Xile

Pasqua, Torres del Paine i Atacama

No hi ha cap altre país al món amb una forma tan curiosa com la de Xile. Quatre mil tres-cents vint-i-nou quilòmetres de nord a sud són molts quilòmetres. De fet, la seva forma és tant especial que fins i tot la paraula en llengua aimara que dóna nom al país, Chili, significa allà on s’acaba la terra. Com no podia ser d’altra manera, els extrems de Xile no tenen res a veure l’un amb l’altre. Al nord, el desert d’Atacama és la zona més àrida del planeta, amb estacions meteorològiques que mai han registrat precipitacions. Al sud, en canvi, les vertiginoses muntanyes dels Andes estan regades per les precipitacions més generoses del món.

En aquest país de contrastos extrems només hi faltava l’illa de Pasqua per completar el quadre. Rapa Nui, que és el seu nom original, és l’illa més remota de l’oceà més gran del món. Ningú sap com hi van arribar els seus habitants ni què els va impulsar a quedar-s’hi i encara menys perquè van omplir l’illa de moais. A Rapa Nui tot és un misteri excepte el nom. Els primers europeus hi van arribar un diumenge de Pasqua de 1772, d’aquí el nom. Pels primers habitants de l’illa, però, el seu minúscul territori sempre ha estat Te Henua, el melic del món.

1r Dia – Volem a Santiago de Xile.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Sao Paulo, on connectarem amb el vol a Santiago. Quan arribem ens traslladarem a un hotel situat al mateix aeroport per descansar.

2n Dia –Santiago de Xile – illa de Pasqua.

A primera hora del matí agafarem el vol que ens durà a l’illa de Pasqua. En arribar ens adreçarem a l’hotel i dinarem. A la tarda anirem a conèixer l’Ahu Akivi i l’Ahu Tahai. Més tard ens arribarem a l’Ahu Hanga Poukura i a la pedrera de Puna Pao. Acabades les visites tornarem a l’hotel per sopar.

3r Dia – Illa de Pasqua.

smorzarem i pujarem amb autocar al volcà Rano Kau; aquí trobarem el poblat cerimonial d’Orongo on se celebraven els rituals de l’home ocell. Veurem els moais d’Ahu Vinapu i ens aturarem a la cova d’Ana Kai Tangata. Dinarem durant les visites i a la tarda navegarem amb barca fins a les illes Motu Iti, Moto Nui i Motu Kao Kao. Acabarem el dia contemplant el complex cerimonial de Tahai. Sopar i allotjament a l’hotel.

4t Dia – Illa de Pasqua.

Després d’esmorzar arribarem a Vaihu i seguirem pel conegut camí dels moai fina a les pedreres del volcà Ranu Raraku, on s’esculpien tots els moais de l’illa. Durant la passejada podrem pujar al cràter i gaudir de les vistes del llac interior. Pararem a Ahu Tongariki i ens aturarem a banyar-nos i a dinar tipus barbacoa a la platja d’Anakena. Aquest vespre celebrarem un sopar tradicional i gaudirem de l’especialitat de l’illa, l’umu, amenitzat amb un espectacle de ball polinesi.

5è Dia – Illa de Pasqua – Santiago.

Aquest matí visitarem el complex cerimonial de Tahai, amb els seus tres ahus restaurats. Tot seguit ens adreçarem a Hanga Roa, la capital de l’illa. Entrarem al Museu Sebastián Englert d’arqueologia, coneixerem la curiosa església del poble, i passejarem pel mercat d’artesania. Farem un dinar lleuger i ens traslladarem a l’aeroport per volar a Santiago on ens allotjarem a un hotel de la zona de l’aeroport.

6è Dia – Santiago de Xile – Punta Arenas.

De matinada volarem a Punta Arenas, a l’estret de Magallanes. Després d’aterrar ens traslladarem al moll de Laredo per començar una navegació fins les illes Magdalena i Marta. A la primera podrem contemplar una colònia de pingüins magallànics i a Marta llops de mar i cormorans, entre d’altres espècies. A la tarda coneixerem Punta Arenas i pujarem al Cerro de la Cruz per contemplar la panoràmica de la ciutat. Sopar i allotjarem a l’hotel.

7è Dia – Punta Arenas – Torres del Paine.

Després d’esmorzar farem ruta fins al Parque Nacional Torres del Paine, on arribarem per dinar. A la tarda sortirem a fer una excursió a peu per la ribera del llac Grey per veure els icebergs procedents de la glacera i gaudir del paisatge. Sopar i allotjament a l’hotel.

8è Dia – Torres del Paine.

Avui dedicarem tot el dia a conèixer el parc nacional, considerat Reserva de la Biosfera. Durant el recorregut ens aturarem al mirador Cerro Cóndor on gaudirem de les espectaculars vistes del llac Pehoé i Cuernos del Paine. Passarem per les cascades de Salto Grande i veurem el llac Nordenskjöld abans de dinar a Cerro Guido. Acabades visites retornarem a l’hotel per sopar i descansar.

9è Dia – Torres del Paine – Punta Arenas – Santiago.

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport de Punta Arenas per agafar el vol que ens durà a la capital del país. Un cop aterrem a Santiago ens traslladarem a l’hotel on soparem i estarem allotjats.

10è Dia – Santiago.

Després d’esmorzar començarem la visita de la ciutat. Durant el recorregut veurem el Palau de La Moneda, l’estàtua de Salvador Allende, el Museu d’Art Precolombí, la Catedral Metropolitana i el Mercado Central. Dinarem i a la tarda passejarem pel barri de Lastarria i pujarem a un dels seus miradors, des d’on es gaudeix de les millors vistes de Santiago. Finalment retornarem a l’hotel per sopar.

11è Dia – Santiago – Calama – San Pedro de Atacama.

Esmorzarem i volarem a Calama, al nord del país. Després d’aterrar ens traslladarem per carretera a San Pedro de Atacama, un poble tradicional situat als peus del volcà Licancabur. Dinarem a l’hotel i a la tarda visitarem els llocs més interesants de San Pedro com les restes arqueològiques de Pucará de Quitor i el poblat de Tulor, la Plaza Mayor, el mercat d’artesania i l’Església de San Pedro.

12è Dia – San Pedro de Atacama – Gran Salar – San Pedro.

Després d’esmorzar anirem a conèixer el Gran Salar de Atacama, un dels més extensos del món. De retorn a San Pedro ens aturarem a conèixer l’església de Toconao. Dinarem i a la tarda anirem a visitar el paisatges espectaculars del Valle de la Luna i Valle de la Muerte. Farem vàries passejades per gaudir de l’entorn i després retornarem a l’hotel on soparem.

13è Dia – San Pedro de Atacama – guèisers de Tatio – San Pedro.

A primera hora del matí pujarem amb autocar fins als 4.000m de l’altiplà per visitar els cèlebres guèisers de Tatio. Esmorzarem tipus pícnic i després anirem a conèixer el poble de Machuca. Acabarem el matí a les termes de Puritama, on disposarem de temps per banyar-nos. Dinarem i a la tarda disposarem de temps lliure a San Pedro abans de sopar a l’hotel.

14è Dia – Calama – Santiago – Barcelona.

De matinada ens traslladarem a Calama per agafar el vol a Santiago, on connectarem amb el vol a Madrid i Barcelona.

15è Dia – Arribem a Barcelona.

Aterrarem a l’aeroport de Barcelona i donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 8 d’octubre de 2019.

Preu per persona en habitació doble: 8.465.-€ (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 1.680.-€ (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols regulars de la companyia LAN Chile, classe turista.
 • Estada a hotels de 4****.
 • Pensió completa durant tot el viatge, excepte els àpats que coincideixin en horari de vols. Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visites dels ahus més importants de Pasqua.
 • Visita de Hanga Roa.
 • Navegació i visita de la pingüinera d’illa Magdalena.
 • Visita del Parque Nacional Torres del Paine.
 • Visita de Santiago.
 • Visita de San Pedro de Atacama.
 • Visita del Gran Salar de Atacama.
 • Visita del Valle de la Luna i Valle de la Muerte.
 • Excursió als guèisers de Tatio i bany a les termes de Puritama.
 • Assegurança d’assistència en viatge contractada amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar