Antàrtida

Expedició al Setè Continent

De mites geogràfics n’hi ha molts, però pocs de tan llegendaris i duradors com el de Terra Australis Incognita. La recerca del Setè Continent primer, la cursa al pol sud després i la investigació científica durant els darrers cent anys, han determinat la percepció de l’Antàrtida en l’imaginari col·lectiu, perpetuant una nova dimensió del mite distorsionada per la distància, el fred i el desconeixement. L’Antàrtida està lluny, però no és inaccessible; el fred és intens al pol sud però no a la península Antàrtica, on a l’estiu es ronden els 0ºC; i tot i que sembli que al marge de la ciència mai no hi passa res, el continent té una llarga història que es projecta a l’agenda geoestratègica del futur. Tot i això, l’Antàrtida és encara el lloc més pur i espectacular del planeta, un indret únic d’extraordinària bellesa que no es pot comparar amb cap altre lloc del món. Durant gairebé dos segles aquest paradís natural només ha estat a l’abast d’un reduït col·lectiu d’exploradors i científics. Però gràcies als moderns creuers polars, aquest univers extraordinari és ara accessible als viatgers més inquiets. Acompanyeu-nos en aquesta expedició i amb l’emoció dels pioners desembarqueu a la darrera frontera del planeta.

1r Dia – Volem a Buenos Aires.

Presentació a l’aeroport de Barcelona, on trobarem el guia d’Eurovacances que ens acompanyarà durant tot el viatge. Sortida del vol d’Iberia amb destinació a Madrid, on connectarem amb el vol a Buenos Aires. Nit a bord.

2n Dia – Buenos Aires.

Aterrarem a Buenos Aires a mig matí i després de recollir l’equipatge farem una visita panoràmica per conèixer la capital d’Argentina. Durant el recorregut passarem pel barri de Puerto Madero i dinarem. A la tarda coneixerem el barri i el cementiri de Recoleta, travessarem el barri de Palermo, ens arribarem a La Boca i passejarem per la famosa Plaza de Mayo, on hi ha la Casa Rosada, la Catedral i el Cabildo. Finalment anirem a instal·lar-nos a l’hotel per sopar i descansar.

3r Dia – Buenos Aires – Ushuaia – MS Fridtjof Nansen.

Aquest matí ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Ushuaia. Segons l’horari del vol xàrter de Hurtigruten, disposarem de temps lliure al centre d’Ushuaia, la ciutat més austral d’Argentina. A mitja tarda ens traslladarem al moll per embarcar al vaixell MS Fridtjof Nansen, de la companyia Hurtigruten. Tindrem una xerrada sobre seguretat i al vespre començarem la navegació al llarg de l’estret de Beagle rumb al passatge de Drake i l’Antàrtida.

4t i 5è Dia – MS Fridtjof Nansen – passatge de Drake.

Passarem dos dies navegant les aigües del passatge de Drake. Durant tot el trajecte diversos ocells pelàgics seguiran el vaixell, entre ells els majestuosos albatros viatgers, de gairebé quatre metres d’envergadura. A més a més de diverses xerrades sobre història i biologia de l’Antàrtida, n’hi haurà una d’assistència obligatòria sobre les normes de comportament al Setè Continent. Si les condicions meteorològiques són favorables, a la tarda del cinquè dia veurem els primers icebergs i els cims nevats de les illes Shetland del Sud.

6è – 10è Dia – MS Fridtjof Nansen – Península Antàrtica

La nostra porta d’entrada a l’Antàrtida serà l’arxipèlag de les Shetland del Sud, separat de la península Antàrtica per l’estret de Bransfield. Durant la nostra estada a l’Antàrtida desembarcarem amb llanxes a diversos llocs, des de colònies de pingüins fins a bases científiques, passant per volcans, estacions baleneres abandonades, vaixells mig enfonsats o monuments històrics. Ara bé, quan i on desembarcarem exactament és una qüestió que decidirà la imprevisible meteorologia antàrtica, l’estat del mar i la quantitat de glaç marí, variables que només poden avaluar-se in situ.

Entre els llocs més ben protegits de les inclemències del temps, i per tant on és més probable que desembarquem, hi ha l’estació balenera Hektor d’illa Decepción, situada en l’interior d’un dels ports naturals més segurs de tot el continent; la base argentina Almirante Brown, a badia Paraíso, batejada amb aquest nom precisament perquè també és un excel·lent port natural; o Neko Harbour, a la badia d’Anvord, un altre port natural on a principis de segle s’hi refugiaven els vaixells baleners noruecs. Si les condicions del gel marí ho permeten, també navegarem l’impressionant canal de Lemaire, flanquejat de parets verticals, o la magnífica badia Wilhelmina, on desemboquen glaceres espectaculars. Altres llocs possibles de desembarcament són la base anglesa de Port Lockroy o la base ucraïnesa Vernadsky, les illes Cuverville i Half Moon, la pingüinera de l’illa Plenau o l’aflorament rocallós de Brown Bluff, on hi ha pingüins d’Adèlia. En gairebé tots aquests llocs veurem grans colònies de pingüins de corona blanca, pingüins de collar o pingüins d’Adèlia, a més a més d’espècies d’ocells pròpies de l’oceà Austral, com paràsits, xatracs, albatros i petrells antàrtics. En alguns d’aquests llocs és molt probable que, a més a més de pingüins, també hi hagi foques de Weddell, foques lleopard, llops o elefants marins. I, amb sort, també podrem veure rorquals, balenes geperudes i orques.

Durant l’expedició, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, també farem excursions amb llanxa pneumàtica entre icebergs, ens aproparem a les costes espectaculars del Setè Continent i observarem la fauna des d’una perspectiva diferent.

Del que tothom pot estar ben segur és que, fem el que fem, veiem el que veiem i desembarquem on desembarquem, l’Antàrtida és un espectacle únic que no ens deixarà indiferents.

Marxarem de l’Antàrtida rumb a Ushuaia el vespre de l’11è dia, sempre pendents de les condicions meteorològiques al passatge de Drake i del bon criteri del capità.

11è – 12è – MS Fridtjof Nansen – Passatge de Drake.

La distància entre la península Antàrtica i Ushuaia és d’aproximadament mil quilòmetres, un trajecte que amb temps favorable el nostre vaixell recorrerà tranquil·lament en dos dies. Durant la navegació l’equip de guies del vaixell continuarà oferint conferències sobre diversos aspectes de la història humana i natural de l’Antàrtida. I, com en el viatge d’anada, tornarem a tenir l’oportunitat d’observar els majestuosos albatros que acostumen a seguir l’estela del vaixell.

13è Dia – MS Fridtjof Nansen – Ushuaia – Buenos Aires – Barcelona.

El vaixell arribarà a Ushuaia de matinada. Esmorzarem a bord i després ens traslladarem a l’aeroport local per agafar el vol a Buenos Aires, on en arribar ens traslladarem a l’hotel i soparem.

14è Dia – Retornem a Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i disposarem de temps lliure fins el trasllat a l’aeroport per agafar els vols de retorn a casa.

15è Dia – Arribem a Barcelona.

Arribarem a Madrid i connectarem amb el vol a Barcelona, on donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 26 de novembre de 2020.

Preu per persona en cabina i habitació doble:

Cabina RR: 8.900.- € (IVA inclòs).

Cabina XT: 9.995.- € (IVA inclòs).

Individuals: És difícil obtenir habitacions individuals en aquest viatge. En cas d’interès, consulteu directament a Eurovacances.

Aquest preu inclou:

  • Vols amb la companyia Iberia, classe turista
  • Hotel de 4**** superior a Buenos Aires
  • Cabines a bord del vaixell MS Fridtjof Nansen segons la categoria escollida
  • Pensió completa durant tot el viatge, excepte els àpats que coincideixin en horari de vol
  • Guia acompanyant d ‘Eurovacances durant tot el viatge
  • Visita panoràmica de mig dia de Buenos Aires
  • Totes les visites i tots els desembarcaments a l’Antàrtida segons el programa
  • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar