Shetland, Orkney, Fèroe i Vestmann

La Saga de l’Atlàntic Nord

La Saga de l’Atlàntic Nord és una de les grans aventures de la Humanitat. Aquests relats medievals, recopilats a Islàndia durant l’edat mitjana, narren l’expansió dels víkings noruecs a través de les aigües del nord de l’Atlàntic i el procés de colonització de les diverses illes que hi van trobar. En algun moment de principis del segle IX varen arribar a les Shetland i les Orkney, varen reocupar els antics brochs de l’edat del ferro i feren dels dos arxipèlags el hub de la seva expansió. Només cinc anys més tard ja eren a les illes Fèroe, un arxipèlag de paisatge abrupte i espadats espectaculars situats a mig camí d’Islàndia. Pel salt final hauria de passar encara mig segle, durant el qual els víkings consolidarien la seva presència a les illes, ocuparien les terres més productives i es familiaritzarien amb les costes més salvatges de l’oceà. Finalment, l’any 860, potser havent perdut el rumb en ruta des de les Shetland a les Fèroe, els primers víkings arribarien a Islàndia. Terra de foc, de volcans i de gel, el temps geològic s’accelera a Islàndia com a cap altre lloc del món. Però els víkings s’hi varen quedar. I mil anys més tard, encara hi són, repartits avui entre diversos estats, però nòrdics fins al moll de l’os.

1r Dia – Barcelona – Bergen

Presentació a l’aeroport de Barcelona. Sortida dels vols a Bergen. En arribar ens instal·larem a l’hotel i soparem.

2n Dia – Bergen.

Després d’esmorzar sortirem caminant cap al centre històric passant pel mercat de peix. Visitarem el Museu Hanseàtic, passejarem pels carrerons flanquejats de cases de fusta de la zona del Bryggen (UNESCO), passarem pel l’església de santa Maria i ens acostarem a la Hakonshallen, una de les antigues residències reials del segle XIII. Tot seguit agafarem el funicular del mont Floyen per gaudir de la vista panoràmica de la ciutat. Dinarem a un restaurant local i disposarem de temps lliure abans d’embarcar a bord del vaixell Hurtigruten.

Pensió completa a bord del vaixell.

3r Dia – Creuer: Vaerlandet – Bulandet.

Aquest arxipèlag situat a l’oest de Bergen va ser port estratègic durant la Segona Guerra Mundial, quan la resistència noruega s’aprovisionava de material, combatents i informació amb petits vaixells de pesca provinents de les illes Shetland. Durant la nostra estada coneixerem les antigues comunitats de pescadors, veurem la muntanya de l’illa d’Alden i tindrem l’oportunitat d’observar la fauna local.

4t Dia – Creuer: Lerwick, illes Shetland, Escòcia.

Aquest matí arribarem a Lerwick, el port més important de les Shetland i la ciutat més septentrional d’Escòcia. Fundada al segle XVII, la localitat ha sabut preservar el seu encant, arribant al segle XXI amb un centre històric magníficament conservat. Durant la nostra estada a l’illa tindrem l’oportunitat de gaudir del paisatge, observar les aus nidificants i conèixer algun dels magnífics jaciments arqueològics de la cultura prehistòrica dels brochs, la més significativa de l’arxipèlag.

5è Dia – Creuer: Kirkwall, illes Orkney, Escòcia.

Avui arribarem a les illes Orkney, famoses tant pel seu paisatge com pels espectaculars jaciments arqueològics del neolític, amb alguns dels assentaments, tombes i cercles megalítics més ben conservats d’Europa (UNESCO). Durant la nostra estada també coneixerem Kirkwall, la capital de les illes Orkney i una de les ciutats més tradicionals d’Escòcia. Durant la visita podrem contemplar la Catedral de St Magnus i el Palau Bisbal, descobrir el museu històric local i passejar per l’animat centre històric.

6è Dia – Creuer: Tórshavn, illes Fèroe.

Avui arribarem a Tórshavn, capital de les illes Fèroe. Fundada al segle X, aquesta capital compta amb un centre històric diminut però magníficament conservat. Durant la nostra estada tindrem temps per passejar per la ciutat i per participar en alguna excursió. Tal i com podrem veure, el paisatge de les illes és dels més espectaculars de l’Atlàntic Nord, amb un relleu abrupte farcit d’espadats on nien algunes de les colònies d’aus més grans d’Europa.

7è Dia – Creuer: illes Fèroe.

Avui dedicarem el dia a explorar les illes. El nostre programa el determinarà la climatologia local i el bon criteri del capità i el cap de l’expedició. El nostre objectiu serà gaudir del paisatge, desembarcar en alguna costa remota i observar les grans colònies d’ocells marins.

8è Dia – Creuer: Eioi, illes Fèroe.

Arribarem a Eioi, un petit poble de pescadors amb una població d’uns 600 habitants. Aquesta illa, colonitzada pels víkings al segle IX, ens ofereix gran quantitat de camins per fer petites excursions, amb miradors tant excepcionals com els de l’Eioiskoullr, un cim de 343 metres d’altitud que domina la zona. També es poden visitar poblets encisadors, de petites cases de fusta i sostres de turba perfectament integrats al seu entorn.

9è Dia – Creuer: Mykines, illes Fèroe.

Avui descobrirem la petita illa de Mykines, un paradís volcànic format fa 60 milions d’anys i famós per les seves immenses colònies d’ocells. Les aus s’aprofiten dels nombrosos espadats basàltics de l’illa, on nien desenes de milers de somorgollaires, fulmars, frarets i gavinetes de tres dits.

10è Dia – Creuer: navegació.

Avui navegarem tot el dia rumb a Islàndia. Aquest dia de navegació ens permetrà assistir a les xerrades sobre història i vida salvatge que faran els guies del vaixell i que ens ajudaran a contextualitzar el viatge.

11è Dia – Creuer: Heimaey, Vestmann, Islàndia.

Avui arribarem a l’arxipèlag de les illes Vestmann, format per una quinzena d’illes farcides d’espadats vertiginosos on nien milers de frarets, entre d’altres ocells. Aquestes illes, geològicament molt joves, estan formades per diverses erupcions volcàniques al llarg d’una fissura de 30 quilòmetres de llarg. Durant la nostra estada desembarcarem a Heimaey, la més gran de les illes Vestmann i un dels ports pesquers més importants d’Islàndia. Dedicarem tot el dia a recórrer l’illa, descobrirem l’erupció de l’Eldfell de 1973, que gairebé destrueix tota la localitat, i ens aproparem a les colònies de frarets.

12è Dia – Reykjavík – Barcelona.

A primera hora del matí arribarem a Reykjavík, la capital d’Islàndia. El que fou un petit assentament víking s’ha convertit avui en la moderna capital d’Islàndia. Durant la nostra estada farem una visita panoràmica de la ciutat, recorrerem el centre històric per veure el Parlament, ens arribarem a l’església moderna de Hallgrimskirka i pararem davant l’estàtua del cèlebre Leif Erikson, el primer europeu que va arribar a Amèrica. Acabada la visita ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Frankfurt, on connectarem amb el vol a Barcelona

Data de sortida: 7 de maig de 2019.

Preu per persona en habitació doble:

Cabina U2: 7.835.-Euros (IVA inclòs).

Cabina P2: 7.670.-Euros (IVA inclòs).

Cabina Q2: 7.570.-Euros (IVA inclòs).

Cabina O2: 7.505.-Euros (IVA inclòs).

Cabina K4: 5.525.-Euros (IVA inclòs).

Cabina I2: 6.355.-Euros (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: Consultar.

Aquest preu inclou:

 • Vols internacionals de les companyies Norwegian/SAS/Lufthansa.
 • Allotjament a Bergen en hotel de 4****.
 • Creuer a bord del vaixell MS Spitsbergen de la companyia Hurtigruten.
 • Cabines a bord segons la categoria escollida, totes amb bany privat.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Tots els desembarcaments segons el programa del vaixell.
 • Paquet d’excursions subjecte a les condicions meteorològiques.
 • Visita de Bergen.
 • Visita de Vaerlandet i Bulandet (Noruega).
 • Visita de les Shetland (Escòcia).
 • Visita de les Orkney (Escòcia)
 • Visita de les Fèroe (Dinamarca)
 • Visita de les Vestmann (Islàndia)
 • Visita de Reykjavík.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia Europea.
Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar