Jerusalem

La Ciutat Santa

Als mapes medievals Jerusalem sempre està al centre del món. L’antiga Yerushalayim hebrea i Al-Quds islàmica és la Ciutat Santa de les tres grans religions monoteistes. Santa pels jueus perquè aquí s’hi va construir el Temple de Salomó, considerat la casa de Déu a la Terra; santa pels cristians perquè és la ciutat on Jesús va ser crucificat i on va ressuscitar; i santa pels musulmans perquè és des d’on Mahoma va ascendir al cel durant tres dies; santa per totes tres, en definitiva, perquè la tradició hi situa la roca on Abraham va estar a punt de sacrificar a Isaac.

Sintetitzar la història de Jerusalem en poques línies és impossible perquè durant dos mil cinc-cents anys la ciutat no ha deixat mai de ser centre de polèmica. Jueus, babilònics, romans, bizantins, àrabs, creuats, otomans, palestins i israelians: tots, en algun moment o altre de la història, s’han emparat de la ciutat; i tots, sense excepció, l’han feta seva.

De Jerusalem tothom en té una imatge prèvia, tothom n’ha sentit a parlar, tothom se l’imagina d’una manera o una altra. Però quan s’hi arriba per primera vegada, Jerusalem sempre és diferent. Aquesta ciutat sorprèn per les seves reduïdes dimensions, pels carrerons laberíntics de la ciutat antiga i pel seu aspecte provincià, però encara més per l’extraordinària concentració en tan poc espai de tants llocs sagrats, tanta fe i tanta devoció. A Jerusalem se sent, com a cap altre lloc del món, el pes de la tradició, la religió i la història. D’alguna manera, Jerusalem no ha deixat mai de ser el centre del món.

Si ens acompanyeu visitarem l’Església del Sant Sepulcre, l’Església de la Nativitat de Betlem, l’Església de Getsemaní, la Torre de David i els santuaris del mont Sió; coneixerem el jaciment arqueològic de Qumran on es van descobrir els Manuscrits del mar Mort; recorrerem la Via Dolorosa; gaudirem de les millors vistes de l’Esplanada de les Mesquites des del mont de les Oliveres; pujarem a la fortalesa de Masada; baixarem a la depressió del mar Mort; i viurem la incomparable sensació d’entrar al nou any des de la Ciutat Santa de Jerusalem.

1r Dia. Volem a Israel.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol directe a Tel Aviv. Després d’aterrar ens traslladarem a un bon hotel de Jerusalem, on ens allotjarem les properes cinc nits.

2n Dia. Jerusalem – Betlem – Jerusalem.

Després d’esmorzar a l’hotel anirem a conèixer la Basílica de la Nativitat de Betlem, on els  Evangelis situen el naixement de Jesús. El temple, fundat al segle IV i remodelat al segle VI, és  considerat un dels més antics del món. Dinarem i a la tarda retornarem a la ciutat antiga de Jerusalem. Quan arribem visitarem l’anomenada Torre de David, l’antiga residència del procurador romà durant el primer segle de la nostra era. Acabada la visita disposarem de temps lliure fins l’hora de sopar.

3r Dia. Jerusalem.

Començarem el matí al cèlebre Mur de les Lamentacions, darrer vestigi del Temple de Salomó. Des d’allà pujarem a l’esplanada del temple per veure l’exterior de la Mesquita d’Al Aqsa i de la Cúpula de la Roca. A continuació passejarem pel barri jueu i veurem els monuments de la vall de Cedró. Dinarem i a la tarda visitarem el Museu de Yad Vashem, més conegut amb el nom de Museu de l’Holocaust.

4t Dia. Jerusalem – Masada – mar Mort – Jerusalem.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit ens dirigirem a través del desert fins a la fortalesa de Masada, a la qual accedirem amb el modern telefèric que s’enfila pel vessant més escarpat de la muntanya. Explorarem les restes arqueològiques, gaudirem de les millors vistes de la depressió del mar Mort i baixarem fins al Palau d’Herodes. Acabada la visita anirem a banyar-nos a les aigües del mar Mort. Dinarem i a la tarda visitarem les restes arqueològiques de Qumran, cèlebres gràcies a la descoberta dels anomenats Manuscrits del mar Mort. Acabarem la tarda retornant a Jerusalem.

5è Dia. Jerusalem.

Començarem el matí pujant al turó de les Oliveres, des d’on es gaudeix de la millor vista de la ciutat antiga. Des d’allà baixarem a Getsemaní, on els Evangelis situen la darrera nit de Jesús. Veurem la Basílica de l’Agonia i després dinarem. A la tarda recorrerem la Via Dolorosa i arribarem al Sant Sepulcre. Aquesta església està situada sobre la roca del Gòlgota, on els Evangelis situen la crucifixió de Jesús i la tomba on va ressuscitar. Acabarem la tarda al mont Sió. Del conjunt de santuaris destaca l’Abadia de la Dormició i sobretot el Cenacle, on segons la tradició cristiana Jesús va celebrar el Sant Sopar. Finalment retornarem a l’hotel per sopar i descansar.

6è Dia. Retornem a Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i gaudirem de temps lliure fins l’hora de dinar. A la tarda ens traslladarem a l’aeroport de Tel Aviv per agafar el vol de retorn a Barcelona.

Data de sortida: 3 de desembre de 2019

Preu per persona en habitació doble: 2.995.-€ (IVA inclòs).      

Suplement habitació individual: 895.-€ (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia de regular El Al, classe turista. 
 • Vols de la companyia de línia regular El Al, classe turista.
 • Estada a hotel de 4**** superior.
 • Pensió completa.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita del Museu de l’Holocaust.
 • Visita de la Basílica de la Nativitat de Betlem.
 • Visita de Masada.
 • Visita de Qumran.
 • Bany al mar Mort.
 • Visita del turó de les Oliveres i de l’hort de Getsemaní.
 • Visita del Mur de les Lamentacions.
 • Recorregut per la Via Dolorosa.
 • Visita de l’Església del Sant Sepulcre.
 • Visita del mont Sió.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar