Iran

Camins i ciutats de Pèrsia

Teheran deu ser l’única ciutat del món on es poden trobar en un mateix carrer una església, una sinagoga i una mesquita. D’alguna manera, aquest fet resumeix l’essència històrica del país.  Durant mil·lennis, el rol de l’Iran en el gran tapís de la història ha estat actuar com a cresol de religions, filosofies i doctrines diferents. El país juga i ha jugat un paper fonamental en l’evolució de la civilització humana, situat, com està, a mig camí entre Orient i Occident. Ja fos durant els períodes d’Ur, Lagash o Nínive, durant les inacabables lluites amb Grècia i Roma, amb l’imperi bizantí durant l’edat mitjana i amb el russos durant el segle XIX, o en el seu paper actual de potència regional, probablement no hi ha hagut un sol dia de la seva història en què l’Iran no hagi estat a la primera plana de l’actualitat política. Reflexionar sobre la cultura occidental tal i com l’entenem segurament seria impossible sense fer referència en algun moment o altre al país. La dimensió de l’Iran transcendeix la República Islàmica actual o la Pèrsia de la dinastia Pahlevi per  emergir com una de les grans civilitzacions de la història, un d’aquells territoris excepcionals que han marcat com pocs el camí de la humanitat.

1r Dia. Volem a Shiraz.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Istanbul o Doha, on connectarem amb el vol a Shiraz. Després d’aterrar ens traslladarem a un bon hotel per descansar.

2n Dia. Shiraz.

Avui dedicarem tot el dia a conèixer Shiraz. En primer lloc anirem a conèixer la Ciutadella d’Arg-e Karim Khan, del segle XVIII, situada al centre de la ciutat. A continuació ens dirigirem al jardí de Bagh-e Nazar i als banys àrabs de Vakil, contemplarem la Mesquita de Vakil, del segle XVIII i acabarem el matí disposant d’una estona de temps lliure al basar. A la tarda coneixerem la  Mesquita de Nasir-ol Molk, la mansió del Narajestan i el jardí d’Eram. Acabades les visites retornarem a l’hotel per sopar i descansar.

3r Dia. Shiraz – Persèpolis – Naqsh-i Rustam – Shiraz.

Després d’esmorzar anirem a visitar les restes arqueològiques de la mítica ciutat de Persèpolis. Fundada per Darios I l’any 518 aC, la ciutat va ser construïda com a capital cerimonial de l’imperi aquemènida. Tor seguit anirem a conèixer la impressionant necròpolis reial de Naqsh-i Rustam, amb tombes monumentals del període aquemènida esculpides a la paret d’un espadat vertiginós.

Dinarem i a la tarda retornarem Shiraz per acabar de descobrir la ciutat tot visitant la porta de Qoran i el mausoleu d’Ali Ebne Hamzeh.

4t Dia. Shiraz – Pasargada – Yazd.

Després d’esmorzar a l’hotel començarem el dia dirigint-nos al jaciment arqueològic de Pasargada per conèixer les restes de l’antiga ciutat i la tomba de Cir II el Gran. A la tarda continuarem l’etapa cap al nord tot recorrent un bonic paisatge àrid i muntanyós fins a Abarkuh, on veurem un dels antics pous de neu perses i el xiprer mil·lenari d’Abarkuh. Acabarem el dia recorrent els darrers quilòmetres fins a Yazd, on ens allotjarem les properes dues nits.

5è Dia. Yazd.

Avui visitarem aquesta ciutat, coneguda tant per la cultura zoroastriana com per la bellesa del centre històric. Començarem el recorregut a la necròpolis zoroastriana tot pujant a les Torres del Silenci. A continuació visitarem el temple del Foc, dedicat al culte zoroàstric modern. Continuarem el recorregut fent un passeig per la ciutat antiga, durant el qual veurem el barri de Fahdan, el Santuari de Roknedin i la Mesquita de Masjid-e Jame. A la tarda visitarem el Palau de Bagh-e Dolat Abad, la plaça de Mircha Khamagh, la Mesquita de Sete Khatoon i el Museu de l’Aigua. També tindrem l’oportunitat d’apropar-nos a l’animat basar local.

6è Dia. Yazd – Esfahan.

Aquest matí ens dirigirem per carretera a Meybod, on visitarem el Castell de Narin Qal’eh, el caravanserrall d’Abbasi i l’anomenada Torre dels Coloms. Dinarem a la petita localitat de Na’in i a la tarda visitarem la Mesquita de Jame, del segle VIII. Acabada la visita completarem l’etapa  fins a la ciutat d’Esfahan, on ens allotjarem les tres properes nits.

7è Dia. Esfahan.

Començarem el dia a la plaça de Naqsh-e Jahan, una de les més impressionants del món. Aquí visitarem la grandiosa Mesquita de Shah o Imam, una de les obres mestres de l’art persa, el Palau Ali Qapu i la Mesquita de Lotfollah, considerada un dels edificis més representatius de l’època safàvida. Dinarem i a la tarda retornarem a la plaça per disposar de temps lliure als basars que envolten la plaça i gaudir de l’ambient relaxat que es respira a la ciutat. Acabarem el dia coneixent alguns dels nombrosos ponts monumentals que travessen el riu Zayande.

8è Dia. Esfahan.

A primera hora del matí contemplarem la façana principal del Palau d’Hasht Behesht i a continuació coneixerem el palau del segle XVII de Chehil Soton, conegut com a Palau de les Quaranta Columnes. També visitarem la catedral armènia de Valk i coneixerem el museu on es mostra la història de la comunitat cristiana. Acabarem el matí a la Mesquita de Jameh, una de les més importants d’Esfahan. Dinarem i a la tarda visitarem el Museu de la música i després disposarem de temps lliure per passejar tranquil·lament per la ciutat.

9è Dia. Esfahan – Kashan – Qom – Teheran.

Esmorzarem a l’hotel i després començarem la ruta cap al nord del país direcció Kashan, una de les ciutats més antigues del país. Quan arribem visitarem les cases de Tabatabaei i Borujerdi i els jardins de Fin, considerats uns dels més bonics d’Orient Mitjà. Dinarem i a la tarda  continuarem l’etapa fins a Qom, una de les ciutats santes del xiisme. D’aquest important centre de peregrinació i estudis corànics sobresurt la mesquita mausoleu de Fatema Mæ’sume, que nosaltres visitarem. Acabarem el dia recorrent els darrers quilòmetres fins a Teheran, on ens allotjarem les properes dues nits.

10è Dia. Teheran.

Avui dedicarem el dia a visitar el centre històric de la ciutat. En primer lloc anirem al palau safàvida de Golestan, un dels més antics de Teheran. Aquest palau està considerat un dels millors  exemples arquitectònics del període Qajar. A continuació anirem a conèixer les magnífiques col·leccions arqueològiques del Museu Nacional. Dinarem i a la tarda veurem la Freedom Tower, visitarem el museu del vidre i passejarem pels basar de Tajrish. Quan acabem les visites retornarem a l’hotel per descansar una estona, i al vespre sortirem a sopar a un bon restaurant local.

11è Dia. Teheran – Barcelona.

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Istanbul o Doha, on connectarem amb el vol a Barcelona.

Data de sortida: 6 de març de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 2.890.- € (IVA inclòs).

Suplement per habitació individual: 450.-€ (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de la companyia Turkish o Qatar Airways, línia regular, classe turista.
 • Estada a hotels de 4**** (categoria hotelera de l’Iran).
 • Servei de maleters a l’hotel.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visites de Shiraz.
 • Visita de Persèpolis.
 • Visita de Naqsh-i Rustam i Pasargada.
 • Visites de Yazd.
 • Visita de Meybod i Na’in.
 • Visites d’Esfahan.
 • Visita Kashan i Qom.
 • Visites de Teheran.
 • Assegurança d’assistència en viatge contractada amb la companyia Europea.

 

OBSERVACIONS:

 • Visat necessari. El seu import està inclòs.
 • L’Iran és un país que actualment té una inflació constant, això fa que els preus canviïn cada dia. Per aquest motiu Eurovacances, es reserva el dret a modificar el preu del viatge fins a 25 dies abans de la  sortida.
 • La categoria hotelera a l’Iran no segueix els estàndards europeus.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar