Churchill

Especial ossos polars

Churchill és una petita localitat de 900 habitants fundada l’any 1717 i batejada en honor de John Churchill, primer duc de Marlborough i avantpassat directe del premier britànic Winston Churchill. El que no es podia imaginar ningú quan varen fundar l’assentament, és que a Churchill hi ha més ossos polars que a cap altre lloc del món! El problema de Churchill, o el seu gran èxit turístic, depèn de com es miri, és que el poble està al bell mig d’una ruta migratòria d’ossos polars. Al sud de la badia de Hudson hi ha una població d’ossos que hi passa els estius. D’alguna manera, els ossos queden aïllats quan arriba la calor i es retira el gel marí. Les raons per les quals passa això encara són objecte d’estudi entre els biòlegs. El que està clar és que quan arriba la tardor, els ossos es reuneixen a la zona de Churchill i esperen pacientment que es torni a glaçar la badia per viatjar cap al nord a través del glaç marí fins les seves zones de caça de foques. En aquesta època fins i tot se’ls pot veure passejant pel poble. És el moment que tothom està esperant per visitar Churchill i descobrir la major concentració d’ossos polars de l’àrtic. El que volem és compartir aquesta aventura extraordinària amb vosaltres!

Dia 1 – Volem a Winnipeg.
Presentació a l’aeroport de Barcelona, trobada amb el guia d’Eurovacances que ens acompanyarà durant tot el viatge i sortida del vol a Toronto on enllaçarem amb el vol a Winnipeg, la capital de Manitoba. Amb una superfície de 649.950 km² i només 1.300.000 habitants, la major part dels quals concentrats al voltant de la capital, Manitoba és una de les deu províncies del Canadà. El clima és continental extrem, amb màximes estivals a la capital de gairebé 30ºC o mínimes a l’hivern de gairebé -30ºC! Després d’aterrar ens traslladarem a l’hotel on ens allotjarem les dues properes nits.

Dia 2 – Winnipeg.
Esmorzarem a l’hotel i després dedicarem tot el dia a conèixer Winnipeg, la capital i la ciutat més poblada de la província de Manitoba. Winnipeg està situada a les praderies de l’Oest del Canadà, es la setena ciutat més gran del país amb 663.000 habitants i la més important del centre del país. Durant el nostre recorregut veurem l’edifici legislatiu, els jardins Sculpture, la Catedral Sant Boniface, construïda l’any 1862 després que un incendi destruís un temple anterior, i acabarem el matí dinant al barri francès de la ciutat. A la tarda visitarem el Museu Manitoba, on descobrirem el patrimoni arqueològic i històric del territori així com la seva història natural. Acabada la visita retornarem al nostre hotel per sopar i descansar.

Dia 3 –Winnipeg – Churchill.
Esmorzarem a l’hotel i disposarem del matí lliure per acabar de descobrir la ciutat, amb llocs tant interessants com The Forks, el Winnipeg Railway Museum, el Western Canada Aviation Museum o el Museu Aborigen, dedicat a la història de les anomenades primeres nacions. Després de dinar ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a la localitat de Churchill, situada a la badia de Hudson. La badia la va descobrir l’explorador Henry Hudson l’any 1610 durant la seva quarta i última expedició a l’àrtic. La seva tripulació es va amotinar, el va deixar abandonat en una barca al mig de la badia i se’n va tornar a casa amb el vaixell. Un segle més tard, la Hudson Bay Company, dedicada inicialment al comerç de pells, va establir un assentament comercial a la desembocadura d’un riu situat a l’extrem sud-oest de la badia, formant el nucli de la localitat actual. Quan arribem ens traslladarem al lodge on soparem i estarem allotjats les dues properes nits.

Dia 4: Chruchill.
Després d’esmorzar dedicarem tot el dia a la recerca i observació del majestuós os polar. L’excursió la farem a bord d’uns vehicles especials anomenats Tundra, dissenyats específicament per moure’s per la tundra àrtica. Durant l’excursió anirem acompanyats per un conductor naturalista especialista en els ossos polars i en la resta de fauna de la regió, entre la que també hi ha guineus i llebres àrtiques, perdius i mussols nivals i els esquius grifons, el més septentrional dels falcons. L’objectiu principal, però seran els ossos polars, que en aquesta època de l’any migren des del sud, on han passat l’estiu, cap a les aigües glaçades de l’àrtic, passant precisament per Churchill. Dinarem durant l’excursió i a la tarda retornarem al nostre Lodge de Churchill on soparem.

Dia 5: Churchill.
Esmorzarem a l’hotel i començarem una segona excursió amb vehicles per explorar les costes de la badia de Hudson i observar els ossos polars. Amb sort, podrem veure tot tipus d’ossos, des de mares amb cries fins a juvenils de dos o tres anys, grups de mascles joves o fins i tot mascles adults, un fet curiós tenint en compte que normalment els ossos polars són animals solitaris. D’alguna manera, és com si els ossos haguessin aprés que mentre esperen a que la badia de Hudson es glaci no és el moment de barallar-se, com farien en qualsevol altre moment de l’any si es trobessin a la banquisa. I com que els ossos són animals curiosos que no tenen cap por als vehicles Tundra, també és possible que se’ns acostin força. Dinarem durant el recorregut i acabada l’excursió retornarem al lodge per sopar i descansar.

Dia 6: Churchill – Winnipeg.
Després d’esmorzar dedicarem el matí a conèixer la història i el patrimoni de Churchill. Durant segles la badia de Hudson va estar lligada a la història del Passatge del Nord-oest i varen ser molts els exploradors que varen quedar atrapats durant l’hivern mentre buscaven una sortida cap a l’oest que no existia. Finalment, però, seria la recerca de pells la que acabaria establint als europeus a la badia. Durant el nostre recorregut ens arribarem al cap Merry on podrem contemplar la primera bateria de canó que protegia l’estació comercial dedicada al comerç de pells que va establir la Companyia de la badia de Hudson l’any 1717. Veurem també la presó de l’os polar, construïda per l’Ajuntament perquè els ossos més “rebels” que van a Churchill esperant que el gel torni per tornar a mar s’hi estiguin i no s’acostumin a menjar brossa a la ciutat; quan el gel torna són retornats a l’interior de la badia. Dinarem durat el recorregut i a la tarda farem una emocionant excursió per la tundra amb trineus estirats per gossos. Retornarem al lodge per sopar i després ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Winnipeg. Després d’aterrar anirem a instal·lar-nos a un confortable hotel.

Dia 7: Winnipeg – Toronto.
Esmorzarem tranquil·lament a l’hotel i després ens traslladarem a l’aeroport de Winnipeg per agafar el vol a Toronto on enllaçarem amb el vol que ens ha de portar a Barcelona. Dinar, sopar i nit a bord.

Dia 8: Arribem a Barcelona.
Arribarem a primera hora del matí a Barcelona on donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 20 d’octubre.

Preu per persona en habitació doble: 9.995.- € (IVA Inclòs).

Suplement habitació individual: 720.- € (IVA Inclòs).

Aquest preu inclou:
– Vols internacionals de la companyia Air Canada Rouge, en classe turista.
– Vols domèstics amb companyies locals, classe turista.
– Estada a hotel de primera categoria Winnipeg i al Lazy Bear Lodge a Churchill.
– Servei de maleters a Lazy Bear Lodge a Churchill.
– Pensió completa.
– Guia d’Eurovacances durant tot el viatge.
– Visita de Winnipeg.
– Visita de Churchill.
– Dos dies sencers d’excursió en vehicle Tundra per veure ossos.
– Excursió en trineus estirats per gossos.
– Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar