Creuer amb gavarra

La Champagne: d’Épernay a París

França està travessada per una extensa xarxa de canals que connecten l’Atlàntic amb el Mediterrani i la conca del Rin. Construïts majoritàriament durant el segle XIX, aquests canals permeten moure mercaderies d’un extrem a l’altre de França. Malgrat que el transport ha evolucionat molt des de l’època en què es varen construir, els canals encara mantenen la seva funció original. Tot i això, amb el temps han diversificat la seva funció i, alguns, s’han convertit en eixos excel·lents des dels quals descobrir França a un ritme completament diferent. Un d’aquests canals és l’anomenat canal del Marne, al llarg del qual es pot navegar des de París fins al Rin. El canal transcorre per un paisatge amable i tranquil, travessant poblets tradicionals, ciutats monumentals i amplies extensions de vinyes dedicades al xampany. El viatge el farem a bord de la gavarra Raymonde, de la companyia Croisi Europe. Aquest exclusiu vaixell, construït específicament per navegar pels estrets canals francesos, té 40 metres d’eslora i gairebé sis de mànega. Amb dues cobertes, 10 confortables cabines, restaurant, sala d’estar i solàrium, és la millor opció per aquells que vulguin descobrir els canals francesos amb el màxim confort.

1r Dia – París – Troyes – Épernay.

Presentació a l’aeroport de Barcelona, on trobarem el guia d’Eurovacances. Sortida del vol a París. Després d’aterrar ens estarà esperant un autocar per portar-nos a Troyes. Tal i com veurem durant el nostre recorregut per la ciutat, Troyes s’assenta en una extensa plana a la ribera del Sena. Dinarem i a la tarda visitarem la catedral de Saint Pierre i Saint Pau i l’església de Saint Panthaleon. També passejarem per alguns dels carrers més característics de la localitat, veient les típiques façanes d’entramat de fusta. Acabades les visites continuarem l’etapa amb autocar cap a Épernay. Quan arribem embarcarem a la gavarra Raymonde, on passarem les properes sis nits. Ens instal·larem, coneixerem la tripulació i soparem.

2n Dia – Gavarra. Épernay – Châlons-en-Champagne – Dormans.

Esmorzarem a bord i després anirem amb autocar a visitar la basílica de Notre-Dame de l’Épine (UNESCO), una església d’estil gòtic construïda durant els segles XV i XVI. En aquest interessant conjunt dedicat a la Verge Maria podrem gaudir de la decoració de la façana principal i de més d’un centenar de gàrgoles. Antigament, la basílica ja estava considerada una església molt especial i lloada per viatgers i escriptors com Victor Hugo o Alexander Dumas. A continuació ens dirigirem a Châlons-en-Champagne per visitar Notre-Dame du Vaux, una interessant església cèlebre gràcies al seu carilló de 56 campanes. Completarem la visita fent un passeig amb barca pels canals de la ciutat i brindant amb una copa de xampany. En acabar tornarem al vaixell i dinarem mentre la gavarra navega rumb a Dormans. Sopar i nit a bord.

3r Dia – Dormans – Châteu-Thierry.

Després d’esmorzar a bord desembarcarem per iniciar la Ruta del Xampany. Començarem les visites del dia visitant una de les caves més prestigioses de la regió, on degustarem i coneixerem algunes de les seves varietats de xampany. Tot seguit ens dirigirem a la localitat d’Hautvillers, un poblet vitícola amb encisadores cases adornades amb rètols de ferro forjat. Segons la tradició local, és el bressol del xampany. Farem una passejada pel poble i anirem al far museu de Verzenay, una altra població envoltada de vinyes. Acabades les visites retornarem a Dormans per embarcar a la gavarra. Dinarem a bord mentre el vaixell inicia la navegació rumb a Château-Thierry. Aquesta ciutat deu el seu nom a Thierry IV, l’últim rei merovingi. Farem una passejada pels carrerons més evocadors del casc antic i després retornarem a bord per sopar.

4t Dia – Gavarra. Châteu-Thierry – Reims – Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux.

Després d’esmorzar a bord, arribarem a Reims. Aquesta bonica ciutat, per la qual farem una passejada, està considerada una de les capitals del xampany. Antigament era una de les ciutats més importants de la tribu gal·la dels rems. A finals del segle V, el bisbe sant Remigi va batejar a Reims al rei franc Clodoveu I. Des d’aleshores, la Catedral de Reims es va convertir en el lloc de coronació dels reis de França. Començarem les visites a les caves Taittinger, on coneixerem el procés d’elaboració d’aquesta beguda tradicional que ha fet fortuna arreu del món i gaudirem d’una degustació. Dinarem i a la tarda entrarem a la Catedral de Reims, del segle XIII, un dels edificis gòtics més importants de França i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 1991. També visitarem la Basílica i el Museu de Saint Rémy. Acabades les visites continuarem l’etapa fins a Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux on retrobarem la gavarra. Sopar i nit a bord.

5è Dia – Gavarra. Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux – Meaux – Lagny-sur-Marne.

Esmorzarem a bord mentre la gavarra navega fins a Meaux, una petita ciutat agrícola històricament lligada al comtat de Champagne. Dinarem a bord i després desembarcarem per visitar la ciutat, el nom de la qual deriva de l’antiga tribu gal.la dels meldis. Durant la nostra visita de la localitat degustarem l’autèntic formatge Brie de Meaux. Quan acabem la visita ens dirigirem a la propera localitat de Vaux-le-Vicomte per conèixer el castell i els seus bonics jardins. Finalment ens traslladarem per carretera a Lagny-sur-Marne on retrobarem la gavarra.

6è Dia – Gavarra. Lagny-sur-Marne – París.

Esmorzarem a bord mentre el vaixell navega rumb a París, la capital de França. Dinarem a bord i a la tarda farem una visita panoràmica de la ciutat durant la qual veurem els monuments més significatius, com l’Arc de Triomf, el Palau Nacional dels Invàlids, el Palau de Luxemburg, l’exterior del Museu del Louvre o la plaça de la Concòrdia, dominada per l’obelisc egipci del temple de Luxor. Durant el recorregut també ens aturarem a l’anomenada illa de La Cité per visitar la Catedral de Notre-Dame, una de les obres mestres de l’arquitectura gòtica europea. Acabada la visita retornarem a la nostra gavarra per celebrar un sopar especial de comiat mentre naveguem pel Sena.

7è Dia – París – Barcelona.

Després d’esmorzar a bord ens dirigirem a Montmartre. Des d’aquest barri, situat a un dels turons de la ciutat, es gaudeix d’unes vistes espectaculars de les teulades de París així com de la silueta dels edificis més emblemàtics. El turó de Montmartre, que s’alça 130 metres sobre la riba dreta del Sena, és conegut per haver estat el barri bohemi per excel·lència, on durant els anys vint s’hi concentraven gran part dels cabarets, cafès i locals nocturns de la ciutat. Passejarem per la plaça dels Pintors i veurem la Basílica del Sagrat Cor. Dinarem i a la tarda disposarem d’una estona de temps lliure. Després ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol de retorn a Barcelona. Final del viatge.

Data de sortida: 21 de juliol.

Preu per persona en habitació doble: 3.495.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 375.- € (IVA inclòs).

El preu inclou:

 • Vols de la companyia Air France o Vueling, classe turista.
 • Creuer de 6 nits a bord de la gavarra Raymonde.
 • Totes les cabines del vaixell amb llits baixos i bany privat.
 • Pensió completa durant tot el viatge amb begudes durant els àpats.
 • Servei de maleters a la gavarra.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Troyes amb entrada a la Catedral.
 • Visita de Notre-Dame de l’Épine.
 • Visita de Châlons-en-Champagne amb entrada a Notre-Dame du Vaux.
 • Passejada amb barca per Châlons-en-Champagne.
 • Recorregut per la Ruta del Xampany amb visita d’unes caves de xampany.
 • Visita d’Hautvillers.
 • Visita de Château-Thierry.
 • Visita de Reims amb entrada a la catedral.
 • Visita de les caves de Taittinger.
 • Visita dels jardins del castell de Vaux le Vicomte.
 • Visita panoràmica de París.
 • Visita de Montmartre.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Nota: Prioritzant el criteri del capità i segons el nivell de les aigües alguns dels ports d’atracament poden canviar i això podria alterar lleugerament el programa.

Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar