Frank Josef Land

Expedició polar a l’Àrtic rus

Nom austríac per les illes més septentrionals de Rússia. Un arxipèlag remot, inhabitat i inaccessible durant dècades. Farcit de glaceres, tundra oberta i muntanyes inhòspites. Unes illes salvatges a l’extrem nord del món. Amb ossos polars, morses i guineus àrtiques. I ocells, molts ocells. Àrtic pur a només 900 quilòmetres del Pol. El lloc perfecte per la nova expedició de Hurtigruten. Comencem el viatge a Tromso, la capital de l’àrtic noruec, entrem formalment a Rússia al port de Múrmansk i travessem el mar de Barents fins a Franz Josef. Passem cinc dies explorant les illes, gaudint del paisatge i observant la fauna. I després tornem cap al continent, tornem a passar per Múrmansk, visitem el Cap Nord i acabem a Tromso. El viatge el farem a bord de l’MS Spitsbergen, un modern creuer polar de 97 metres d’eslora i només 100 cabines incorporat a la flota de Hurtigruten l’any 2016. Si ja heu viatjat amb nosaltres a l’Antàrtida, Groenlàndia, Spitsbergen, el Passatge del Nord-oest o Noruega i us agraden les zones polars, no ho dubteu: aquesta és la vostra propera aventura. I si no heu visitat mai l’extrem nord del planeta, començar pel lloc més remot de tots és el bateig polar perfecte!

1r Dia – Volem a Tromso.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Oslo, on connectarem amb el vol a Tromso. Aterrarem a la ciutat més important de l’àrtic noruec i anirem a instal·lar-nos a un hotel de la zona del port.

2n Dia – Tromso – MS Spitsbergen.

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit començarem la visita de Tromso. Durant el nostre recorregut passejarem pel port antic, arribarem a Skansen i visitarem el Museu Polar. També creuarem el pont de Tromsobrua fins la icònica Catedral Àrtica i pujarem amb telefèric al Fjellheisen, des d’on es gaudeix de les millors vistes de la ciutat. Dinarem i a la tarda embarcarem al vaixell polar MS Spitsbergen per començar la navegació cap al nord. Abans de sopar tindrem una xerrada sobre seguretat a bord i ens donaran les botes i els anoracs que portarem durant el viatge.

3r Dia – Illa Soroya.

Avui el vaixell arribarà a l’illa de Soroya, la quarta més gran de Noruega. Amb 811 quilòmetres quadrats i només 1.000 habitants, és una de les illes més salvatges del litoral. Desembarcarem per conèixer un assentament de pescadors accessible només en vaixell i farem una excursió a peu per gaudir del paisatge.

4t Dia – Múrmansk

Avui entrarem formalment a Rússia fent una breu parada al port de Múrmansk, una de les ciutats més importants de l’àrtic rus. Múrmansk va assolir notorietat durant la Segona Guerra Mundial, quan es va convertir en el punt d’arribada dels combois aliats que abastien la Unió Soviètica. Posteriorment, durant la Guerra Freda, el port es convertiria en la base principal de l’Armada soviètica. Actualment Múrmansk continua sent un port molt important perquè les seves aigües no es glacen mai a l’hivern. Una vegada fetes les formalitats duaneres, l’MS Spitsbergen salparà rumb al mar de Barents.

5è – 6è Dies – Navegació.

Passarem els següents dos dies navegant les aigües del mar de Barents rumb a Franz Josef. Durant la navegació, assistirem a una xerrada sobre les normes de seguretat que cal tenir en compte durant els desembarcaments i assistirem a diverses xerrades sobre diferents aspectes de la geologia, la biologia i la història de l’arxipèlag.

7è – 11è Dies – Arxipèlag de Franz Josef.

Avui arribarem al remot arxipèlag de Franz Josef Land, situat a la divisòria entre els mars de Barents i Kara, més enllà dels 80º de latitud nord. Format per 192 illes, 16.000 quilòmetres quadrats i només 17 habitants, Franz Josef és un dels llocs més remots del planeta. Durant els propers dies observarem la fauna local, formada per guineus àrtiques, morses i ossos polars i desembarcarem en diverses illes per gaudir del paisatge, fer excursions i veure restes històriques. Sempre condicionats per la seguretat, la climatologia local i el bon criteri del capità, esperem visitar alguns dels llocs següents:

Bell Island: aquí hi ha les restes de l’edifici més antic de Franz Josef, deixat per una expedició britànica de 1880. Un dels objectius del desembarcament a Bell Island és participar en un projecte de neteja de restes perilloses per la fauna local.

 

Cape Flora: situat a Northbrook Island, rep el nom de l’acció fertilitzant de grans colònies de somorgollaires de Brünnichs i gavinetes de tres dits. El lloc és històricament important perquè va ser aquí on Fridtjof Nansen va ser rescatat per Frederick Jackson després de la seva hivernada de 1895-1896.

 

Tikhaya Buchta: lloc històric on un grup de meteoròlegs soviètics varen passar bona part de la Segona Guerra Mundial després que el seu vaixell naufragués a principis del conflicte i no fossin rescatats fins 1945! Tikhaya Buchta és també una important colònia nidificant de gavotins atlàntics.

 

Rubini Rock: aquesta important colònia d’ocells nidificants és la més important de Franz Josef. Està situada a Calm Bay, en un pitó volcànic amb espadats de més de 80 metres d’alçada. És un lloc perfecte per gaudir de les aus i fer navegació escènica.

 

Cape Norvegia: situat a Jackson Island, és un dels llocs històrics més importants de Franz Josef, doncs va ser precisament aquí on Fridtjof Nansen i Hjalmar Johansen van hivernar el 1895-1896 després del seu intent a peu d’arribar al pol nord durant l’expedició del Fram.

 

Cape Trieste: l’objectiu de venir a Cape Trieste, a Champ Island, és veure les enormes geodes de fins a dos metres de diàmetre conegudes amb el nom de Devils Marbles. També és un bon lloc on veure morses descansant a les roques.

 

Alexandra Land: l’illa més occidental de l’arxipèlag és la base de l’anomenat Parc Nacional de l’Àrtic Rus. L’objectiu és conèixer les instal·lacions i apropar-nos a la història de la Segona Guerra Mundial, quan els alemanys varen fracassar en el seu intent d’establir una base meteorològica a l’illa.

12è – 13è Dies – Navegació.

Passarem els propers dos dies navegant les aigües del mar de Barents rumb a la ciutat de Múrmansk. Serà el moment de relaxar-se a bord i assistir a les conferencies sobre l’àrtic que acabaran de complementar el nostre viatge.

14è Dia – Múrmansk.

Avui l’MS Spitsbergen tornarà a atracar al port de Múrmansk. Durant la nostra estada a la ciutat tindrem temps de veure el memorial als soldats soviètics morts durant la Segona Guerra Mundial i d’apropar-nos a l’església de Sant Salvador. Aquest temple forma part del memorial als mariners de Múrmansk morts en temps de pau. També podrem veure el far i el memorial al submarí Kursk.

15è Dia – Skarsvag – Cap Nord.

Arribarem a Skarsvag, a l’extrem nord de l’illa de Mageroya, i farem una excursió al Cap Nord, a l’extrem del continent europeu. Disposarem de temps per gaudir de les visites i entrar el Centre de Visitants i després retornarem al vaixell per continuar la navegació cap a Tromso.

16è Dia – Tromso – Barcelona.

Aquest matí el vaixell arribarà a Tromso. Desembarcarem i ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Oslo, on connectarem amb el vol a Barcelona. Final del viatge.

Data de sortida: 11 de setembre de 2019.

 

Preu per persona en cabina i habitació doble:

Cabina U2: 10.440.- € (IVA inclòs).    

Cabina QJ2: 9.965.- € (IVA inclòs).    

Cabina O2: 9.845.- € (IVA inclòs).    

Cabina J2: 8.830.- € (IVA inclòs).    

Cabina K4: 8.115.- € (IVA inclòs).    

Cabina I2: 7.820.- € (IVA inclòs).    

 

Suplement cabina individual: És difícil obtenir cabines individuals en aquest viatge. En cas d’interès, consulteu directament a Eurovacances.

El preu inclou:

  • Vols internacionals de la companyia SAS o Norwegian, classe turista.
  • Estada a hotel de 4***** a Tromso.
  • Cabina a bord segons la categoria escollida, totes amb llits baixos i bany privat.
  • Pensió completa.
  • Tots els desembarcaments del vaixell segons el programa del creuer.
  • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.

 

Important: l’oceà Àrtic és un mar salvatge amb meteorologia imprevisible. Sempre prioritzant la seguretat del vaixell i dels passatgers, tots els desembarcaments i activitats a bord estan subjectes a les condicions climàtiques i al bon criteri del capità.

Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar