Etiòpia

Especial Timkat

Aïllada durant segles a les terres altes d’Àfrica, Etiòpia ha desenvolupat una identitat històrica i cultural única al continent. Va ser precisament al nord del seu territori on les civilitzacions clàssiques de la Mediterrània van entrar amb contacte amb l’Àfrica negre, aportant a l’antic regne d’Axum, embrió de l’Etiòpia actual, els trets distintius de la seva identitat cultural. D’aquesta manera naixia l’única civilització judeocristiana original de l’Àfrica subsahariana.

Probablement, la manifestació més distintiva d’aquesta espiritualitat pròpia sigui la festivitat del Timkat, durant la qual se celebra el baptisme de Jesús al riu Jordà. De fet, en llengua amhàrica timkat significa precisament bateig. Durant el festival, el Tabot, una representació de l’Arca de l’Aliança present a totes les esglésies etíops, surt en processó simbolitzant la manifestació de Jesús com a messies. Multituds de fidels segueixen als monjos i els acompanyen en una nit d’oracions prop d’un curs d’aigua que representa el Jordà. Els cants i balls que acompanyen les processons, les oracions de monjos i fidels, les misses multitudinàries i la profunda espiritualitat que respira tota la celebració, fan del Timkat un dels millors moments per conèixer Etiòpia.

1r Dia – Volem a Addis Abeba.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Frankfurt, on enllaçarem amb el vol a Addis Abeba. Quan arribem a la capital d’Etiòpia ens instal·larem a un bon hotel.

2n Dia – Addis Abeba – Baher Dar – Nil Blau.

Aquest matí volarem a Baher Dar. Després d’aterrar començarem una excursió amb vaixell pel llac Tana, on neix el Nil Blau. Durant la navegació visitarem el Monestir de Bet Mariam, un dels més interessant del llac. Dinarem i a la tarda farem una excursió a peu fins a les cascades del Nil Blau, considerades unes de les més boniques del riu. Acabades les visites retornarem a Baher Dar.

3r Dia – Baher Dar – llac Tana – Gondar.

Esmorzarem a l’hotel i després ens traslladarem per carretera a Gondar, aturant-nos en ruta a passejar pels mercats de Warota. Dinarem i a la tarda coneixerem els monuments més significatius de Gondar, com el complex reial de Fasil Ghebbi o l’anomenada Piscina de Fasilidas. Acabarem les visites a la bonica Església de Debre Birhan Selassie. Finalment ens instal·larem a l’hotel.

4t Dia – Gondar – PN Muntanyes Simien.

Esmorzarem a l’hotel i després iniciarem un espectacular recorregut fins al Parc Nacional de les Muntanyes Simien, on hi ha cims que sobrepassen els 4.300 metres d’altitud. La seva importància ecològica i paisatgística ha estar reconeguda per la UNESCO, que l’ha inclòs a la llista del Patrimoni de la Humanitat. Quan arribem ens instal·larem al lodge i dinarem. A la tarda farem una primera excursió a peu per gaudir del paisatge i veure els famosos babuïns gelada, endèmics d’Etiòpia. Quan acabem retornarem a sopar al lodge.

5è Dia – PN Muntanyes Simien.

Avui dedicarem tot el dia a conèixer els espectaculars paisatges del Parc Nacional de les Muntanyes Simien. Durant el recorregut a peu veurem la vall de Kaba, els espadats de Gich i les cascades del riu Jinbahir. Dinarem tipus pícnic durant l’excursió i a la tarda retornarem al nostre lodge per descansar i sopar.

6è Dia – PN Muntanyes Simien – Axum.

Esmorzarem al lodge i després iniciarem el trajecte cap a la ciutat d’Axum. Aquest recorregut transcorre per una de les zones més impressionants de l’altiplà. Durant el viatge passarem diversos colls de muntanya, travessarem gorges, vorejarem espadats i baixarem a valls profundes. Dinarem en ruta a Shire i a la tarda arribarem a Axum, l’antiga capital del regne axumita. Quan arribem ens instal·larem a l’hotel i soparem.

7è Dia – Axum.

Avui explorarem Axum. En primer lloc anirem al camp d’esteles, on es concentren les famoses esteles monumentals de fins a 500 tones de pes. També veurem els Banys de la Reina de Saba i el complex de Kaleb i Gabre Mesquel. Dinarem i a la tarda visitarem el Palau d ela Reina de Saba i l’església de Sion Mariam. Al final de la tarda ens quedarà temps lliure per descansar o passejar pel centre d ela ciutat.

8è Dia – Axum – Lalibela.

Esmorzarem a l’hotel i després volarem a Lalibela. Quan aterrem ens traslladarem a l’hotel i dinarem. Dedicarem la tarda a visitar l’església de Christos Yemrehene, magníficament situada en una immensa balma situada a una 40km de la ciutat i a la qual s’accedeix després d’una caminada curta però intensa.

9è Dia – Lalibela – Timkat.

Començarem el matí visitant l’anomenat grup d’esglésies del nord, format per Bete Golgotha, Bet Mikael, Bet Mariam, Bet Meskel, Bet Denagel i Bet Medhane Alem. Finalment anirem a conèixer Bet Giorgys, probablement la més elegant de les esglésies de Lalibela. Dinarem i a la tarda assistirem a les celebracions del Timkat. Durant aquest primer dia el Tabot, símbol de l’Arca de l’Aliança, surt en processó del monestir acompanyat dels cants del monjos. La seva destinació és una tenda cerimonial on els monjos resaran tota la nit acompanyats de multituds de fidels vestits de blanc. Veurem les celebracions, participarem a la processó i després retornarem a l’hotel.

10è Dia – Lalibela – Timkat.

De matinada assistirem a la cerimònia final del Timkat, veurem la benedicció de la pila baptismal i assistirem al bateig col·lectiu. Després iniciarem la processó que retorna cada Tabot a la seva església. Dinarem i a la tarda acabarem les visites coneixent l’anomenat Conjunt d’Esglésies del Sud, format per cinc esglésies completament excavades a la roca. També veurem les esglésies de Bet Emanuel i Aba Libanos. Quan acabem les visites retornarem al nostre hotel.

11è Dia – Lalibela – Addis Abeba.

Esmorzarem a l’hotel i després volarem a Addis Abeba. Després d’aterrar ens instal·larem a l’hotel i dinarem a un restaurant local. A la tarda començarem les visites de la ciutat passejant pel Merkato, el mercat més animat de la capital i un dels més grans d’Àfrica.

12è Dia – Addis Abeba.

Esmorzarem a l’hotel i després dedicarem el matí a conèixer la capital del país. Durant el recorregut veurem la Catedral de Sant Jordi i la catedral ortodoxa de la Sagrada Trinitiat. També entrarem al Museu Nacional i ens aproparem a les muntanyes d’Entoto. Finalment retornarem a l’hotel per dinar i descansar. Al vespre ens traslladarem a l’aeroport per volar a Frankfurt. Nit a bord.

13è Dia – Arribem a Barcelona

Arribarem a Frankfurt i connectarem amb el vol a Barcelona. Quan aterrem donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 10 de gener.

Preu per persona en habitació doble: 5.595.-Euros (Iva inclòs). 

Suplement habitació individual: 665.-Euros (Iva inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols internacionals amb Lufthansa, classe turista.
 • Vols locals amb la Companyia Ethiopian Airlines, classe turista.
 • Transport amb minibus tipus Coaster de 20 places.
 • Estada a hotel de 5***** estrelles a Addis Abeba i de categoria turista la resta del viatge.
 • Pensió completa durant tot el viatge, excepte el sopar de la primera nit.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Baher Dar amb excursió a les cascades del Nil Blau.
 • Excursió amb vaixell pel llac Tana amb entrada a Ura Kidane Mihret.
 • Visita de Gondar.
 • Visita del Parc Nacional de les Muntanyes Simien.
 • Visita d’Axum amb entrada al Palau de la Reina de Saba.
 • Visites de Lalibela amb assistència al Timkat.
 • Visita d’Addis Abeba amb entrada al Museu Nacional.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

 

Notes:

Visat necessari; el seu import no està inclòs. Vacunes necessàries; és important visitar un centre de medicina tropical abans de començar el viatge.

Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar