Kiguizistan

Les muntanyes de la Ruta de la Seda

Del Kirguizistan en diuen la Suïssa de l’Àsia Central. Un referent europeu per a una destinació pràcticament desconeguda al nostre continent. Però la comparació alpina no fa justícia a un dels països més muntanyosos del món. Kirguizistan està travessat d’est a oest pel Tien Shan, una serralada espectacular amb diversos cims de més de 7.000 metres d’altitud. Excavant i donant forma als vertiginosos vessants dels pics més alts, glaceres de magnitud antàrtica formen els rius de glaç més grans del món fora de les regions polars. Als seus peus, l’Issyk-Kul’, el segon llac de muntanya més gran del planeta després del Titicaca, desplega la seva enorme superfície a tocar de les muntanyes d’Alatau. I perdut al bell mig d’un paisatge de magnituds superlatives, amb tota la bellesa salvatge dels racons més remots, hi ha un altre llac, el Son Kul, el secret més ben guardat d’una destinació inèdita. Muntanyes i llacs, certament, però també una gran història: la de la Ruta de la Seda, que al Kirguizistan mostra la seva dimensió més sublim. Lluny de Samarkanda i les grans ciutats caravaneres, al Kirguizistan descobrireu els paisatges extraordinaris que varen convertir una ruta llarga en una de llegendària.

1r Dia – Volem a Bixkek.
Presentació a l’aeroport de Barcelona, on trobarem el guia d’Eurovacances que ens acompanyarà durant tot el viatge. Sortida del vol a Istanbul, on connectarem amb el vol a Bixkek. Arribarem de matinada i anirem directament a instal·lar-nos a l’hotel.

2n Dia – Bixkek – Ala Archa – Bixkek.
Després d’esmorzar sortirem de la ciutat amb direcció a les muntanyes de Kyrgyz Alatau, una serralada amb cims de gairebé 5.000 metres d’altitud situada just al sud de la capital. Durant el recorregut seguirem el riu Ala Archa i farem una passejada per gaudir del paisatge del Parc Nacional. Dinarem a un senzill restaurant local i a la tarda retornarem a Bixkek per visitar la capital del país. Durant el recorregut a peu que farem pel centre veurem el Parlament, passarem per la plaça de la Victòria i ens acostarem al monument a Manas, dedicat al principal heroi del poble kirguís. Disposarem d’una estona de temps lliure per comprar records i finalment retornarem a l’hotel.

3r Dia – Bixkek – Buranà – llac Issyk-Kul’.
Després d’esmorzar anirem a conèixer la torre de Buranà, l’única resta visible de l’antiga fortalesa de Balasagun, del segle XI. Aquesta antiga ciutadella, actualment convertida en jaciment arqueològic, era una de les parades més importants de la Ruta de la Seda al seu pas per la regió. Pujarem a la torre per gaudir de les vistes sobre l’antiga ciutadella i després veurem una demostració d’ulak, un joc típic d’Àsia Central en el qual es competeix a cavall. Dinarem i a la tarda continuarem la ruta fins al llac Issyk-Kul’. Ens aturarem a visitar els petroglifs de Cholpon Atá, gravats als segles IX i VIII aC durant el període escita i situats al peu de les muntanyes del Kunguey Ala Too, i finalment arribarem a l’hotel, situat a la ribera del llac.

4t Dia – Issyk-Kul’ – Yety Oguz – Karakol.
Després d’esmorzar farem una excursió amb vaixell per les aigües del llac i gaudir de les vistes sobre la serralada del Kungei Alatau, de més de 4.000m d’altitud. A continuació sortirem per carretera cap a la vall de Yety Oguz, situada en un entorn paisatgístic de gran bellesa. Farem una excursió a peu per veure les impressionants formacions rocalloses anomenades els set toros i després veurem una demostració de falconeria, una de les activitats tradicionals dels pastors nòmades de la regió. Dinarem a un campament de nòmades situat al fons de la vall i després farem una altra passejada tot seguint el riu per acabar de conèixer l’entorn. Quan acabem retornarem anirem a instal·lar-nos a Karakol.

5è Dia – Karakol – Inylchek – Karakol.
Esmorzarem a l’hotel i després ens traslladarem a l’aeròdrom de Karakol per començar un espectacular vol amb helicòpter fins a la serralada del Tian Shan, nom xinès que significa muntanyes celestials. Amb 2.800 quilòmetres de longitud i cims que s’acosten als 7.500 metres d’altitud, és una de les serralades més importants del món. Aterrarem al camp base de la glacera Inylchek, a 4.000 metres d’altitud, i farem una passejada envoltats de pics de 7.000 metres d’altitud, entre els que destaquen els Pobeda i el Khan Tengri. Dinarem a la tenda menjador del camp base i després farem un altre vol espectacular fins al camp base de Karkarà. Abans de retornar a Karakol encara ens quedarà temps per fer una excursió per conèixer l’entorn del campament, situat a la ribera d’un riu que fa frontera amb Kazakhstan.

6è Dia – Karakol – Altyn Arashan – Karakol.
Després d’esmorzar anirem a conèixer la vall d’Altyn Arashan. Per arribar-hi haurem d’utilitzar un vehicle especial dissenyat inicialment per a transport militar i actualment adaptat pel turisme. D’aquesta manera arribarem a la vall, situada a 2.600m d’altitud. Aquí farem una excursió a peu per gaudir de les vistes sobre l’espectacular Palatka, un cim de 5.020m completament cobert de glaceres. Durant l’excursió també disposarem de temps de banyar-nos a les aigües termals de la vall. Dinarem tipus pícnic i a la tarda retornarem a Karakol. Abans d’anar a l’hotel visitarem la curiosa mesquita xinesa de Karakol i la catedral ortodoxa de la Santíssima Trinitat, ambdós edificis construïts íntegrament amb fusta.

7è Dia – Karakol – Skazka – llac Son Kul.
Després d’esmorzar començarem l’etapa amb direcció al canó del Skazka, una petita vall formada per sediments de colors variables i formes fantasioses. Farem una passejada per gaudir de l’entorn i després dinarem. A la tarda continuarem la ruta al llarg de la ribera meridional del llac Issyk-Kul’, passarem per l’animada localitat de Kochkor i, envoltats sempre per un paisatge de gran bellesa, continuarem l’etapa fins al llac Son Kul, situat a 3.000 metres d’altitud. La ruta, que segueix una llarga pista sens asfaltar, s’enfila espectacularment fins a una collada situada 3.500 metres d’altitud i des d’on es gaudeix d’una magnífica vista panoràmica. Quan arribem ens instal·larem a un senzill campament de iurtes i soparem.

8è Dia – Llac Son Kul – Bixkek
Esmorzarem al campament i després coneixerem el mode de vida dels pastors nòmades que cada estiu pugen a les pastures del llac Son Kul amb els seus ramats. Participarem en el muntatge d’una iurta i disposarem de temps lliure per passejar fins la ribera del llac, considerat un lloc Ramsar de protecció especial d’aus aquàtiques migratòries. Dinarem al campament i a la tarda retornarem per carretera a Bixkek. Quan arribem a la capital del país ens instal·larem a l’hotel.

9è Dia –Bixkek – Barcelona
Esmorzarem a l’hotel i després ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Istanbul, on connectarem amb el vol a Barcelona. Quan arribem donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 5 agost

Preu per persona en habitació doble: 3.490.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 300.- € (IVA inclòs).

El preu inclou:
Vols de la companyia Turkish, classe turista.
Estada a hotel de 4****superior a Bixkek, de categoria turista a Issik-Kul’ i Karakol i campament de iurtes a Son Kul.
Pensió completa durant tot el viatge.
Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
Visita de Bixkek.
Visita del Parc Nacional d’Ala Archa
Visita de la torre de Buranà.
Demostració d’ulak.
Excursió amb barca pel llac Issyk-Kul’.
Excursió amb helicòpter al camp base d’Inylchek.
Visita de Karakol.
Visita de la vall de Yety Oguz.
Visita de la vall d’Altyn Arashan.
Visita del canó de Skazka.
Visita del llac Son Kul.
Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar