Creuer Gàmbia i Senegal

L’any 1979 s’organitza el primer ral·li París-Dakar. Després de setmanes travessant els deserts més àrids del planeta els supervivents de l’aventura automobilística més dura del món arriben a les tranquil·les aigües del llac Rosa. Quaranta anys més tard el Senegal continua a l’ombra d’un ral.li que fins i tot ha canviat de continent. El que us proposem és precisament deixar enrere el tòpic del ral·li per descobrir un dels territoris més fascinants de l’Àfrica Oriental. Junts, els territoris de Senegal i Gàmbia formen una unitat geogràfica coherent. D’ambient predominantment àrid, els dos països gaudeixen del típic paisatge mosaic del Sahel, amb manglars, boscos tropicals, sabanes, deserts i dunes de sorra vermella. La diversitat ornitològica és prodigiosa, manatís i cocodrils neden tranquil·lament als rius i a terra campa al seu aire una fauna típicament africana. Al còctel només hi falten les ciutats colonials, els poblets tradicionals i la diversitat ètnica per convertir Gàmbia i Senegal en una de les destinacions més interessants del continent. Bona part del viatge el farem a bord de l’Harmony V, un iot modern i exclusiu de cinquanta-cinc metres d’eslora de la prestigiosa companyia Variety Cruises.

1r Dia. Volem a Dakar.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Madrid, on connectarem amb el vol a Dakar. Després d’aterrar anirem a un bon hotel de la ciutat per descansar.

2n Dia. Dakar – illa de Goree – creuer.

Aquest matí agafarem un ferri fins la propera illa de Goree, centre del comerç d’esclaus de la regió durant segles. Actualment l’illa és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Farem una passejada per gaudir de l’ambient colonial de la localitat i conèixer els edificis més significatius i després dinarem a un restaurant local. Retornarem amb ferri a Dakar i farem un petit recorregut panoràmic de la capital abans de dirigir-nos al port per embarcar al creuer. Nit a bord.

3r Dia. Creuer: delta del riu Saloun.

Esmorzarem a bord mentre el vaixell arriba al delta del riu Saloun (UNESCO). Aquest delta és una important àrea ornitològica i faunística, especialment d’animals aquàtics. Durant l’excursió recorrerem el delta fins al poble de Joal Fadiouth, navegarem amb les canoes locals i observarem la gran varietat d’aus que viuen als manglars. Passejarem una estona per la pintoresca localitat de Joal Fadiouth, veurem els primers baobabs i després retornarem al vaixell per continuar la navegació rumb a Banjul, la capital de Gàmbia amb només 40.000 habitants.

4t Dia. Creuer: Banjul i Bakau.

Esmorzarem i tot seguit començarem un recorregut panoràmic per la ciutat de Banjul. Farem una parada a l’anomenat Arch 22 i a continuació ens dirigirem al poble de Bakau, on visitarem la famosa Katchikally, la piscina sagrada dels cocodrils. Veurem els prop de setanta cocodrils que viuen a la piscina i després coneixerem el Jardí Botànic. De retorn a Banjul visitarem el Museu Nacional de Gàmbia i l’Albert Market, el mercat més pintoresc de la ciutat. Acabada la vista retornarem al vaixell per començar a remuntar les aigües del riu Gàmbia rumb a Tendaba.

5è Dia. Creuer: PN Kiang West i PN Baobolong.

Arribarem a Tendaba i desembarcarem amb canoes per començar una excursió a peu pel Parc Nacional de Kiang West. El parc acull una variada mostra de la fauna africana amb més de 300 espècies d’aus. Durant la caminada ens aturarem a un poblat per conèixer les formes de vida locals. Finalment retornarem al vaixell amb un vehicle especial. A la tarda farem una excursió amb canoa al Parc Nacional de Baobolong, la zona protegida més extensa del país. Formada per aiguamolls, la zona està farcida de canals i manglars on viuen moltes espècies d’ocells.

6è Dia. Creuer: PN riu Gàmbia.

Aquest matí continuarem remuntant el riu fins a Kuntaur, el darrer port navegable per als vaixells de gran calat. Dinarem i a la tarda començarem una excursió amb canoa al Parc Nacional del Riu Gàmbia, un dels millors llocs del país on observar primats. Destaca sobretot l’illa Baboon, objecte d’un de reintroducció de ximpanzés al medi natural. Navegarem entre els canals que formen les illes i finalment retornarem al vaixell, que passarà la nit a Kuntaur.

7è Dia. Creuer: Kuntaur – Janjanbureh -Wassu.

Aquest matí farem una excursió fins a Janjanbureh, l’antiga Georgetown colonial, el centre comercial més animat de la part alta del riu. A continuació anirem al poble de Lamin Koto per visitar l’escola finançada per l’empresa del creuer. Acabarem el matí a la zona arqueològica de Wassu per visitar el conjunt megalític més important del país (UNESCO). Retornarem al vaixell i a la tarda iniciarem la navegació aigües avall del riu, aturant-nos a visitar el petit poble de Kaur.

8è Dia. Creuer: illa James.

Aquest matí visitarem l’illa James, situada al bell mig del riu i (UNESCO). L’illa, que durant segles va ser el centre del comerç d’esclaus al riu Gàmbia, assoliria notorietat l’any 1976 gràcies al llibre Arrels, d’Alex Haley, i de la sèrie televisiva posterior, on es narra la vida de l’esclau Kunta Kinte. Acabada la visita retornarem al vaixell per continuar la navegació rumb a Banjul i l’Atlàntic.

9è Dia. Creuer – Dakar – llac Rosa – Saint-Louis.

Després de desembarcar a Dakar començarem una excursió fins al llac Rosa, on antigament finalitzava el ral·li París-Dakar. Conegut localment com a llac Retba, aquest llac és famós per la seva coloració rosada, provocada per un cianobacteri que fabrica el pigment rosa per protegir-se de l’alta salinitat de l’aigua. Apreciarem el paisatge desèrtic de la zona i després dinarem a un senzill restaurant local. A la tarda continuarem l’etapa fins a Saint-Louis.

10è Dia. Saint-Louis – Reserva Ornitològica de Djoudj – Saint- Louis.

Aquest matí visitarem la Reserva Ornitològica de Djoudj (UNESCO). Situada al delta del riu Senegal a una zona d’illes, maresmes i aiguamolls, la reserva és un santuari d’aus migratòries i milers de pelicans. Dinarem i a la tarda visitarem Saint-Louis (UNESCO), una antiga ciutat colonial que va ser la capital de l’Àfrica francesa. Durant el recorregut, que farem parcialment en calesses, podrem apreciar l’arquitectura colonial, veurem el Palau del Governador i  l’església del segle XIX. Acabada la visita passejarem per la platja, on cada tarda arriben els pescadors i venen directament el peix.

11è Dia. Saint-Louis – Dakar – Barcelona.

Esmorzarem i tot seguit sortirem per carretera cap a Dakar. Dinarem i a la tarda farem un nou recorregut panoràmic per acabar de conèixer la capital del país. Finalment ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Madrid. Sopar i nit a bord.

12è Dia. Arribem a Barcelona.

Arribarem a Madrid i connectarem amb el vol a Barcelona.

Data de sortida: 21 de febrer de 2020.

Preu per persona segons cabina:

Cabina Categoria P > Doble: 5.325 € / Individual: 1.535 €
Cabina Categoria A > Doble: 4.870 € / Individual: 1.310 €
Cabina Categoria B > Doble: 4.460 € / Individual: 1.100 €

El preu inclou:

 • Vols de línia regular, classe turista, de la companyia Iberia.
 • Estada a hotel de 4****sup. a Dakar i de categoria turista a Saint-Louis.
 • Creuer de 7 nits a bord del vaixell Harmony V de la companyia Variety Cruises en cabina exterior.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de l’illa de Goree.
 • Visita panoràmica de Dakar.
 • Visita del delta del riu Saloun.
 • Visita de Banjul. Visita de l’illa James.
 • Visita dels Parcs Nacionals de Kiang West i Baobolong.
 • Visita del Parc Nacional de Gàmbia.
 • Visita de Janjanbureh.
 • Visita de la zona arqueològica de Wassu.
 • Visita del llac Rosa.
 • Visita de la Reserva Ornitològica de Djoudj.
 • Visita de Saint-Louis.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.


Nota:
Visat necessari, el seu preu NO està inclòs al preu del viatge. Vacunes necessàries. Recomanem que es posin en contacte amb el seu centre de vacunació abans d’iniciar el viatge. El creuer pot variar el recorregut segons el nivell de l’aigua o fruit de la decisió del capità.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar