Bretanya i Normandia

Viatge a les costes d’Armòrica

Als bons viatges sempre els acompanya un bon argument, una història que faci de fil conductor de tot el que es veu i ajudi a donar-li un sentit. La història de Rol.ló, per exemple, el cap víking que va començar assetjant París i va acabar convertint-se en duc de Normandia, ens porta a descobrir la vall del Sena. A la Bretanya podríem seguir la trista història de la duquessa Anna, casada dues vegades amb reis francesos per poder mantenir la independència del ducat. I els darrers farers de Raz de Sein ens deixarien bocabadats afrontant l’embat de l’oceà des dels fars més aïllats d’Europa. Però d’arguments, a Bretanya i Normandia en podríem trobar molts més: l’Estat Major aliat preparant el desembarcament de Normandia, Jacques Cartier salpant de Saint-Malo per descobrir les costes del Canadà, la ciutat perduda d’Is enfonsada a la badia de Douarnenez, els prehistòrics aixecant milers de menhirs per crear els alineaments de Carnac, Joana d’Arc jutjada i cremada a la ciutat de Rouen, o el corsari Surcoff fent fortuna protegit rere els murs de l’antiga república independent de Saint-Malo. I encara en podríem afegir una altra: deixar-se portar per l’encant del país per descobrir tots els matisos de la paraula charme.

1r Dia. Vol a París – Chartres – Nantes.

Trobada a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a París. Arribarem a la capital francesa i agafarem l’autocar que ens portarà a Chartres, on visitarem la seva famosa catedral, una de les obres mestres del gòtic europeu. L’edifici que veurem, dedicat a Nostra Senyora i construït en estil gòtic de transició a finals del segle XII i principis del XIII, s’aixeca sobre les restes d’una església més antiga destruïda durant un incendi l’any 1194. L’edifici actual va ser reconstruït en només 20 anys i per això mostra una unitat d’estil difícil de trobar en altres catedrals. Dinarem i després continuarem l’etapa cap a Nantes, capital històrica de la Bretanya. Quan arribem ens allotjarem a l’hotel i soparem.

2n Dia. Nantes – Vannes – Carnac – Quimper.

Després d’esmorzar farem un recorregut panoràmic per la ciutat de Nantes durant el qual veurem l’antic Castell ducal i la Catedral de Sant Pere i Sant Pau, on hi ha enterrats els darrers ducs de la Bretanya independent. La següent parada la farem a la ciutat de Vannes, estratègicament situada al centre de la badia de Morbihan. El casc antic de la ciutat, perfectament conservat, està envoltat per una de les muralles urbanes més interessants de tot el país. Durant la visita veurem moltes cases dels segles XIII i XIV i entrarem a la Catedral, on reposen les restes del valencià Sant Vicenç Ferrer. Dinarem i la tarda visitarem el famosos alineaments de menhirs de Carnac, la funció dels quals encara intriga als investigadors. Acabarem la jornada arribant a Quimper, la  ciutat més important de la regió de Cornualles i una de les grans poblacions històriques de la Bretanya.

3r Dia. Quimper – Raz – Locronan – Concarneau – Quimper.

Avui dedicarem el dia a conèixer la regió de Cornualles. Començarem el matí a la punta de Raz, una de les més impressionants de Bretanya. Continuarem l’etapa visitant Locronan, una pintoresca població que s’ha conservat tal i com era al segle XVI. Veurem les cases de granit, l’Església de Sant Ronan i la Capella de Penity i després dinarem. A la tarda visitarem Quimper. Durant el nostre recorregut pel centre històric passejarem pel carrer de Keréon, on es poden veure alguns dels millors exemples d’arquitectura tradicional bretona, i entrarem a la Catedral gòtica. Acabada la visita tornarem a pujar a l’autocar per fer un breu recorregut fins a la costa sud, on visitarem l’anomenada ciutat tancada de Concarneau. Durant la visita, passejarem pel carrer Vauban i pujarem a les muralles, des d’on es gaudeix d’una vista excel·lent de la badia. Finalment retornarem al nostre hotel de Quimper.

4t Dia. Quimper – Guimiliau – Dinan – Saint-Michel.

Començarem l’etapa de bon matí per dirigir-nos al petit poble de Guimiliau on veurem un dels tancats parroquials més ben conservats i més importants de la Bretanya. Acabada la visita recorrerem els darrers quilòmetres fins a Ploumanach, una bonica localitat termal situada a l’anomenada costa del granit rosa. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa fins a Dinan, sense cap mena de dubte una de les ciutats històriques més ben conservades de la Bretanya. Visitarem la plaça de Champ, entrarem a la Basílica de Saint Sauveur i passejarem per les muralles que envolten el casc antic, gaudint d’unes vistes espectaculars sobre la vall del riu Rance. Acabada la visita ens dirigirem a la zona del Mont-Saint-Michel per allotjar-nos i sopar.

5è Dia. Saint-Michel – Dinard – Saint-Malo.

Aquest matí, visitarem el Mont-Saint-Michel, una de les abadies més extraordinàries del món. Construïda entre els segles XI i XVI, reuneix de manera harmoniosa elements romànics i gòtics. Però el més sorprenent de tot no són els edificis en ells mateixos, sinó el lloc on estan construïts i la disposició vertical de tot el conjunt. Acabada la visita ens dirigirem a la ciutat termal de Dinard on dinarem. A la tarda anirem a conèixer Saint-Malo, la ciutat històrica més important de la Bretanya. Després de passejar per les muralles i de visitar la Catedral, disposarem de temps lliure per gaudir dels comerços de la ciutat. Finalment retornarem al nostre hotel de la zona del Mont-Saint-Michel.

6è Dia. Saint-Michel – Bayeux – Caen.

Avui dedicarem el matí a recórrer alguns dels escenaris històrics de la Batalla de Normandia. El primer lloc on pararem és Pointe d’Hoc, on hi havia una de les bateries alemanyes destinades a defensar el sector. Continuarem l’etapa passant per la platja d’Omaha i visitant el cementiri americà de Coleville-sur-Mer, on hi ha les creus de marbre dels 9.386 americans morts durant la batalla. A continuació coneixerem Arromanches, una petita població situada entre les platges d’Omaha i Gold. La població es va fer famosa perquè s’hi va construir un port artificial que es va portar flotant des d’Anglaterra. Dinarem a Bayeux i a la tarda farem un recorregut a peu pel centre de la ciutat per veure la Catedral i visitar el museu de l’anomenat Tapís de Bayeaux. Finalment arribarem a Caen, on ens allotjarem.

7è Dia. Caen – Honfleur – Rouen – París – Barcelona.

Esmorzarem i tot seguit ens dirigirem a Honfleur, a la desembocadura del riu Sena. Admirada pels pintors impressionistes és, encara avui, el bressol d’una animada comunitat d’artistes. Passejarem pel port antic, veurem l’antiga porta de Caen i entrarem a l’Església de Santa Caterina, feta íntegrament amb fusta. Continuarem l’etapa en direcció a Rouen, l’antiga capital del Gran Ducat de Normandia. Durant la visita veurem algunes de les construccions gòtiques més impressionants de França, com l’Església de Saint Ouen i la Catedral de Nostra Senyora, on descansen les restes d’alguns dels personatges més importants de les dinasties normandes. Recorrerem de dalt a baix el carrer del Gran Rellotge i passarem pels llocs on va ser jutjada, cremada i finalment santificada, Joana d’Arc. Dinarem al centre de Rouen, a un dels restaurants més antics de França, i a la tarda continuarem l’etapa fins arribar a París, on agafarem el vol de retorn a Barcelona.

Dates de sortida: 10 de maig 2020.

Preu per persona en habitació doble: 2.460.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 460.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols amb la companyia Vueling, classe turista.
 • Hotels de 3*** i 4****, els millors disponibles per a grups.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’EuroVacances durant tot el viatge.
 • Visita de la Catedral de Chartres.
 • Visita panoràmica de Nantes.
 • Visita de Vannes i dels menhirs de Carnac.
 • Visita de Quimper, Concarneau, la punta de Raz i Locronan.
 • Visita del Calvari de Guimiliau.
 • Visita de Dinan.
 • Visita del Mont-Saint-Michel i de Saint-Malo.
 • Visita dels escenaris del Dia D (Pointe d’Hoc, Omaha, Arromanches i cementiri Coleville-sur-Mer).
 • Visita de la Catedral de Bayeux i del seu Tapís.
 • Visita d’Honfleur i Rouen.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar