Jordània

Terra Santa, el mar Mort i la ciutat de Petra

La saviesa s’ha edificat una casa, ha dreçat set pilars. Amb aquesta cita bíblica del Llibre dels Proverbis comença Lawrence d’Aràbia la seva obra monumental. Lawrence, que durant la revolta àrab de la Primera Guerra Mundial feia i desfeia a l’ombra dels generals, va passar llargs períodes a Jordània viatjant amb les tribus beduïnes del desert. Convertit en heroi per la historiografia britànica, la seva història és una de les més fascinants de la guerra. Però la de Lawrence d’Aràbia no és ni de bon tros l’única gran història de Jordània: Moisès contemplant la Terra Promesa des del mont Nebo; Josuè travessant el Jordà camí de Canaan; Joan Baptista batejant Jesús a Bethany; Pompei plantant l’estendard de Roma a la ciutat de Jerash; el creuat Reinald de Chatillon  encastellat a la fortalesa de Kerak; Saladí controlant la vall del Jordà des de Qala’at Rabat; i caravanes del desert travessant la ciutat subterrània de Petra. A Jordània han passat tantes coses i totes tan importants que es fa difícil decidir quin és el moment i el lloc més significatiu de la seva història. És per això que nosaltres ens hem decidit a visitar-los tots.

1r Dia – Volem a Amman.

Presentació a l’aeroport de Barcelona, trobada amb el guia d’Eurovacances i sortida del vol directe a Amman, capital de Jordània. En arribar anirem a instal·lar-nos a un bon hotel de la ciutat.

2n Dia – Amman – Qala’at ar-Rabat – Jerash – Amman.

Aquest matí, després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem al castell àrab de Qala´at ar-Rabat, situat en un turó proper a la població d’Ajlun. Aquesta fortalesa, construïda per Salah Ed Dihn, és un magnífic  exemple d’arquitectura militar islàmica. Visitarem el castell i tot seguit ens traslladarem a la propera ciutat de Jerash, on visitarem les restes de la ciutat grecoromana. Durant el nostre recorregut veurem l’Arc Triomfal d’Adrià i visitarem els temples de Zeus i Artemisa. També passarem pel Fòrum i passejarem pel cardo, que encara conserva bona part de les columnes i del paviment original. Dinarem durant les visites i a la tarda retornarem a la capital del país. En arribar visitarem les restes arqueològiques de la ciutadella d’Amman, un turó on s’hi troben el Museu Arqueològic i les restes del Temple d’Hèrcules, una basílica bizantina i l’antic palau islàmic.

3r Dia – Amman – mont Nebo – Madaba – Kerak – Petra.

Després d’esmorzar a l’hotel iniciarem la ruta cap al sud dirigint-nos al cim del mont Nebo des d’on, segons la tradició bíblica, Moisès va veure la Terra Promesa. Acabarem el matí apropant-nos a la població de Madaba, on visitarem el famós mosaic amb el Mapa de Palestina situat a l’església de Sant Jordi. Dinarem en ruta i a la tarda continuarem cap al sud del país tot recorrent la Ruta dels Reis. Ens aturarem a Kerak per visitar l’antic castell del Krak de Moab, construït pels francs durant les creuades, i després continuarem la ruta fins a Wadi Musa, la població situada a les portes de la zona arqueològica de Petra. Quan arribem ens allotjarem a l’hotel i soparem.

4t Dia – Petra.

Avui dedicarem el dia sencer a visitar Petra, l’antiga capital del regne nabateu. En primer lloc recorrerem a peu l’estret camí a través del congost fins l’espectacular façana del Tresor. Continuarem la visita tot seguint la vall on se situa el centre de la ciutat nabatea. Durant el trajecte veurem les anomenades Tombes Reials, el teatre, els barris residencials troglodites de Zantur, l’arc de triomf i l’antic cardo romà. Dinarem a un senzill restaurant local i a la tarda refarem el camí cap a

l’entrada del recinte arqueològic. Aquells que ho desitgin tindran l’oportunitat de pujar al Monestir d’Ad-Deir, des d’on es contempla una magnífica vista panoràmica de Petra i de les muntanyes que l’envolten. Al vespre ens retrobarem a l’hotel per sopar.

5è Dia – Petra – Wadi Rum.

Després d’esmorzar coneixerem la petita Petra i després anirem a l’incomparable Wadi Rum, probablement un dels paisatges desèrtics més espectaculars del món. Ens allotjarem a un curiós campament situat al mateix desert, on també dinarem. A la tarda farem una excursió en vehicles 4×4 pel desert. Aquesta excursió ens permetrà veure impressionants formacions rocalloses de centenars de metres d’alçada, arcs naturals, petroglifs d’època prehistòrica, dunes de sorra vermella i horitzons infinits en un dels paratges desèrtics més extraordinaris del planeta. Abans de sopar ens quedarà temps per passejar per l’entorn desèrtic del campament.

6è Dia – Wadi Rum – Aqaba.

Després d’esmorzar ens traslladarem amb autocar fins a Aqaba, a la ribera del mar Roig. Tan bon punt arribem farem una passejada per la ciutat. Veurem el centre comercial, les restes arqueològiques de l’Ayla romana, l’antiga fortalesa medieval i la immensa bandera de la Revolta Àrab. Dinarem i ens instal·larem a l’hotel. Disposarem de la resta de la tarda lliure per banyar-nos a la platja i gaudir de les instal·lacions de l’hotel.

7è Dia – Aqaba – mar Mort.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit començarem una excursió amb vaixell pel golf d’Aqaba (excursió en tour regular subjecte a les condicions meteorològiques). Durant el recorregut gaudirem del paisatge i podrem fer snorkelling per observar els coralls. Dinarem i a la tarda travessarem el desert de Wadi Araba amb direcció al mar Mort. Tot i l’aridesa actual de la zona, antigament Wadi Araba era una regió més humida on varen créixer i desenvolupar algunes de les comunitats agrícoles més antigues del Llevant. Quan arribem al mar Mort ens instal·larem a l’hotel i soparem.

8è Dia – Mar Mort – Bethany – mar Mort.

Després d’esmorzar ens dirigirem al riu Jordà per visitar Bethany, el lloc on, segons la tradició bíblica, Joan Baptista va batejar Jesús de Natzaret. Veurem les restes arqueològiques d’antigues basíliques paleocristianes situades a l’antic curs del riu al segle I i després ens aproparem a la ribera actual del Jordà, on podrem accedir a l’aigua. Acabada la visita retornarem a l’hotel per dinar. A la tarda disposarem de temps lliure per gaudir de les instal·lacions de l’hotel i banyar-nos al mar Mort. Situat a 400 metres sota el nivell de la Mediterrània, el mar Mort és el punt més baix de la Terra. Tal i com podrem comprovar, banyar-se al mar Mort és una curiosa experiència, ja que la gran densitat de l’aigua incrementa la flotabilitat dels cossos.

9è Dia – Mar Mort – Amman – Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i després ens traslladarem a l’aeroport d’Amman per agafar el vol a Barcelona. Quan arribem a la Ciutat Comtal donarem per acabat aquest viatge del qual esperem puguin guardar un gran record.

Data de sortida: 29 de setembre de 2019.

Preu per persona en habitació doble: 3.535.- € (IVA inclòs).     

Suplement habitació individual: 845.- € (IVA inclòs).    

Aquest preu inclou:

 • Vols regulars de la companyia Royal Jordania, classe turista.
 • Estada a hotels de 5***** durant tot el viatge, excepte al desert de Wadi Rum on dormirem
 • a un campament de primera classe.
 • Pensió completa.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de la ciutat romana de Jerash i del Castell de Qala´at ar-Rabat.
 • Visita de la Ciutadella d’Amman.
 • Visita de Madaba i el mont Nebo.
 • Visita del Castell de Kerak.
 • Visita de dia sencer de Petra.
 • Excursió amb 4×4 a Wadi Rum.
 • Excursió amb vaixell en tour regular per veure els coralls del mar Roig.
 • Tarda lliure al mar Mort per banyar-se.
 • Visita de Bethany.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia Europea.

OBSERVACIONS: Visat necessari. El seu import està inclòs.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar