Toscana i Úmbria

Il cuore verde dell’Italia

De l’Úmbria escrivia el poeta Giosué Carducci que era il cuore verde dell’Italia. I, certament, ho és, amb els Apenins i els Monti Sibillini a l’est i pastures i turons arreu. Tot i que el poeta no ho va dir, podria haver afegit que l’Úmbria és també el cor històric d’Itàlia. Durant segles les ciutats estat i el papat varen fer de la regió el centre de totes les intrigues. Els pobles es fortificarien, els mecenes enriquirien les ciutats i la Fe faria la resta. I al final els Estats Pontificis s’ho quedarien tot. Úmbria quedaria fossilitzada en el temps i els seus monuments sobreviurien el pas de la història perfectament conservats.

Si l’Úmbria és el cor verd i històric d’Itàlia, la Toscana és sense cap dubte el seu cor artístic. I al Renaixement, no només era el cor d’Itàlia sinó també el d’Europa sencera, amb una densitat monumental sense paral·lels al continent. Avui la Toscana té sis conjunts declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. I a Florència és tal l’acumulació d’obres de valor universal que ha calgut inventar-se un síndrome específic per explicar els efectes sobre l’organisme que provoca la sobreexposició a l’art. Us podeu imaginar un lloc més interessant?

 

Highlights

 • Visitarem la ciutat de Florència i descobrirem les obres fonamentals del renaixement italià.
 • Recorrerem els paisatges més espectaculars de la Toscana i l’Úmbria i recorrerem la cèlebre vall vitícola de Chianti.
 • Passejarem per centres monumentals tant significatius com Pisa, Siena, Assís, San Gimignano i Cortona.
 • Escoltarem cant gregorià al Monestir de Monte Oliveto Maggiore.

1r Dia – Barcelona – Florència

Presentació a l’Aeroport de Barcelona – El Prat i sortida del vol a Roma, on connectarem amb el vol a Florència. Recollit l’equipatge anirem a instal·lar-nos a un confortable hotel de la ciutat. Dinarem i a la tarda anirem a passejar pel centre històric (UNESCO). El punt focal de la nostra visita serà la catedral de Santa Maria dei Fiore, una de les obres més importants del renaixement italià. Acabada la visita recorrerem algun dels carrerons més evocadors de la ciutat vella, impregnant-nos de l’ambient únic de la històrica capital dels Mèdici.

2n Dia: Florència.

Després d’esmorzar anirem a visitar la Galeria dels Uffizi, considerada una de les millors pinacoteques del món. Entre les seves col·leccions destaquen obres de Botticelli, Leonardo da Vinci, Durero, Miquel Àngel, Tiziano, Veronese i Tintoretto, entre d’altres. Continuarem el matí a la Galeria de l’Acadèmia, on veurem el famós David, de Miquel Àngel. Dinarem i a la tarda anirem a visitar el Palau Pitti. Les obres d’art, el mobiliari i els objectes valuosos que adornen els seus salons fan del palau un museu d’extraordinària riquesa. Acabada la visita disposarem de temps lliure.

3r Dia – Florència – Pisa – Lucca – Florència.

Després d’esmorzar anirem a Pisa, l’antiga república independent que assoliria el seu màxim esplendor a l’edat mitjana. D’aquella època són els principals edificis de la ciutat, entre els quals destaca el conjunt de la Piazza dei Miracoli (UNESCO). Durant la nostra estada coneixerem la cèlebre Torre Inclinada, la catedral romànica del segle XII i el baptisteri circular del segle XIII. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa cap a la localitat de Lucca. En arribar farem un passeig pel centre històric, que conserva una gran diversitat de palaus, residències i torres d’estils gòtic i renaixentista. Finalment retornarem a l’hotel de Florència.

4t Dia – Florència – Siena – Chianti.

Després d’esmorzar recorrerem la zona vinícola de Chianti. Ens aturarem a Greve in Chianti, i farem un passeig fins la Piazza Giovanni da Verrazzano, veurem l’església romànica de Santa Croce i ens aproparem al monument al navegant Giovanni da Verrazzano. Acabada la passejada continuarem l’etapa fins a Siena (UNESCO). El recorregut per la ciutat ens permetrà veure els carrers gòtics i palaus medievals del centre antic i sobretot la Catedral del segle XII. Acabada la visita anirem a allotjar-nos a un hotel rural situat a Gaiole in Chianti, enmig d’un extraordinari paisatge de vinyes.

5è Dia – Chianti – Pienza – Orcia – Montalcino – Grosseto.

Començarem l’etapa amb direcció al monestir benedictí de Monte Oliveto Maggiore, fundat al segle XIII. Escoltarem el cant gregorià dels monjos i després esmorzarem. A continuació ens dirigirem a Pienza (UNESCO). Durant la nostra passejada veurem el Duomo i el magnífic Palazzo Piccolomini. Acabarem el matí recorrent la bonica vall d’Orcia (UNESCO). Ens aturarem a San Qirico d’Orcia per fer una passejada pel centre històric i després dinarem. A la tarda visitarem els jardins d’Horti Leonini, del segle XVI. Acabada la visita continuarem l’etapa fins a la històrica localitat de Montalcino, on coneixerem la seva fortalesa. Acabarem l’etapa arribant a Grosseto, on ens allotjarem.

6è Dia – Grosseto – Monte Argentario – Pitigliano – Perugia.

Esmorzarem a l’hotel i a continuació ens dirigirem a Monte Argentario per visitar Porto San Stefano, una localitat marinera de fundació romana. D’aquella època Porto San Stefano conserva les torres de defensa i la fortalesa. Farem una passejada pel poble i després visitarem l’anomenat Monte Argentario i el poblet d’Orbetello. Acabada la visita continuarem l’etapa en direcció a Pitigliano, on dinarem. A la tarda visitarem el centre històric d’aquesta bonica localitat, on hi destaca el Palazzo Orsini. Acabarem la tarda dirigint-nos a Perugia. Quan arribem ens instal·larem a l’hotel i després anirem a conèixer l’anomenada Rocca Paolina, símbol del poder papal fins a finals del segle XIX. Quan acabem la visita retornarem a l’hotel.

7è Dia – Perugia- Assís – Perugia.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit ens dirigirem a Assís per visitar la Basilica Papale di San Francesco (UNESCO). Durant la visita veurem les vertiginoses línies gòtiques de l’església alta i baixarem a l’església baixa, enriquida amb sumptuoses capelles laterals. Acabada la visita farem un recorregut per Assís, una bonica localitat d’origen medieval. Durant la passejada anirem fins la Piazza del Comune i veurem les columnes del temple de Minerva i la façana del Palazzo Comunale. Retornarem a Perugia per dinar i a la tarda visitarem el casc antic de la localitat. Durant el recorregut veurem la Piazza IV Novembre i la Fontana Maggiore, el Duomo, l’oratori de San Bernardino, l’església de San Pietro i l’església de San Domenico. Quan acabem les visites retornarem a l’hotel.

8è Dia – Perugia – Castiglione del Lago – Cortona – Radda in Chianti.

Després d’esmorzar anirem al llac Trasimeno a visitar Castiglione del Lago, un assentament emmurallat situat sobre un promontori a la ribera occidental del llac. Durant la visita veurem el castell del segle XVI i l’església de Santa Maria Magdalena, del segle XIX. En acabar continuarem l’etapa fins a Cortona, una de les ciutats més antigues i pintoresques de la Toscana. Del seu patrimoni monumental destaca el Palazzo Comunale i la Piazza Signorelli, que veurem durant la nostra visita. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa fins a Radda in Chianti, on ens allotjarem.

9è Dia – Radda in Chianti – Monteriggioni – San Gimignano – Barcelona.

Després d’esmorzar sortirem cap a Monteriggioni, una bonica localitat medieval tancada dins unes imponents muralles. Farem un passeig pel casc antic i després continuarem l’etapa fins a San Gimignano, una petita vila del segle XIV que conserva intacte el seu patrimoni monumental, considerat un dels paisatges urbans més atractius d’Itàlia (UNESCO). Dinarem a un restaurant i a la tarda ens traslladarem a l’aeroport de Florència per agafar el vol a Roma, on connectarem amb el vol a Barcelona.

Dates de sortida: 4 de maig i 2 d’octubre.

Preu per persona en habitació doble:

Maig: 3.375.- € (IVA inclòs).

Octubre: 3.300.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual:

Maig: 615.- € (IVA inclòs).

Octubre: 520.- € (IVA inclòs).

Descompte sopars: 405.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia Alitalia, classe turista.
 • Estada a hotels de 4****. A Gaiole in Chianti ens allotjarem a un hotel rural amb encant de classe turista superior.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Florència amb entrada a Santa Maria dei Fiore, Galeria dels Uffizi, Galeria de l’Acadèmia i Palau Pitti.
 • Visita de Pisa amb entrada al conjunt monumental del Duomo.
 • Visita de Lucca.
 • Recorregut per la vall de Chianti.
 • Visita de Siena amb entrada a la catedral.
 • Visita del Monestir de Monte Oliveto Maggiore.
 • Visita de Pienza.
 • Recorregut per la vall d’Orcia.
 • Visita de Montalcino i Grosseto.
 • Visita de Monte Argentario.
 • Visita de Pitigliano i Perugia.
 • Visita de la Basilica Papale di San Francesco d’Assisi.
 • Visita del llac Trasimeno.
 • Visita de Cortona i Monteriggioni.
 • Visita de San Gimignano.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.
Activitats BCN amb Eurovacances

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més informació

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar