Holanda Floració

Especial floració

Quant estaríeu disposats a pagar per una tulipa? I no per un ram, no, sinó per una única flor. Poc? Molt? Doncs fa 400 anys, se’n pagava una fortuna. L’any 1637, per exemple, un pagès de Leiden va pagar per un bulb de tulipa ni més ni menys que dos sacs de blat i dos d’arròs, quatre bous, vuit porcs, dotze ovelles, dos barrils de vi, quatre tones de mantega, dos mil quilograms de formatge, un llit, cinc peces de roba i una copa de plata! I en va quedar content perquè era un bon preu! A Holanda, al segle XVII, es vivia la tulipmania. Tulipa és un paraula d’origen turc que vol dir turbant. I és que és precisament de Turquia d’on venien les primeres llavors de tulipa que van arribar a Europa. Les va aconseguir l’any 1573 Carolus Clusius, un botànic i humanista holandès que treballava a Viena, al servei de l’emperador Maximilià II. Clusius es va fer amic de l’ambaixador turc a la capital de l’imperi i aquest li va donar un grapat de llavors. Uns anys més tard, Clusius va tornar a Leiden i va plantar les tulipes al jardí botànic

de la universitat. No hi ha cap mena de dubte de què les flors es van adaptar força bé, perquè avui a Holanda hi trobem el 55% de la superfície mundial dedicada al cultiu de tulipes. I totes floreixen a la primavera, precisament quan hi anem nosaltres!

1r Dia. Barcelona – Amsterdam.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Amsterdam. Tan bon punt arribem començarem la visita de la ciutat. Fundada al segle XII com un petit poble de pescadors, Amsterdam és actualment la ciutat més gran del país i un gran centre financer i cultural de renom internacional. El seu magnífic nucli històric, construït bàsicament al segle XVII, és un dels més grans i més ben conservats d’Europa. Durant el recorregut veurem alguns dels edificis més significatius de la capital del país, com l’Estació Central o els espectaculars edificis de la plaça dels Museus. Dinarem a un restaurant local i a la tarda visitarem el Rijksmuseum, el gran museu pictòric del país amb obres com la coneguda Ronda de nit de Rembrandt.  Finalment ens instal·larem a l’hotel, situat en ple centre de la ciutat.

2n Dia. Amsterdam – Staphorst – Giethoorn – Gran Dic – Amsterdam.

Començarem el matí a la localitat calvinista de Staphorst, on coneixerem alguns dels costums dels seus habitants i veurem el fort contrast entre la població tradicionalista de la localitat i l’ambient lliberal que predomina a la resta de la societat holandesa. A continuació anirem a la població lacustre de Giethoorn, cèlebre pels seus canals. En arribar començarem un recorregut en barca pel seu laberint de canals que ens farà gaudir d’un paisatge bucòlic espectacular. Dinarem i a la tarda recorrerem la província de Frísia fins arribar a l’Afsluitdijk, el Gran Dic de Contenció. Amb una longitud de 32 km, aquest dic connecta el nord d’Holanda amb la província de Frísia. Coneixerem aquesta gran obra d’enginyeria i després retornarem a Amsterdam per un paisatge farcit de camps de flors (la floració està subjecte al cicle meteorològic, les dates exactes són variables i té lloc durant un període de pocs dies).

3r Dia. Amsterdam – Delft – la Haia – Amsterdam.

Aquest matí anirem a la bonica localitat de Delft, on visitarem una exposició sobre la porcellana de Delft, una de les més famoses del món. A continuació ens dirigirem al centre, on entrarem a la Nieuwe Kerk, l’església que acull el Panteó de la família reial holandesa i ens arribarem al Prinsenhof, escenari de la tràgica mort de Guillem el Taciturn. Acabada la visita continuarem l’etapa fins a la Haia (Den Haag), on dinarem. A la tarda visitarem la Haia, seu de les principals institucions d’Holanda. A més a més dels poders polítics i administratius holandesos, la Haia també acull diverses institucions internacionals, com l’Europol, la Cort Internacional de Justícia, el Tribunal Penal Internacional, la Cort Penal Internacional i l’Organització per a la Prohibició d’Armes Químiques. Durant el recorregut també veurem el Binnenhof, l’antic castell dels comtes d’Holanda, i les ambaixades situades al llarg del carrer de Lange Voorhout. Visitarem el famós museu Mauritshuis, on destaquen les obres de Vermeer, i finalment retornarem a l’hotel d’Amsterdam.

4t Dia. Amsterdam – Zaanse Schans – Volendam – Marken – Amsterdam.

Després d’esmorzar coneixerem els molins de vent de Zaanse Schans, una de les estampes de molins de vent més espectaculars del país. En acabar la visita anirem a conèixer una típica granja de formatges i a continuació arribarem a Volendam, un poble fundat al segle XIV per pagesos i pescadors procedents del port d’Edam. La localitat assoliria un cert renom durant la primera meitat del segle XX, quan acollí una vibrant comunitat d’artistes, menció especial mereixen Picasso i Renoir. Farem un passeig per gaudir de l’ambient i a la tarda navegarem en vaixell fins a Marken. Coneixerem el centre històric d’aquesta bonica localitat de cases de fusta i després retornarem a Amsterdam.

5è Dia. Amsterdam – Museu Van Gogh.

Després d’esmorzar farem un recorregut amb vaixell pel laberint de canals de la ciutat. Construïda sobre prop de cent illes, travessada per més de 120 quilòmetres de canals i  comunicada mitjançant un miler de ponts, Amsterdam és l’autèntica Venècia del Nord. Acabada la navegació anirem tot passejant pels principals carrers de la ciutat fins al Museu Van Gogh, on s’exposa la millor col·lecció del genial pintor postimpressionista. Entre les obres exposades podrem veure La collita (1888), El Dormitori (1888), El Pont de Langlois (1888), La casa groga  (1888), La Nit (1889), Els gira-sols (1888), Lliris (1890) o Camp de blat amb corbs (1890). Dinarem i a la tarda disposarem de temps lliure per poder passejar o gaudir del comerç de la ciutat.

6è Dia. Amsterdam – Pla Delta – Rotterdam – Amsterdam.

Avui anirem a conèixer les obres del Pla Delta, el projecte hidràulic més gran del món. Durant el recorregut descobrirem les famoses comportes de protecció i evacuació d’aigua de la regió de Zelanda i també veurem una filmació sobre la construcció d’aquest faraònic projecte tant important pel país. En acabar la visita ens arribarem a Zierikzee per dinar i a la tarda visitarem Rotterdam, la ciutat més moderna del país i el port més gran del món. Durant la visita pujarem a la Torre Euromast, des d’on gaudirem de la millor vista de la ciutat i del seu port, i coneixerem els seus moderns edificis entre els quals destaquen les famoses cases cúbiques. Finalment retornarem a Amsterdam.

7è Dia. Amsterdam – Aalsmeer – Keukenhof – Lisse – Barcelona.

De bon matí anirem a Aalsmeer per assistir a la subhasta de flors més important del món. Com veurem, la subhasta té lloc a un edifici de 500.000 m² considerat l’edifici comercial més gran del món i pel qual passen cada dia més de dotze milions de flors. A continuació ens arribarem a Lisse. on visitarem els jardins de Keukenhof, que durant l’època de la floració es cobreix d’una catifa de flors multicolors. Dinarem durant la visita i farem un recorregut panoràmic amb autocar per veure els impressionants i multicolors camps de flors de les rodalies de Lisse (la floració està subjecte al cicle meteorològic, les dates exactes són variables i té lloc durant un període de pocs dies). A continuació ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol de retorn a Barcelona. Un cop recollit l’equipatge donarem per acabat aquest viatge del qual esperem en guardin un bell record.

Data de sortida: 18 d’abril de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 2.935.-€ (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 955.-€ (IVA inclòs).

El preu inclou:

 • Vols de línia regular amb la companyia KLM o Vueling, classe turista.
 • Estada a hotel de 4****.
 • Servei de maleters a l’hotel.
 • Esmorzar bufet.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’EuroVacances durant tot el viatge.
 • Visita de la ciutat d’Amsterdam.
 • Visita del Rijksmuseum i del Museu Van Gogh.
 • Visita del poble protestant de Staphorst.
 • Passeig amb llanxa pel poble lacustre de Giethoorn.
 • Visita del Gran Dic.
 • Visita de la subhasta de flors d’Aalsmeer.
 • Visita del parc floral de Keukenhof.
 • Passeig amb llanxa pels canals d’Amsterdam.
 • Visita de les obres del Pla Delta.
 • Visita de Rotterdam.
 • Visites de Delft.
 • Visita de la Haia i del museu Mauritshuis.
 • Visita dels molins de vent de Zaanse Schans.
 • Visita de Volendam i Marken.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar