Antàrtida

Malvines, Geòrgia del Sud i península Antàrtica

De mites geogràfics n’hi ha hagut molts, però pocs de tan llegendaris i duradors com el de Terra Australis Incognita. La recerca del Setè Continent primer, la cursa al pol sud després i la investigació científica dels darrers anys, han determinat la percepció de l’Antàrtida en l’imaginari col·lectiu, perpetuant una nova dimensió del mite distorsionada per la distància, el fred i el desconeixement. L’Antàrtida està certament lluny, però no inaccessible; el fred és intens al pol sud però no a la península Antàrtica, on a l’estiu es ronden els 0ºC; i tot i que sembli que al marge de la ciència mai no hi passa res, el continent té una llarga història que es projecta a l’agenda geoestratègica del futur. Tot i això, l’Antàrtida és encara el lloc més pur i espectacular del planeta, un indret únic d’extraordinària bellesa que no es pot comparar amb cap altre lloc del món. Durant anys a Eurovacances us hem portat directament d’Ushuaia a la península Antàrtica, però en aquesta expedició inèdita el vaixell polar Fram també navegarà fins les Falkland/Malvines i la remota illa de Geòrgia del Sud. Acompanyeu-nos en aquesta aventura extraordinària i amb l’emoció dels pioners desembarquem junts a la darrera frontera del planeta.

1r Dia – Volem a Buenos Aires.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Madrid, on connectarem amb el vol a Buenos Aires. Al vespre aterrarem a la capital d’Argentina. Nit a l’hotel.

2n Dia – Buenos Aires.

Després d’esmorzar començarem a conèixer la ciutat visitant el Teatro Colon, el més famós del país. També veurem la Plaza Catalunya, el barri i el cementiri de Recoleta i el barri de Palermo, on passejarem pel Parque 3 de Febrero. Dinarem i a la tarda anirem a La Boca, ens arribarem a l’històric barri de Barracas, veurem l’edifici d’Otto Wulff i ens aturarem a la Plaza de Mayo, on hi ha la Casa Rosada, la Catedral i el Cabildo. Finalment retornarem a l’hotel i soparem.

3r Dia – Buenos Aires – Ushuaia – MS Fram.

Aquest matí ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Ushuaia. Segon l’horari del vol xàrter de Hurtigruten, disposarem de temps lliure al centre d’Ushuaia. A mitja tarda ens traslladarem al moll per embarcar al vaixell MS Fram on en primer lloc tindrem una xerrada sobre les normes de seguretat a bord i després salparem rumb a la boca oriental del canal de Beagle.

4t Dia – Navegació.

Avui passarem el dia navegant rumb a les illes Falkland/Malvines. Aprofitarem la jornada per recollir els anoracs i provar-nos les botes especials que portarem durant els desembarcaments. També assistirem a la xerrada de la IAATO sobre normes de comportament i seguretat a l’Antàrtida i disposarem de temps per sortir a coberta i observar les aus que acostumen a seguir l’estela del vaixell.

5è – 7è Dies – Falkland / Malvines.

Passarem els propers tres dies a les illes Falkland/Malvines, un arxipèlag remot envoltat per segles de controvèrsia sobre la seva sobirania. Malgrat la polèmica, però, les illes són un paradís faunístic i paisatgístic on observar colònies d’albatros, pingüins de diverses espècies, rapinyaires, oques i llops marins, conèixer als ramaders més aïllats de l’hemisferi sud, veure les restes de la guerra del 1982 o descobrir l’ambient profundament britànic de la petita comunitat de Port Stanley. El programa de desembarcaments i activitats està subjecte a les condicions climàtiques i al bon criteri del capità.

8è – 9è Dies – Navegació.

Durant els propers dos dies el vaixell navegarà rumb a l’illa de Geòrgia del Sud. En ruta, només els illots rocosos de Shag Rocks trenquen la immensitat de l’oceà Austral. Notarem l’entrada a les aigües antàrtiques quan a mig camí el Fram travessi la Convergència Antàrtica i la temperatura baixi de manera sobtada. A més a més d’observar les aus que segueixin al vaixell, també tindrem l’oportunitat d’assistir a diverses conferències sobre la història i la fauna de Geòrgia del Sud.

10è – 14è Dies – Geòrgia del Sud.

Dedicarem cinc dies a explorar Geòrgia del Sud tot recorrent els protegits fiords de la costa nord-est, situats a resguard de l’oceà gràcies a les formidables muntanyes d’aspecte alpí que travessen l’illa d’un extrem a l’altre. Durant la nostra estada esperem veure algunes de les antigues estacions baleneres de la primera meitat del segle XX, desembarcar a les grans colònies de pingüins rei, passejar per platges plenes d’elefants i llops marins, conèixer l’església noruega de Grytviken i visitar la tomba del famós explorador Ernest Shackleton. I, com no, gaudirem d’un dels paisatges més extraordinaris de l’oceà Austral. El programa de desembarcaments i activitats està subjecte a les condicions climàtiques i al bon criteri del capità.

15è Dia – Navegació.

Avui navegarem rumb a l’extrem nord de la península Antàrtica, recorrent en sentit contrari el llegendari viatge d’Ernest Shackleton entre l’illa Elefant i Geòrgia del Sud a bord d’un petit bot obert. Passarem el dia assistint a diverses xerrades sobre diferents aspectes de l’Antàrtida o observant ocells a coberta.

16è – 21è Dies – Península Antàrtica.

Les muntanyes alpines i glaçades de la península Antàrtica es compten entre les més espectaculars del Setè Continent. El que farem durant la nostra expedició és explorar els canals i illes de la costa oest de la península. Sempre envoltats d’icebergs, de glaç i d’un paisatge extraordinari, esperem desembarcar a les Shetland del Sud, al canal de l’Antarctic i a l’estret de Gerlache, entrar a la caldera volcànica de l’illa Decepción i navegar més enllà de l’estret de Lemaire. L’objectiu serà observar les colònies de pingüins d’Adèlia, de corona blanca i de collar, elefants i llops marins, conèixer bases científiques de diferents països i visitar restes històriques de les expedicions de l’època heroica. Com sempre en aquestes latituds, el programa de desembarcaments i activitats està subjecte a les condicions climàtiques i al bon criteri del capità. A la tarda del darrer dia iniciarem la navegació cap al nord.

22è – 23è Dies – Navegació.

La travessa del pas de Drake rumb al cap d’Hornos i Tierra del Fuego és una de les més llegendàries del món. Com en les altres travesses oceàniques del viatge, passarem el dos dies de mar assistint a xerrades sobre diferents aspectes de la història i la vida a l’Antàrtida i a l’oceà Austral. Si les condicions meteorològiques ho permeten, abans d’entrar al canal de Beagle el Fram s’aproparà al cap d’Hornos, passant oficialment de l’oceà Pacífic a l’Atlàntic.

24è Dia – Ushuaia – Buenos Aires – Barcelona.

El Fram atracarà al moll d’Ushuaia de matinada. Esmorzarem a bord i després ens traslladarem a l’aeroport per volar a Buenos Aires. Arribarem a la capital d’Argentina a mitja tarda. Disposarem d’una estona lliure al centre de la ciutat i al vespre ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol nocturn a Madrid. Nit a bord.

25è Dia – Barcelona.

Arribarem a Madrid i connectarem amb el vol a Barcelona. Final del viatge.

Data de sortida: 16 de gener de 2019.

 Preu per persona en cabina i habitació doble:

Cabina M2: 19.600.- € (IVA inclòs).    

Cabina F2: 18.460.- € (IVA inclòs).    

Cabina U2:16.330.- € (IVA inclòs).    

Cabina N2: 15.165.- € (IVA inclòs).    

 Suplement cabina individual: És difícil obtenir cabines individuals en aquest viatge. En cas d’interès, consulteu directament a Eurovacances.

El preu inclou:

 • Vols internacionals de la companyia Iberia, classe turista.
 • Vols interiors xàrter amb companyies locals.
 • Estada a hotel de 5***** a Buenos Aires.
 • Cabina a bord segons la categoria escollida, totes amb llits baixos i bany privat.
 • Pensió completa, exceptuant el sopar de la primera nit a Buenos Aires i el dinar del tercer dia a Ushuaia.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Buenos Aires.
 • Desembarcaments a Falkland/Malvines segons programa del vaixell.
 • Desembarcaments a Geòrgia del Sud segons programa del vaixell.
 • Desembarcaments a la península Antàrtica segons programa del vaixell.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Important: l’oceà Austral és un mar salvatge amb meteorologia imprevisible. Sempre prioritzant la seguretat del vaixell i dels passatgers, tots els desembarcaments i activitats a bord estan subjectes a les condicions climàtiques i al bon criteri del capità.

Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar