Kènia

Safaris en estat pur!

Safari és una paraula suahili que significa viatge. L’arrel de la paraula deriva de safar, que en àrab té el mateix significat. Avui safari és una paraula utilitzada a tot el món per designar els viatges africans i més concretament per referir-se als itineraris de natura a la recerca de fauna salvatge. El suahili neix a les costes africanes de l’oceà Índic, fruit de la barreja entre les llengües bantu de l’interior del continent i l’àrab dels comerciants d’Oman. Avui és la llengua franca d’Àfrica Oriental i dels països on s’inventa el safari modern tal i com el coneixem nosaltres. Un d’aquests països és Kènia, amb un territori prou gran i prou divers com per acollir algunes de les millors reserves africanes: Maasai Mara i les seves grans poblacions d’herbívors i carnívors, el llac Nakuru amb una de les colònies de flamencs més grans del món, la sabana àrida de la reserva Samburu o els paisatges geològics de la vall del Rift a Naivasha i Hells Gate. Safaris per veure els Cinc Grans, els Cinc Lletjos o fins i tot els Cinc Petits, per explorar els horitzons infinits de la sabana, gaudir de postes de sol de postal i descobrir els paisatges on uns micos es varen fer humans. Safaris, en definitiva, per viatjar als orígens.

 

HIGHLIGHTS

 • Recorrem els paisatges infinits de la sabana a Maasai Mara.
 • Coneixem l’espectacular colònia de flamencs del llac Nakuru.
 • Rememorem l’autora de Memòries d’Àfrica al Restaurant Karen Blixen.
 • Descobrim els espadats de Hells Gate i les terres àrides de Samburu.

1r Dia – Volem a Nairobi.

Presentació a l’aeroport de Barcelona, trobada amb el guia d’Eurovacances i sortida del vol a Frankfurt, on connectarem amb el vol a Nairobi. Després d’aterrar a la capital de Kènia, que amb gairebé set milions d’habitants és una de les ciutats més importants del continent, anirem a instal·lar-nos a l’hotel per sopar i descansar.

2n Dia – Nairobi – RN Samburu.

Després d’esmorzar sortirem per carretera cap a la remota Reserva Nacional Samburu, situada a les zones àrides del centre del país. Arribarem al campament per dinar i a la tarda sortirem a fer un primer safari. Descrita a mitjans del XIX com un paradís de la caça major, amb caçadors tan cèlebres com Henry Neumann, Samburu s’ha convertit en l’actualitat en una reserva faunística de 165 km². L’eix vertebrador de la reserva és el riu Ewaso Nyiro, del qual depèn directa o indirectament tota la fauna local. Aquí es poden veure tots els grans felins africans, elefants, búfals, diversos antílops i més de 350 espècies d’ocells i, també, espècies més rares, com l’òrix de Beisa, la zebra de Grevy o el curiós gerenuk, l’antílop girafa.

3r Dia – PN Samburu.

Avui dedicarem tot el dia a fer safaris per la Reserva Nacional Samburu. Veurem els boscos de ribera, les acàcies i les pastures típiques de la sabana africana, ens acostarem al riu Ewaso Nyiro atents a la presència d’hipopòtams i buscarem lleons, lleopards i guepards, els tres felins més preuats de la reserva. Samburu es va fer famosa als anys 1960 perquè va ser aquí on els conservacionistes George i Joy Adamson varen criar a la lleona Elsa, protagonista del llibre i la pel·lícula Nascuda lliure. Quan acabem els safaris retornarem al nostre campament, situat a la mateixa ribera del riu

4t Dia – PN Samburu – Sweetwaters.

Després d’esmorzar ens traslladarem a la reserva privada de Sweetwaters, situada a l’interior del ranxo Ol Pejeta i de només 100km². Des d’aquí, es gaudeix d’unes vistes envejables del mont Kenya, que amb els seus 5.199m d’altitud és el cim més alt del país i el segon d’Àfrica després del Kilimanjaro. Ens instal·larem al campament, dinarem i a la tarda sortirem a conèixer la fauna de la reserva. Una de les activitats principals de Sweetwaters és la conservació i protecció dels ximpanzés, la majoria dels quals varen ser rescatats de l’Institut Jane Goodall de Burundi, amenaçat pels conflictes del país.

5è Dia – Sweetwaters – PN Llac Nakuru – llac Naivasha.

Esmorzarem i després ens traslladarem al Parc Nacional del Llac Nakuru, que amb els seus 188km² protegeix l’entorn del llac del mateix nom. El Nakuru és un llac alcalí situat al fons de la vall del Rift famós per la colònia nidificant de més d’un milió de flamencs i varis milers de pelicans. Dinarem en arribar al parc i a la tarda farem un safari per observar l’entorn i veure la fauna local, entre la qual destaquen, a més a més dels flamencs, els rinoceronts blanc i negre, els tres grans felins africans, les zebres de Rothschild i més de 400 espècies d’ocells. Quan acabem el safari continuarem l’etapa fins al llac Naivasha, un llac d’aigua dolça farcit de papirs i considerat un dels més bonics de la vall del Rift. Quan arribem ens instal·larem al lodge i soparem.

6è Dia – Llac Naivasha – PN Hells Gate – llac Naivasha.

Després d’esmorzar començarem una excursió amb barca per les aigües del llac Naivasha. Situat a gairebé 1.900m d’altitud en un entorn geològic plenament volcànic, aquest llac té una superfície de gairebé 140km² i una profunditat mitjana de només sis metres. Malgrat no ser parc nacional, a Naivasha s’hi poden veure més de 400 espècies diferents d’aus i una quantitat considerable d’hipopòtams. La navegació pel llac ens portarà fins la reserva faunística de Crescent Island, on podrem veure zebres, nyus, antílops d’aigua i gaseles. Retornarem al lodge per dinar i a la tarda visitarem el Parc Nacional de Hells Gate, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més d’un paisatge típicament africà caracteritzat per diversos espadats, a Hells Gate s’hi poden veure els herbívors propis de la sabana, com antílops, gaseles i búfals. Acabat el safari retornarem al nostre lodge del llac Naivasha.

7è Dia – Llac Naivasha – PN Maasai Mara.

Aquest matí ens traslladarem per carretera a l’extrem sud-oest del país fins arribar al Parc Nacional Maasai Mara. Quan arribem ens instal·larem al nostre campament i dinarem. A la tarda sortirem a fer un primer safari per començar a conèixer el parc. Maasai Mara és l’extensió nord de l’enorme Serengeti de Tanzània i forma part del mateix ecosistema. Hi predominen els paisatges tipus mosaic, amb extenses pastures, clapes de bosc i acàcies solitàries, grans remats d’herbívors i tots els grans carnívors propis de la sabana.

8è Dia – PN Maasai Mara.

Avui dedicarem tot el dia a explorar Maasai Mara, amb safaris fotogràfics al matí i a la tarda. En només 1.500km², Maasai Mara concentra més animals que cap altre espai protegit de Kènia, entre ells els famosos Cinc Grans sense els quals cap safari es pot considerar complet: lleó, lleopard, rinoceront, elefant i búfal. Durant el recorregut ens aturarem a visitar un poblat massai, els habitants tradicionals de la reserva. Aquest grup és famós pel seu lligam a les antigues tradicions i l’aferrament a les formes tradicionals de viure. Al vespre celebrarem un sopar especial a la sabana.

9è Dia – PN Maasai Mara – Nairobi – Barcelona

Després d’esmorzar ens dirigirem per carretera a Nairobi. Quan hi arribem anirem a dinar al restaurant Karen Blixen Coffe Garden. Aquest restaurant històric, situat a l’antiga casa Swedo, està estretament vinculat a la vida de la baronessa Blixen, que va rememorar els seus anys a Kènia a la cèlebre autobiografia Memòries d’Àfrica, escrites amb el pseudònim Isak Dinesen. A la tarda ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol nocturn a Frankfurt. Nit a bord.

10è Dia – Arribem a Barcelona.

Arribarem a Frankfurt i connectarem amb el vol a Barcelona. Quan aterrem a Barcelona – El Prat donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 3 d’agost 2017.

Preu per persona en habitació doble: 4.770.-Euros (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 750.-Euros (IVA inclòs).

El preu inclou:

 • Vols internacionals amb la companyia Lufthansa, classe turista.
 • Vol domèstic amb companyia local, classe turista.
 • Estada a hotels i lodges de 4****.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters als hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Safaris a la Reserva Nacional Samburu.
 • Safaris a la Reserva Nacional Sweetwaters.
 • Safaris al Parc Nacional del Llac Nakuru.
 • Excursió amb vaixell al llac Naivasha.
 • Safaris a Maasai Mara.
 • Visita d’un poblat massai.
 • Sopar a la sabana.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

 

Observacions: És obligatori consultar un centre de vacunacions dos mesos abans de començar el viatge.

 

Activitats BCN amb Eurovacances

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més informació

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar