Escòcia

Mites i llegendes de les Terres Altes

Tots els països tenen ànima, allò que resumeix en una sola paraula l’essència d’un poble. Doncs bé, a Escòcia d’ànimes en tenen dues: Stirling i el whisky. La primera, és l’ànima del país i la segona, l’ànima dels escocesos. Abans, tots els camins duien al castell de Stirling, totes les batalles desesperades es lluitaven a l’ombra de les seves muralles i tots els tractats importants se signaven a les seves sales. Qui controlava Stirling, controlava Escòcia. I qui controlava el whisky controlava el poble. Però els escocesos mai no es van deixar controlar. L’any 1506, per exemple, els reis van decidir prohibir la venta de whisky exceptuant aquell destinat a usos medicinals. I, és clar, de la prohibició ningú en va fer cas: si no el podien comprar, se’l destil·larien a casa. Només era qüestió de temps que, entre glop i glop, algú veiés monstres al llac Ness.

Avui, els escocesos s’han asserenat força; a Stirling ja no hi lluita ningú; Edimburg és el centre del país; i a les Terres Altes els clans ja no es barallen. Això sí, els homes encara porten faldilles, de whisky en destil·len més que mai i el monstre segueix al llac.

 

HIGHLIGHTS

 • Visitem Edimburg i Glasgow, les dues ciutats més importants d’Escòcia.
 • Veiem les aigües del llac Ness a la recerca del monstre.
 • Recorrem les Terres Altes i l’arxipèlag de les Hèbrides.
 • Coneixem els castells de Stirling, Cawdor, Dunnottar i Urquhart.

1r Dia – Volem a Edimburg.

Presentació a l’aeroport de Barcelona. Facturarem l’equipatge i agafarem els vols a Edimburg. Recollirem l’equipatge i ens traslladarem amb autocar al centre de la ciutat. Abans de sopar farem una petita passejada per començar a descobrir Edimburg, una capital orgullosa del seu passat històric; ens sobtarà el contrast entre la ciutat vella i la nova, ambdues declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

2n Dia – Edimburg.

Esmorzar i sopar a l’hotel. Aquest matí anirem a l’immens Castle Rock i gaudirem d’esplèndides vistes de la ciutat baixa. Després recorrerem el que es coneix com Royal Mile, l’artèria principal de la ciutat vella, que ens permetrà imaginar com era la ciutat a l’època medieval. Coneixerem el nou Parlament, construït per l’arquitecte català Enric Miralles. Dinarem a un restaurant local i a la tarda disposarem d’una estona de temps lliure per passejar lliurement per aquesta preciosa ciutat.

3r Dia – Edimburg – Culross – Stirling – Trossachs – Edimburg.

Després d’esmorzar, coneixerem els Trossachs. Sortirem cap a Culross, vila escocesa dels segles XVI i XVII, situada a la riba nord de l’estuari del Forth. A continuació seguirem fins a la població de Stirling, situada a les planícies fluvials del Forth. Visitarem el castell, disposarem de temps lliure per passejar pels carrerons del barri medieval i dinarem a un restaurant de la ciutat. Aquesta tarda farem un recorregut amb vaixell de vapor pel llac Katrine i després retornarem a Edimburg.

4t Dia – Edimburg – Saint Andrews – castell de Dunnotar – Aberdeen.

Després d’esmorzar sortirem cap a la població de Saint Andrews. Coneixerem les runes de la Catedral, fruït de la fúria iconoclasta de la Reforma. D’aquest conjunt destaca l’església de Sant Regulus, que va ser construïda per allotjar les despulles de sant Andrew. Durant el recorregut passarem per la Universitat, on destaquen el Col·legi de Sant Salvador i el de Santa Maria. A la tarda, després de dinar, coneixerem les runes del castell de Dunnottar. Deixant el castell resseguirem la costa fins arribar a Aberdeen.

5è Dia – Aberdeen – Dufftown – Inverness.

Esmorzarem i visitarem el casc antic d’Aberdeen, que compren des de la capella King’s College fins a la catedral de Sant Machar. Acabada la visita seguirem cap al nord en direcció a Dufftown, capital industrial del whisky de malta, on visitarem una destil·leria de whisky. Tot seguit ens dirigirem a la població d’Elgin, on dinarem i coneixerem les runes de la seva magnífica catedral, considerada una de les més boniques del país. A continuació completarem la jornada fins arribar a Inverness, la capital dels Highlands.

6è Dia – Inverness – llac Ness – castell de Cawdor – Inverness.

Aquest matí ens dirigirem a Drumnadrochit per conèixer el llac Ness. Visitarem l’exposició sobre el monstre i coneixerem la història de Nessie. Tot seguit baixarem fins a un promontori on hi ha les runes del castell d’Urquhart des d’on gaudirem d’una meravellosa vista del llac Ness. Dinarem i a la tarda visitarem el castell de Cawdor. Acabada la visita, retornarem a Inverness i farem una visita panoràmica de la ciutat. Veurem l’Ajuntament, el pont penjant de Kessock, amb una longitud de 1.052 m, el teatre Eden Court i la catedral neogòtica de Sant Andrew.

7è Dia – Inverness – Wester Ross – Gairloch – illa de Skye.

Esmorzar a l’hotel. Començarem el dia circulant per carreteres panoràmiques fins arribar a les cascades de Measachs, on les aigües del Droma fan un salt de 46 metres. Continuarem vorejant el llac de Little Broom i la badia de Guinard fins arribar al nord de Poolewe i visitar els magnífics jardins d’Inverewe. Seguint el nostre recorregut ens acostarem al poble de Gairloch situat al fons del llac Gairloch. Després de dinar en aquesta població pesquera continuarem tot vorejant el magnífic llac Maree. Acabarem l’itinerari vorejant el fiord d’Upper Loch Carron, gaudint un cop més del paisatge, fins arribar a l’illa de Skye.

8è Dia – Illa de Skye.

Al matí coneixerem la part nord de l’illa de Skye, la més gran de les Hèbrides Interiors i la que amaga més racons carregats de misteri. Després de dinar a Portree, capital de l’illa, continuarem descobrint la que en temps víkings o celtes es coneixia com l’illa dels núvols o l’illa alada. Durant la tarda ens dirigirem a la part occidental de l’illa fins arribar a Dunvegan on començarem el camí de retorn a l’hotel tot resseguint el fiord de Bracadale i deixant a la nostra dreta el massís granític de Cullins.

9è Dia – Illa de Skye – Oban – llac Lommond – Glasgow.

Avui, després d’esmorzar, anirem a veure l’exterior del castell d’Eilean Donan. Tot seguit ens dirigirem a la falla del Glen fins arribar al llac Lochy, que resseguirem en direcció sud, cap a Fort William, ciutat situada a la riba del llac Linhe. Dinarem a un restaurant local d’Oban i a la tarda passejarem per aquesta bonica població, on destaca la torre Mac Caig. Tot seguit vorejarem una part del llac Lomond, el més gran del país i arribarem a Glasgow per instal·lar-nos a l’hotel.

10è Dia – Glasgow – Barcelona.

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí farem una visita panoràmica de Glasgow. Veurem la plaça de la Catedral i l’antiga residència eclesiàstica Provand’s Lordship. Continuarem fins la cruïlla de Glasgow Cross, i arribarem a Bridgegate. Seguirem fins George Square, una animada plaça envoltada per imponents edificis del segle XIX entre els quals destaquen Merchants’ House, actual Cambra de Comerç, i el magnífic edifici victorià City Chambers. En acabar la visita ens dirigirem a l’aeroport per agafar els vols de tornada a Barcelona.

Data de sortida: 12 de juny.

Preu per persona en habitació doble: 4.135.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 995.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia KLM o Air France o Vueling, classe turista.
 • Hotels de 4**** durant tot el viatge excepte a l’illa de Skye, categoria Turista, el millor de la zona disponible per a grups.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita d’Edimburg amb entrada al castell i visita del Parlament.
 • Visita del castell de Stirling i del poble de Culross.
 • Passeig amb barca pel llac Katerine.
 • Visita de Saint Andrews i del castell de Dunnotar.
 • Visita d’Aberdeen i d’una destil·leria de whisky.
 • Visita d’Inverness.
 • Visita del llac Ness amb entrada al castell d’Urquhart.
 • Visita del castell de Cawdor.
 • Excursió al Wester Ross.
 • Excursió a l’illa de Skye.
 • Visita d’Oban.
 • Panoràmica de Glasgow.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.
Activitats BCN amb Eurovacances

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més informació

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar