Bulgària

Cruïlla de civilitzacions

Al món hi ha països que s’han convertit en porta d’entrada a diferents continents gràcies a la seva situació geogràfica…països com Bulgària, situada a cavall entre Orient i Occident. N’hi ha prou amb mirar el mapa per entendre el perquè. Bulgària, situada a l’extrem sud-est d’Europa, és el camí natural que porta a Àsia. El punt de pas obligat és l’estret del Bòsfor, que avui controla Turquia, però el darrer país occidental de l’estret és Bulgària. I aquesta situació geogràfica ha determinat tota la història del territori. Quan encara es deia Tràcia, feina van tenir els romans per doblegar-la; els bizantins en van fer el cor de l’Imperi Romà d’Orient; i els turcs otomans el pont que els va portar al cor d’Europa. Entre uns i altres, van arribar els tracis, els búlgars i els eslaus, van coronar-se els primers tsars i va néixer més d’un imperi efímer. I tots, absolutament tots, hi van deixar la seva empremta. Es van aixecar castells, fortificar ciutats, construir mesquites i consagrar esglésies i la cultura búlgara es va enriquir amb el millor de cada societat. El que volem és recórrer amb vosaltres aquest immens patrimoni monumental.

1r Dia – Volem a Sofia.

Presentació a l’aeroport del Prat i sortida del vol a Frankfurt, on connectarem amb el vol a Sofia. Després d’aterrar farem una visita panoràmica de la ciutat. Durant el recorregut veurem les esglésies més significatives del centre històric, passarem per davant de l’Assemblea Nacional i ens acostarem a la plaça Alexander Battenberg. També veurem la Mesquita Banya Bashi i la Sinagoga, situada prop del mercat. Finalment ens instal·larem a l’hotel.

2n Dia – Sofia – Boiana – Vitosha – Sofia.

Esmorzarem a l’hotel i després anirem a conèixer l’Església de Boiana (UNESCO), situada al peu del mont Vitosha i cèlebre pels frescos del segle XIII, uns dels més ben conservats de l’Europa medieval. Acabarem el matí visitant el Museu Nacional d’Història, on s’exposa una selecció d’objectes des del primer mil·lenni aC fins a l’actualitat. Dinarem i a la tarda pujarem al cim del mont Vitosha, a 2.290 metres d’altitud. Gaudirem d’una magnífica vista sobre la ciutat i després retornarem al centre on disposarem de temps lliure abans de sopar.

3r Dia – Sofia – Rila – Plovdiv.

Després d’esmorzar començarem l’etapa amb direcció al massís de Rila, on es troba el cim més alt del país. Situat en una vall d’aquest paradís natural trobarem el Monestir de Rila. Fundat al segle X i reformat al segle XIX, Rila és el monestir més gran, més important i més conegut de Bulgària. Visitarem el monestir i després dinarem. A la tarda continuarem la ruta fins a Plovdiv, la segona ciutat més important de Bulgària. Situada a la plana de Tràcia, Plovdiv sempre ha dominat els camins que van des d’Àsia Menor a Europa i des d’Àsia Central a Grècia. Quan arribem ens instal·larem a un confortable hotel i soparem.

4t Dia – Plovdiv – Bachkovo – Plovdiv.

Esmorzarem a l’hotel i començarem a descobrir Plovdiv. Durant el recorregut visitarem les restes arqueològiques dels primers assentaments tracis i romans, coneixerem les mesquites otomanes i passejarem pel centre històric. Acabarem el matí entrant a l’Església de Constantí i Santa Helena, consagrada al segle IV i reformada en nombroses ocasions, la més recent al segle XIX. Dinarem i a la tarda sortirem de la ciutat per conèixer el Monestir de Bachkovo, situat a uns 30 km al sud de Plovidv. Aquest monestir, fundat l’any 1083, destaca per les esglésies de l’Arcàngel i de l’Assumpció. Acabada la visita del monestir retornarem a l’hotel de Plovdiv per sopar i descansar.

5è Dia – Plovdiv – Kazanlak – Etara – Veliko Tarnovo.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit anirem a Kazanlak, capital de l’anomenada vall de les Roses. Coneixerem la tomba tràcia de finals del segle IV aC (UNESCO) i a continuació anirem a visitar una destil·leria on es preparen tota mena de productes derivats de la rosa. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa a través del pas Shipka, on podrem veure el Monument a la Llibertat i l’Església de la Verge, famosa per les seves 17 campanes. Tot seguit, sortirem cap a Etara, on visitarem el Museu Etnogràfic que ens mostra les activitats artesanals dels segles XVIII i XIX. Finalment arribarem a Veliko Tarnovo, on ens allotjarem i soparem.

6è Dia – Veliko Tarnovo – Arbanassi – Veliko Tarnovo.

Esmorzarem a l’hotel i sortirem a conèixer Veliko Tarnovo, centre cultural del país entre els segles XII i XIV i lloc de naixement del catarisme. Durant la visita anirem a la plaça del Tsar i entrarem a la fortalesa medieval de Tsarevetz. Veurem la Roca dels Suplicis, els vestigis del Palau Reial, entrarem a l’Església del Patriarca i passejarem pel barri Asenov, on antigament vivien els artesans. Acabada la visita sortirem cap a la veïna localitat d’Arbanassi. Dinarem i a la tarda visitarem la població. Del seu passat comercial Arbanassi conserva magnífiques mansions fortificades amb jardins interiors de gran bellesa i l’interessant Església de la Nativitat. Finalment retornarem a l’hotel de Veliko Tarnovo. Al vespre assistirem a un espectacle de llum i so.

7è Dia – Veliko Tarnovo – Trojan – Koprivshtitsa – Sofia.

Esmorzarem i a continuació recorrerem les muntanyes dels Balcans fins al Monestir de la Dormició de la Santíssima Mare de Déu de Trojan. Fundat al segle XVI, aquest monestir ha estat remodelat en diverses ocasions, la més recent al segle XIX. Acabada la visita continuarem l’etapa fins a Koprivshtitsa, una bonica localitat considerada vila–museu de l’arquitectura renaixentista. Koprivshtitsa es va cremar en diverses ocasions entre els anys 1793 i 1810 i es va reconstruir íntegrament seguint l’harmonia arquitectònica de les mansions tradicionals. Farem un passeig per veure les magnífiques façanes del centre històric i descobrirem algunes de les cases de fusta de l’època. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa fins a Sofia, on soparem i ens allotjarem.

8è Dia – Disposem del matí lliure a Sofia i a la tarda retornem a Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i disposarem de temps lliure per passejar tranquil·lament per la capital del país. A mig matí ens retrobarem a l’hotel i ens traslladarem a l’aeroport per volar a Frankfurt, on connectarem amb el vol a Barcelona.

Dates de sortida: 4 d’agost i 1 de setembre.

Preu per persona en habitació doble: 2.435.-Euros. (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 210.-Euros. (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia Lufthansa, classe turista.
 • Estada a hotels de 5***** a Sofia ; 4**** a Plovdiv i Veliko Tarnovo.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de la ciutat de Sofia.
 • Visita de l’Església de Boyana.
 • Visita del Monestir de Rila.
 • Visita de Plovdiv.
 • Visita del Monestir de Bachkovo.
 • Visita de Veliko Tarnovo.
 • Visita d’Arbanassi amb assistència a l’espectacle de llum i so.
 • Visita del Museu Etnogràfic d’Etara
 • Visita del Monestir de Trojan.
 • Visita de Koprivishtitsa.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.
Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar