsala.
 • Visita de la vall de Kullu i el Temple de Vaidyanath.
 • Visita de Manali.
 • Visita de la colònia britànica de Shimla.
 • Visita de Chandigarh amb els edificis de Le Corbusier.
 • Visites dels palaus i monestirs de Ladakh.
 • Visita dels temples de Chhatarpur i el Kingdom of Dreams a Delhi.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia Europea.

OBSERVACIONS: Visat necessari. El seu import NO està inclòs al preu del viatge.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar