Egipte de luxe

Ara o mai!

1r Dia – Volen a El Caire, la capital egípcia.
Presentació a l’aeroport del Prat, terminal 1, per facturar l’equipatge. Sortida del vol de la companyia EgyptAir a El Caire. En arribar, i un cop recollit l’equipatge, els estaràn esperant per acompanyar-los a l’hotel Four Seasons Nile Plaza del centre del Caire. Allotjament.

2n Dia – El Caire. Visiten les Piràmides de Gizeh i el Museu Egipci.
Aquest matí, després d’esmorzar, aniran a Gizeh on hi ha els monuments més interessants de l’Antic Egipte: les tres grans piràmides de Keops, Kefren i Mikerinos i l’Esfinx. Visitaran una de les piràmides, tombes reservades als faraons i a les seves reines. Tot seguit veuran l’Esfinx, amb forma de lleó i cap humà. Es tracta de la imatge del faraó Kefren representat com un felí que vigila la seva pròpia necròpolis. Tot i les seves colossals proporcions, els contorns són suaus i purs i l’expressió del cap és dolça i tranquil·la, característiques que indiquen, sens dubte, un alt grau de perfeccionament artístic.
Després visitaran el Museu Egipci, fundat l’any 1858. Aquest museu, consagrat a les antiguitats faraòniques, amb més de 100.000 objectes exposats, ens oferirà una visió única de les civilitzacions antigues del país. Hi trobaran escultures de grans dimensions i objectes petits, com ara joies, monedes i altres peces arcaiques. En acabar la visita retornaran a l’hotel. Dinar i sopar no inclosos.

3r Dia – Volen a Luxor, embarquen al creuer  i visiten els Temples de Luxor i Karnak.
Després d’esmorzar els acompanyaran l’aeroport on agafaran el vol que els portarà a Luxor, ubicada a l’indret de l’antiga Tebes. Els acompanyaran al moll i embarcaran a bord del vaixell Sonesta St George. Dinar, sopar i allotjament al vaixell.
A la tarda aniran a visitar Luxor. A l’època dels faraons memfites la ciutat era només una petita població situada a la vora dreta del Nil, però amb la caiguda de les dinasties memfites – la X dinastia – va augmentar el poder dels prínceps tebans i de la ciutat, aconseguint el control de tot el país. Fou aquest un dels períodes més gloriosos de la història d’Egipte i durant sis segles la ciutat assolí una hegemonia incomparable. Al bell mig de Luxor, com si encara fos el cor de la ciutat, s’alça el Temple d’Amon, del qual se’n conserva un únic obelisc. Entre aquest primer piló de Ramsès II i el segon d’Amenthotep III hi ha un ampli pati, l’única zona on el poble tenia accés en motiu de les grans festes, quan el déu sortia en processó. Passejaran per la llarga columnata que desemboca a l’últim pati amb pòrtic. A continuació veurem les estances prohibides, fins arribar al fons del santuari, on només el sacerdot de la divinitat, oficiant en nom del rei, hi podia accedir per retre el culte quotidià. Aquest pla els permetrà copsar perfectament la funció i la rellevància d’un temple egipci. En acabar la visita aniran al Temple de Karnak. Aquest conjunt desmesurat és el més gran d’Egipte. Gaudiran dels jocs de llum entre les columnes de la sala hipòstila, s’impregnarem de l’atmosfera del petit santuari de Ptah, on s’endevina l’estàtua del déu, i intentaran comprendre la lògica d’aquest garbuix.

4t Dia – Creuer pel Nil. Visiten la Vall dels Reis i de les Reines, el Temple de Hatshepsut i els Colossos de Memnon. A la tarda comencen la navegació pel Nil.
Pensió completa a bord.
Al matí sortiran cap a la Vall dels Reis. Els faraons del Regne Nou van fer excavar aquí els seus hipogeus farcits de paranys per desanimar els saquejadors. Sens dubte es tracta del jaciment arqueològic més ric i important del món. Hi ha 450 tombes, de les quals 62 són reials. En visitaran dues. Les tombes presenten una disposició general similar: una porta tallada verticalment a la roca i un llarg passadís descendent que condueix al fons de la tomba on es troba la cambra principal amb l’enorme sarcòfag que contenia la mòmia reial. Els meravellarà també la prodigiosa riquesa de les escenes gravades i pintades a les parets que ens parlen dels costums i el culte d’aquest poble. Un sender els portarà a la Vall de les Reines, necròpolis reservada a les mullers reials i la seva progenitura. Hi visitaran alguna tomba. Les escenes que s’hi representen són de gran bellesa. Prosseguiran el recorregut cap al temple funerari de la Reina Hatsepsut (1490-1468 aC), obra de l’arquitecte Senmut. Format per tres terrasses successives que s’eleven gradualment, s’integra amb una harmonia perfecta a les línies d’un paisatge que no trenca en cap moment, sinó que el subratlla i amplifica. Els baixos relleus hi eternitzen el naixement, l’educació i l’arribada al tron de la reina, així com també la teogonia que va funcionar entre la reina i el déu Amon i l’expedició al país de Punt (actual Somàlia) d’on els mariners egipcis van portar l’or i l’encens. Abans de tornar al vaixell, passaran per davant dels cèlebres Colossos de Memnon, les estàtues cantants de la tradició grega, gegantesques representacions del faraó Amenofis III tallades en gres. A la tarda, iniciaran la navegació cap a Edfú. Durant la travessia gaudiran amb el paisatge a banda i banda del riu: marges escarpats de llim ribetejant conreus dominats per poms de palmeres on es barregen tots els matisos del verd; més enllà es desplega inexorablement el desert, pràcticament impertorbable. Un paisatge implacable, d’una tonalitat que segons l’hora del dia canvia del rosa de l’alba a l’esclat blanc del migdia fins arribar a les ombres violetes del vespre. Sopar i allotjament al vaixell.

5è Dia – Creuer pel Nil. Visiten el Temple d’Horus a Edfú i naveguen a Kom Ombo on visitem el Temple de Sobek i Haroeris.
Pensió completa a bord.
A Edfú visitaran el temple dedicat a Horus, un dels més ben conservats d’Egipte. Els murs de l’edifici estan recoberts de representacions i de textos que ens expliquen acuradament la vida del temple; el podríen arribar a llegir com si es tractés d’un gran llibre, autèntic resum de la ciència sacerdotal del temps en què estan consignats els mites i les litúrgies solemnes. Embarcaran de nou, per continuar el trajecte cap a Kom Ombo. En arribar visitaran el seu temple ptolemaic i romà, que ocupa una posició insòlita a Egipte. Construït sobre un turó, domina com una acròpolis el riu que en aquest indret fa un gran revolt. El temple doble dedicat conjuntament a Sobek (déu cocodril) i a Haroeris (Horus el Vell) ha sofert grans danys, però la pedra erosionada ha adquirit una pàtina en la qual s’observen els matisos que van canviant amb el pas de les hores. Sopar i dormir a bord.

6è Dia – Creuer pel Nil. Continuen cap a Asuan i veuen la Presa d’Asuan, la Pedrera i l’Obelisc Inacabat. A la tarda naveguen amb faluca pel Nil.
Pensió completa a bord.
Aquest matí, en arribar a Asuan, anian a la Gran Presa. Les seves dimensions l’han convertida en una de les l’obres d’enginyeria més grans que ha portat a terme la Humanitat. A continuació aniran a visitar l’Obelisc Inacabat. Amb una alçada de 42m i un pes estimat de 1198 tones, hauria estat sens dubte el més gran de tots. Es creu que la seva construcció es va abandonar en observar una falla a la roca. Als voltants trobaran les antigues pedreres, que mostren el procediment seguit pels egipcis per extreure grans blocs.
Dinar al vaixell.
Aquesta tarda, faran un passeig amb faluca pel Nil que els permetrà veure el turó on s’enlaira el Mausoleu d’Agha Khan, líder religiós dels ismaïlites. Continuaran el recorregut pel riu i passaran per l’illa de Kitchener. Sopar i allotjament al vaixell.

7è Dia – Volen a El Caire i disposen de temps lliure.
Aquest matí, després d’esmorzar, els acompanyaran a l’aeroport per agafar el vol que els portarà a El Caire. Quan arribin a la capital d’Egipte els acompanyaran a l’hotel i disposaran de la resta del dia lliure.
A la tarda els recomanem agafar un taxi i anar a passejar pel famós Basar Khan el-Khalili, construït a principis del període mameluc. Dinar i sopar no inclosos.

8è Dia – Emprenen el vol de retorn a casa.
Esmorzar a l’hotel. A una hora prudencial els acompanyaran a l’aeroport per emprendre el vol que els portarà a Barcelona, on donaran per acabat aquest viatge, del qual esperem en guardin un bell record.

Preu per persona en habitació doble: Consultar

Aquest preu inclou:
Vols de la companyia EgypAir, línia regular, classe turista Q.
Guia local de parla espanyola.
Trasllats.
Estada a l’hotel Four Seasons Nile Plaza (Categoria Luxe) a El Caire. Dormir i esmorzar.
Creuer en pensió completa amb el vaixell Sonesta St George 1. (Categoria Luxe)
Entrada al Museu Egipci.
Visita de les Piràmides de Gizeh i l’Esfinx.
Visita dels Temples de Luxor i de Karnak
Visita de la Vall dels Reis i de les Reines.
Visita Temple de Kom Ombo i Edfú.
Visita d’Asuan, l’obelisc inacabat i passeig amb faluca pel Nil
Assegurança d’assistència en viatge contractada amb la companyia Europea.

Aquest preu NO inclou:
Les propines al vaixell.
Les begudes en els àpats.
Visat d’entrada.

Activitats BCN amb Eurovacances

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més informació

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar