Guatemala

El cor de la civilització maia

De tots els països de l’Amèrica Central, Guatemala és el que més sorprendrà al viatger. Els  seus volcans són els més alts, les seves restes maies les més impressionants, els seus vestigis colonials els més ben conservats, els seus mercats populars els més pintorescos i les seves comunitats indígenes les més tradicionals. Probablement sigui la paraula autèntic la que millor defineixi el país. I és que Guatemala, com cap altre dels seus veïns centreamericans, ha sabut mantenir tradicions ancestrals alhora que desenvolupava una rica i exuberant cultura colonial.

Durant dècades han estat pocs els viatgers que s’apropaven a Guatemala; el seu nombre, però, no ha deixat mai de créixer i el país ha entrat al segle XXI amb el turisme, que mai no és massiu, com a principal font de divises. I amb raó, perquè de cada visitant n’ha sortit una valoració positiva: els antropòlegs queden entusiasmats pels rituals, els fotògrafs pels vestits multicolors tradicionals, els arqueòlegs per la importància de les restes precolombines i els amants de l’art per l’extraordinària riquesa colonial. Per si tot això no fos suficient, atraccions com les runes de Tikal, el llac Atitlan o l’extravagància decorativa d’Antigua, per exemple, justifiquen qualsevol visita al país. Nosaltres les visitarem totes.

1r Dia – Volem a Guatemala.

Presentació a l’aeroport de Barcelona. Sortida del vol a Madrid on connectarem amb el vol a Guatemala. En arribar ens traslladarem a un hotel per sopar i descansar.

2n Dia – Ciutat de Guatemala – Ixmché – Chichicastenango.

Esmorzarem i farem una visita panoràmica de la capital. Veurem el Palacio Nacional, la Catedral i el Centro Cívico. Tot seguit visitarem el centre arqueològic precolombí d’Ixmché, que data de segle XV abans de traslladar-nos a Chichicastenango on soparem.

3r Dia – Chichicastenango – llac Atitlan.

Visitarem el mercat més conegut d’Amèrica Central, i veurem l’església de Santo Tomás, del segle XVII. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa fins al llac Atitlan, llac envoltat d’un impressionant conjunt de volcans. Coneixerem San Antonio Palopo, on viu una comunitat d’origen Cackchiquel. Acabada la visita ens instal·larem a l’hotel i soparem.

4t Dia –Llac Atitlan: mercat d’Almolonga – San Andrés de Xecul – San Francisco El Alto.

Esmorzarem i ens adreçarem al mercat d’Almolonga, una població coneguda per les seves fines teles. Continuarem l’etapa a San Andrés de Xecul per conèixer la curiosa església del segle XVI. Tot seguit ens dirigirem a San Francisco El Alto, població que domina Quetzaltenango, on visitarem el mercat més important de l’altiplà. Dinarem durant les visites i retornarem a l’hotel del llac Atitlan per sopar i descansar.

5è Dia – Llac Atitlan – Antigua Guatemala.

Després d’esmorzar ens traslladarem a Antigua, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Veurem la Plaza Central, on hi ha l’Ajuntament, el Palau dels Capitans Generals i la Catedral de Santiago, construïda l’any 1542 i afectada per diversos terratrèmols, i ens aproparem a alguns dels antics monestirs d’estil colonial que van sobreviure als terratrèmols del segle XVIII. Sopar i allotjament a l’hotel.

6è Dia – Antigua Guatemala – Ciutat de Guatemala.

Esmorzarem a l’hotel i gaudirem d’una estona de temps lliure per passejar per Antigua. A mig matí retornarem a Ciutat de Guatemala, capital econòmica, política i cultural i la metròpoli més gran de l’Amèrica Central. Dinarem a un restaurant local i a la tarda visitarem el Museu d’Arqueologia i Etnologia on s’exposa la col·lecció d’art maia més important del país. Acabada la visita anirem a l’hotel per sopar i descansar

7è Dia – Ciutat de Guatemala – Copán (Hondures).

Sortida a primera hora del matí a Copán, Hondures, una de les grans meravelles maies. Durant la visita veurem la plaça Major, adornada amb multitud d’esteles i imatges dels antics governants de Copán, i el Joc de Pilota, el segon més gran de tota Amèrica Central. També veurem l’escalinata Jeroglífic; els seus 63 graons recullen la història de la casa reial de Copán. Acabada la visita ens instal·larem a un hotel de la zona i soparem.

8è Dia – Copán (Hondures) – jaciment arqueològic de Quiriguá (Guatemala).

Esmorzarem a l’hotel i retornarem a l’estat de Guatemala per dirigir-nos al jaciment maia de Quiriguá. Començarem la visita per l’anomenada plaça Major on trobarem diferents esteles, entre elles l’estela E, l’estela maia més gran que s’ha trobat mai. També veurem l’Acròpolis, ricament decorada amb imatges de tortugues, jaguars i serps. Acabada la visita ens instal·larem a l’hotel i soparem.

9è Dia – Jaciment arqueològic de Quiriguá – excursió Río Dulce – Tikal.

Esmorzarem a l’hotel i descobrirem la localitat de Livingston, població d’origen afro caribeny habitada des del segle XVIII per immigrants procedents de les illes del mar Carib. Tot seguit ens adreçarem a la Reserva Natural Chocón Machacas, situada a la ribera nord del tram del riu anomenat El Golfete. Dinarem a un restaurant local i a la tarda navegarem les tranquil·les aigües del riu Dulce. Desembarcarem a Puente del Río Dulce i acabarem el dia recorrent els darrers quilòmetres fins a la ciutat de Flores, des d’on continuarem fins a Tikal, a l’extrem nord del país. Sopar i allotjament a l’hotel.

10è Dia – Tikal – Uaxactún – Tikal.

Esmorzarem i tot seguit ens traslladarem per carretera per conèixer la ciutat maia d’Uaxactún. Tot i que la ciutat fou habitada des del segle IX aC, la seva època d’esplendor va ser molt posterior, entre els segles VI i X de la nostra era. Va ser a Uaxactún on els maies van consolidar la seva cultura, van perfeccionar la seva escriptura i van elaborar complicats  calendaris. Retornarem a Tikal per dinar i disposarem de temps lliure per descansar i gaudir de les instal·lacions de l’hotel abans de sopar.

11è Dia – Parque Nacional de Tikal – Ciutat de Guatemala.

Després d’esmorzar visitarem les restes arqueològiques de la ciutat maia de Tikal, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Veurem els espectaculars complexes piramidals anomenats Q i R i el conjunt de l’anomenat Món Perdut. Destaquem la Gran Piràmide i el Temple 5C-49. Continuarem el nostre recorregut visitant el Temple III, el Palau de les Finestres, les piràmides del Gran Jaguar i de les Màscares, el Palau dels Nobles i la Piràmide IV, la més alta de totes. Dinarem durant les visites i a la tarda ens traslladarem a l’aeroport de Flores per agafar el vol de retorn a Ciutat de Guatemala on soparem i ens allotjarem.

12è Dia – Ciutat de Guatemala – Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i visitarem el Mercat d’Artesanies, obert al públic l’any 1974 amb la finalitat de preservar i fomentar les artesanies tradicionals. Gaudirem de temps lliure al mercat abans de dinar a un restaurant local. Tot seguit ens traslladarem a l’aeroport per agafar els vols de retorn a Barcelona. Sopar i nit a bord.

13è Dia – Arribem a Barcelona.

Arribarem a Madrid i connectarem amb el vol a Barcelona, on finalitzarà el nostre viatge.

Dates de sortida: 6 d’agost i 5 de novembre de 2019.

Preu per persona en habitació doble:

Agost: 4.470.- € (IVA inclòs).

Novembre: 3.995.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 695.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols internacionals de la companyia Iberia, classe turista.
 • Hotels de 5***** a Guatemala i Tikal, 3*** a Atitlan i de 4**** la resta del viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita del mercat de Chichicastenango.
 • Excursió a San Antonio Palopó al llac Atitlan.
 • Visita de San Andrés de Xecul i San Francisco El Alto.
 • Visita d’Antigua.
 • Visita de Ciutat de Guatemala.
 • Visita dels jaciments de Copán i Quiriguá.
 • Excursió amb vaixell pel Río Dulce.
 • Visita del jaciments de Tikal i Uaxactún.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar