Itàlia artística

Un passeig per la història

Vuit-cents anys d’imperi romà són molts anys. Suficients per convertir el llenguatge artístic de l’antiguitat clàssica en una de les essències del patrimoni nacional. Potser per això, no deixa de ser curiós que haguessin de passar gairebé mil anys perquè els creadors italians de finals de l’edat mitjana es tornessin a fixar en les solucions artístiques dels temps dels romans per entrar a l’època moderna. Tot començaria a Florència, a la Catedral de Santa Maria dei Fiore, una obra mestre del gòtic tocada des de 1436 per la polèmica cúpula de Filippo Brunelleschi. Era el segle XV i l’art italià entrava a una nova i desconeguda dimensió destinada a escampar-se per mitja Europa. Sota l’impuls de la burgesia i el patronatge dels Mèdici, Florència es converteix en el focus principal del Renaixement. Però el geni italià no comença ni acaba amb el Renaixement. El romànic neix a Llombardia. I el barroc, a Roma. La història de l’art està tant íntimament relacionada amb la d’Itàlia que es fa difícil distingir l’una de l’altra. Tampoc és que nosaltres vulguem fer-ho. Al contrari, el que volem és submergir-nos en totes dues històries en un viatge apassionant!

1r Dia – Barcelona – Pisa – Lucca – Florència

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol directe a Florència. Recollit l’equipatge anirem a Pisa per conèixer la cèlebre Torre Inclinada, la catedral romànica del segle XII i el baptisteri circular del segle XIII. Dinarem i a la tarda continuarem cap a la localitat de Lucca. En arribar farem un passeig pel centre històric, que conserva palaus, residències i torres d’estils gòtic i renaixentista. Finalment ens allotjarem a l’hotel de Florència.

2n Dia: Florència.

Després d’esmorzar passejarem pel centre històric (UNESCO) i descobrirem la Catedral de Santa Maria dei Fiore, una de les obres més importants del renaixement italià. Tot seguit recorrerem els carrerons més evocadors de la ciutat vella, impregnant-nos de l’ambient únic de la històrica capital dels Mèdici. Dinarem i a la tarda visitarem la Galeria dels Uffizi, una de les millors pinacoteques del món. Soparem a un restaurant local abans de tornar a l’hotel.

3r Dia – Florència – San Gimignano – Siena – Borgo di Vescine.

Esmorzarem i sortirem cap a San Gimignano on descobrirem el seu casc antic (UNESCO), famós per l’arquitectura medieval de les seves torres. Tot seguit anirem a Siena on dinarem i visitarem la ciutat. Durant el recorregut veurem els carrers gòtics i palaus medievals del centre antic així com la Catedral del segle XII i la famosa Piazza del Campo. Acabada la visita ens allotjarem a Borgo di Vescine, població situada enmig d’un extraordinari paisatge de vinyes.

4t Dia – Borgo di Vescine – Pienza – San Quirico d’Orcia – Montalcino – Grosseto.

Aquest matí esmorzarem i anirem a Pienza (UNESCO). Durant la nostra passejada veurem el Duomo i el magnífic Palazzo Piccolomini. Acabarem el matí recorrent la bonica vall d’Orcia (UNESCO) fins a San Quirico d’Orcia on dinarem. A la tarda passejarem pel centre històric i coneixerem els jardins d’Horti Leonini, del segle XVI i l’església de San Quirico. Tot seguit continuarem l’etapa fins a la històrica localitat de Montalcino on descobrirem la seva fortalesa, abans d’arribar a Grosseto per sopar i allotjar-nos.

5è Dia – Grosseto – Orbetello – Pitigliano – Sovana – Perugia.

Esmorzarem a l’hotel i ens dirigirem a Orbetello, on passejarem i contemplarem la panoràmica de la llacuna. Acabada la visita continuarem l’etapa en direcció a Pitigliano. Visitarem el centre històric d’aquesta bonica localitat, veurem el Palazzo Orsini i dinarem. A la tarda arribarem a Sovana, seu episcopal i important centre etrusc, medieval i renaixentista. Visitarem la ciutat i acabarem la tarda dirigint-nos a Perugia per sopar i allotjar-nos.

6è Dia – Perugia- Assís – Roma.

Després d’esmorzar visitarem el casc antic de Perugia; veurem la Piazza IV Novembre i la Fontana Maggiore, el Duomo, l’oratori de San Bernardino, l’església de San Pietro i l’església de San Domenico a més a més de l’anomenada Rocca Paolina, símbol del poder papal fins a finals del segle XIX. Tot seguit ens dirigirem a Assís per visitar la Basílica Papale di San Francesco (UNESCO); després de recórrer aquesta bonica localitat d’origen medieval sortirem cap a Roma on soparem.

7è Dia – Roma.

Avui dediquem el dia a la ciutat eterna. Coneixerem el Fòrum de Trajà que commemora la conquesta de Dàcia i visitarem l’amfiteatre més gran de Roma, el Coliseu. Després de dinar descobrirem la Piazza Navona on podrem contemplar la Fontana dei Quattro Fiumi, considerada la millor obra de Bernini; prosseguirem vers la Piazza di Spagna on veurem la Fontana della Barcaccia i l’escalinata que porta a l’església francesa de la Trinità dei Monti, abans de conèixer la Piazza del Popolo i retornar a l’hotel.

8è Dia – Roma.

Aquest matí visitarem Ciutat del Vaticà, l’estat més petit del món. Durant la visita podrem veure la plaça projectada per Bernini, la Basílica de Sant Pere, la més famosa de la cristiandat, la Capella Sixtina pintada per Miquel Àngel i les Estances de Rafael. Dinarem i ens traslladarem a Appia Antica per veure les Catacumbes. Acabades les visites soparem i tot seguit farem una panoràmica per veure la ciutat il·luminada.

9è Dia Roma – Caserta – Nàpols.

Després d’esmorzar ens adreçarem a Caserta on descobrirem el seu magnífic Palau Reial, el més gran construït a Europa al segle XVIII. En aquest palau barroc, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es va signar la capitulació de les forces alemanyes a Itàlia l’any 1945. Després de dinar farem el recorregut que ens durà a Nàpols, ciutat que visitarem tot passejant abans de sopar i allotjar-nos.

10è Dia Nàpols – Costa Amalfitana – Nàpols.

Esmorzarem a l’hotel i començarem un recorregut panoràmic per la costa amalfitana. La primera localitat que visitarem és Amalfi, capital de l’antiga República Amalfitana on visitarem la Catedral, famosa per la seva extraordinària decoració. A la tarda continuarem l’etapa fins a Ravello per conèixer els jardins de Villa Ruffolo, on a l’estiu se celebren els Festivals de Wagner. Gaudirem de les vistes de la costa amalfitana des dels jardins i retornarem a Nàpols.

11è Dia Nàpols – Capri – Nàpols.

Després d’esmorzar navegarem fins a l’illa de Capri. Farem un recorregut panoràmic fins Anacapri i ens aturarem a passejar per aquesta bonica població. Tot seguit arribarem a la pintoresca Capri, un poblet de cases blanques i carrerons d’aspecte àrab. Des d’aquí gaudirem de la vista dels Faraglioni, illots de formes capricioses convertits en el símbol de l’illa, abans d’arribar al mirador de Cannoe, un dels racons més bonics de Capri. Dinarem durant les visites i acabarem el dia retornant amb vaixell a Nàpols on soparem.

12è Dia Nàpols – Pompeia – Herculà – Barcelona.

Esmorzarem i anirem a conèixer les restes arqueològiques de la ciutat romana de Pompeia. Durant el recorregut veurem el fòrum, passejarem per la Via dell’Abbondanza, descobrirem les pintures de la casa luppanare, entrarem a la casa dels germans Vettii i ens aproparem a les Termes de Stabbiane. En acabar la visita dinarem i a la tarda arribarem a Herculà, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, que visitarem abans de traslladar-nos a l’aeroport per agafar el vol directe de retorn a Barcelona.

Dates de sortida: 3 de juny.

Preu per persona en habitació doble: 4.885.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 795.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia Vueling, classe turista.
 • Hotels de 4****.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Pisa amb entrada a la Torre i el Baptisteri.
 • Panoràmica de Lucca.
 • Visita de Florència amb entrada a la Catedral i la Galeria dels Uffizi.
 • Visites de San Gimignano i Siena.
 • Visites de Pienza, San Quirico d’Orcia i Montalcino.
 • Visites d’Orbetello, Pitigliano i Sovana.
 • Visita de Perugia.
 • Visites de Roma amb entrades a les Catacumbes, Fòrum, Coliseu i Museus Vaticans. Visita del Palau Reial de Caserta.
 • Visita panoràmica de Nàpols.
 • Visita de la costa amalfitana.
 • Visita de Capri.
 • Visita de Pompeia i Herculà.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia ERGO Seguros de viaje.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar