Passatge del Nord-Oest

Expedició a l’Àrtic canadenc

El passatge del Nord-oest és la ruta navegable entre l’oceà Atlàntic i l’oceà Pacífic que passa pel nord del continent americà, connectant l’estret de Bering, entre Rússia i Alaska, amb l’estret de Lancaster i la badia de Baffin, entre Canadà i Groenlàndia. Quatre-cents anys d’història polar concentrats en una expedició inèdita. Un viatge espectacular a través del laberint d’illes del nord del Canadà, navegant entre la banquisa a la recerca d’ossos polars, balenes i narvals. Baffin Bay, Davis Strait, Gjoa Haven, Franklin Strait, Fort Ross. Noms lligats a l’èpica de les grans expedicions, als exploradors més famosos de l’àrtic, a les aventures i tragèdies que durant segles varen inspirar als lectors de mig món. Com la de James Clark Ross plantant la bandera britànica al Pol Sud magnètic l’any 1831. O la de John Franklin i la seva tripulació de 128 homes, que l’any 1845 va desaparèixer sense deixar rastre. I com no, la de Roald Amundsen, que després de quatre segles d’expedicions infructuoses navegaria per primera vegada el passatge a bord d’un petit vaixell. Si us agrada l’àrtic, voleu veure fauna polar, us emocionen els icebergs i el mar glaçat i us apassionen les grans històries, aquest és el viatge que busqueu!

 

HIGHLIGHTS

 • Naveguem el passatge del Nord-oest a bord del creuer polar MV Fram, de la prestigiosa companyia Hurtigruten.
 • Desembarquem a Ilulissat i veiem els enormes icebergs del fiord de Kangia, declarats Patrimoni de la Humanitat.
 • Descobrim les comunitats inuit més aïllades de l’Àrtic canadenc.
 • Gaudim de la possibilitat de veure bous mesquers, narvals i ossos polars.

1r Dia – Volem a Groenlàndia.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Copenhaguen, on connectarem amb el vol xàrter a Kangerlussuaq. Després d’aterrar ens traslladarem amb llanxa al vaixell i començarem l’expedició navegant el fiord més llarg de Groenlàndia rumb a Sisimiut. Durant la nit travessarem dues vegades el Cercle Polar!

2n Dia – Creur: Sisimiut.

Avui desembarcarem a Sisimiut, una petita ciutat de 6.000 habitants situada al nord del Cercle Polar. Coneixerem la història de la regió al petit museu local, visitarem l’antiga església de fusta, una de les més antigues de Groenlàndia, i disposarem de temps per passejar per l’assentament, fer alguna excursió o comprar artesania inuit.

3r Dia – Creuer: Ilulissat.

Ilulissat és el lloc més famós de Groenlàndia gràcies a l’espectacular acumulació de glaç i icebergs del fiord de Kangia (UNESCO). Durant el dia d’avui dedicarem tota la nostra atenció a aquest lloc tant especial, ja sigui fent una excursió a peu fins al fiord o navegant tranquil·lament amb un petit vaixell de pesca entre els enormes icebergs encallats a la boca del fiord. També ens quedarà temps per passejar per la ciutat i impregnar-nos de l’ambient local.

4t Dia – Creuer: Uummannaq.

Avui visitarem l’aïllada i remota comunitat d’Uummannaq, magníficament situada sota una roca de 1.100m d’altitud. Disposarem de temps per passejar per l’assentament, visitar l’església, entrar al petit museu local i conèixer les expedicions del científic Alfred Wegner, autor de la primera teoria sobre la deriva continental.

5è Dia – Creuer: estret de Davis.

Avui dedicarem tot el dia a navegar l’estret de Davis i creuar la badia de Baffin rumb a Pond Inlet, a l’extrem nord de l’illa de Baffin. Durant la navegació veurem icebergs i, amb sort, mamífers marins.

6è Dia – Creuer: illa Baffin.

Pond Inlet és una típica comunitat inuit situada a l’extrem nord de l’illa Baffin, a Canadà. Aquí, envoltat d’un paisatge típicament polar, comença el passatge del Nord-oest. La fauna també canvia i ja hi ha possibilitats de veure ossos polars o narvals. Farem una passejada per l’assentament i després reprendrem la navegació rumb a Eclipse Sound.

7è Dia – Creuer: illa Devond.

L’illa Devond és l’illa deshabitada més gran del món. Tot i això, a Devond hi ha diverses restes arqueològiques i històriques, com jaciments d’època Thule i una estació abandonada de la Policia Muntada del Canadà, que nosaltres visitarem. També desembarcarem a Croker Bay, un lloc on gaudir del paisatge i observar la fauna.

8è Dia – Creuer: illa Beechey – Radstock Bay.

El primer desembarcament del dia el farem a Radstock Bay, on tindrem l’oportunitat de visitar restes arqueològiques situades al peu de l’anomenada Caswall Tower i, fins i tot, de pujar al cim. També desembarcarem a l’illa Beechy, un lloc estretament relacionat amb la tràgica expedició de John Franklin de 1845.

9è Dia – Creuer: estret de Bellot.

Avui navegarem les aigües de l’estret de Bellot, un dels passos clau de tot el passatge, amb forts corrents marins de fins a 15km per hora! Durant la navegació entre les aigües farcides de glaç ens aturarem a explorar les restes de Fort Ross, un antic establiment comercial de la Hudson Bay Company establert l’any 1937.

10è Dia – Creuer: estret de Franklin – illa King William.

Situats al cor del laberint d’illes del Passatge, avui ens mourem per la zona on el gel marí acostuma a dificultar més la navegació. De totes maneres, aquestes són les condicions perfectes per veure ossos polars! Si el glaç ens deixa, intentarem desembarcar a l’illa de King William, molt lligada també a l’expedició de Franklin.

11è Dia – Creuer: Gjoa Haven.

Gjoa era el nom del petit vaixell del noruec Roald Amundsen, el primer explorador en navegar íntegrament el passatge del Nord-oest entre 1903 i 1906. Visitarem el petit assentament on actualment viuen gairebé 1.000 persones i recordarem la història de l’expedició noruega, que va passar aquí dos hiverns amb el vaixell bloquejat pel glaç. Per Roald Amundsen va ser un dels períodes més instructius de la seva carrera, aprenent dels inuits les tècniques polars que l’acabarien portant al Pol Sud.

12è Dia – Creuer: illa Jenny Lind.

A partir del golf de Queen Maud la sensació de lloc remot accentua la bellesa inhòspita del paisatge, que ara és més ondulat que escarpat. El nostre objectiu del dia és desembarcar a l’illa Jenny, veure l’estació militar de la xarxa DEW i fer una excursió per la tundra a la recerca de fauna salvatge, especialment bous mesquers.

13è Dia – Creuer – Cambridge Bay – Montreal.

La nostra expedició acaba a l’assentament inuit de Cambridge Bay, al sud de l’illa Victòria, on unes 1.500 persones viuen de lla pesca i la caça de rens, foques i bous mesquers. El lloc està estretament relacionat amb l’expedició de Roald Amundsen a bord del vaixell Maud, enfonsat precisament a Cambridge Bay. Desembarcarem i ens traslladarem al petit aeroport local per agafar el vol xàrter a Montreal. Quan arribem a la ciutat anirem a instal·lar-nos a l’hotel per sopar i descansar.

14è Dia – Montreal – Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i després ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a una ciutat europea. Nit a bord

15è Dia – Barcelona.

Arribarem a una ciutat europea i connectarem amb el vol a Barcelona. Quan aterrem donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 29 d’agost de 2018.

Preu per persona en cabina doble:

Cabina I2 – Interior: 13.225.- € (IVA inclòs).

Cabina N2 – Exterior: 14.915.- € (IVA inclòs).

Cabina U2 – Exterior: 15.925.- € (IVA inclòs).

Cabina F2 – Exterior: 17.765.- € (IVA inclòs).

 

Suplement cabina individual:

Cabina I2 – Interior: 6.275.- € (IVA inclòs).

Cabina N2 – Exterior: 7.540.- € (IVA inclòs).

Cabina U2 – Exterior: 8.275.- € (IVA inclòs).

Cabina F2 – Exterior: 9.670.- € (IVA inclòs).

El preu inclou:

 • Vols internacionals de les companyies Vueling i Lufthansa.
 • Vols xàrters.
 • Estada a hotel de 4**** a Montreal.
 • Creuer a bord del vaixell MV Fram de la companyia Hurtigruten.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Totes les excursions i visites programades pel vaixell.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

 

Observacions: Les excursions del vaixell i l’itinerari poden canviar segons les condicions meteorològiques i el bon criteri del capità del vaixell.

Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar