Azerbaidjan

Modernitat i tradició al Caucas

N’hi ha prou amb mirar un mapa del Caucas per entendre al primer cop d’ull que en aquesta regió és la geografia qui ho determina tot. El Caucas és un corredor natural entre el sud de Rússia i els imperis del món antic. Macedonis, perses, bizantins i otomans i, més recentment, la Pèrsia islàmica, la Rússia ortodoxa i la Unió Soviètica, hi han deixat la seva empremta fins a convertir-la en una de les regions més interessants del món. Azerbaidjan és la única república de majoria musulmana del sud del Caucas, però a diferència dels seus veïns, no ha fet de la religió un símbol d’identitat nacional. Ja l’any 1918 Azerbaidjan fou el primer estat musulmà en convertir-se en república secular, un pas cap a la modernitat únic a la regió. Els anys de la Unió

Soviètica han marcat el darrer segle de la història del país, però se’n va independitzar l’any 1991 i va entrar a l’ONU només un any més tard. Des de llavors, Azerbaidjan s’ha convertit en la potencia econòmica de la regió, gràcies sobretot a riquesa en hidrocarburs del seu subsol. El flux de diners ha convertit alguns barris de la capital en una mena de Dubai del Caspi a tocar d’un casc antic perfectament conservat. I només cal sortir de Bakú per submergir-se en una història fascinadora que llueix amb brillantor pròpia.

1r Dia. Volem a Bakú.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Frankfurt, on connectarem amb el vol a Bakú. Després d’aterrar sortirem amb autocar cap a l’hotel tot fent un petit recorregut panoràmic per veure la ciutat il·luminada. Finalment ens instal·larem a un bon hotel i soparem.

2n Dia. Bakú.

Després d’esmorzar a l’hotel dedicarem tot el dia a visitar la capital del país. Durant el nostre recorregut explorarem l’interesant centre històric, veient les portes de Qosa Qala, les restes del palau Baku Khans, els caravanserais de Multani i Bukhara, les mesquites d’Ashur, Juma i Mohamed, els banys d’Haci Bani i el palau de Shirvanshahs, fundat al segle XII. També visitarem el Museu dels Llibres i el Museu de les Catifes, coneixerem la plaça de Bazar Meydani i ens aproparem a la torre de Qiz Qalasi, símbol de la ciutat. Dinarem durant les visites i finalment retornarem a l’hotel.

3r Dia. Bakú – Nakhchivan.

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol domèstic a Nakhchivan, la capital d’un territori de sobirania azerbaidjanesa situat entre Armènia i Iran sense continuïtat territorial amb la resta del país. Dinarem i a la tarda visitarem la ciutat. Durant el recorregut veurem els mausoleus de Huseyn Javid, Momine Khatun i Noè, el palau del Khans, la muntanya on segons la tradició local hi ha l’arca de Noè i les coves de sal de Duzdag. Quan acabem les visites ens instal·larem a l’hotel i soparem.

4t Dia. Nakhchivan – Ashab-i-Kahf – Nakhchivan.

Disposarem de la primera part del matí lliure per passejar per Nakhchivan i després sortirem per carretera cap a Ashab-i-Kahf, una cova sagrada relacionada amb la sura 18 de l’Alcorà. Dinarem i a la tarda visitarem el pantà d’Arpachay. Finalment retornarem al nostre hotel de Nakhchivan. Abans de sopar ens quedarà una estona lliure per descansar.

5è Dia. Nakhchivan – PN Gobustan – Gandja.

Esmorzarem a l’hotel i volarem de retorn a Bakú. Després d’aterrar visitarem la mesquita de Bibi Heybat. A continuació veurem alguns dels pous de petroli més antics i després continuarem l’etapa fins al Parc Nacional de Gobustan (UNESCO), on veurem alguns petroglifs prehistòrics. Més enllà del parc la ruta ens portarà fins les anomenades Colònies Alemanyes, fundades durant els temps de l’imperi rus. Dinarem i a la tarda arribarem a Gandja, a l’oest del país. Durant el recorregut pel centre històric veurem els mausoleus de Nizami Gandjavi i Javad Khan, la mesquita de Shakh Abbas i les esglésies d’Alexander Nevsky i Agyan. Sopar i allotjament a Gandja.

6è Dia. Gandja – Kish – Shaki.

Avui començarem el dia dirigint-nos a Shaki, una localitat del nord del país. Des d’allà anirem a la veïna població de muntanya de Kish, on veurem antigues esglésies albaneses. Acabarem el matí visitant la fortalesa de Galasan Gorasan i després dinarem. A la tarda visitarem el centre  històric de Shaki. Durant el recorregut veurem el palau dels Khans, d’estil safàvida, visitarem el Museu d’Art Popular, situat en un antic temple, i coneixerem la fàbrica de seda de Shaki, on encara es produeix seda seguint mètodes tradicionals. Finalment ens allotjarem a un hotel de la localitat.

7è Dia. Shaki – Oguz – Nij – Gabala.

Després d’esmorzar començarem l’etapa pel nord d’Azerbaidjan dirigint-nos a Oguz, on ens aturarem a visitar les seves antigues sinagogues. Durant el matí també passarem pel poble de Nij i visitarem l’església d’Udin. Dinarem en ruta i a la tarda arribarem a Gabala, on coneixerem la fàbrica de pianos Beltman. Ens allotjarem a un confortable hotel de la localitat i disposarem de la rest de la tarda lliure per descansar o passejar tranquil ·lament per Gabala. Al vespre ens tornarem a trobar per sopar.

8è Dia. Gabala – Ismayilly – Yanardag – Bakú.

Després d’esmorzar a l’hotel començarem l’etapa per carretera amb direcció a Ismayilly, on ens aturarem a conèixer Ivanovka, una localitat fundada per colons russos al segle XVIII, durant el regnat de l’emperadriu Caterina la Gran, Coneixerem com era la vida a l’època dels molokans, nom dels colons russos, i després dinarem. A la tarda continuarem l’etapa amb direcció a Bakú. Passarem per Muganly Pereval, ens aturarem a veure el mausoleu de Yeddi Gozal a Shamakha i finalment arribarem a Bakú. Abans d’anar a l’hotel encara ens quedarà temps per conèixer Yanardag, les anomenades muntanyes de foc, on el gas natural arriba directament a la superfície procedent del subsol. Sopar i allotjament a Bakú.

9è Dia. Bakú – península d’Absheron – Bakú.

Avui explorarem la península d’Absheron, situada a l’est de la capital del país i delimitada per les aigües del mar Caspi. La primera parada del matí la farem al Temple del Foc d’Ateshgah. A continuació ens aturarem al poble de Gala per visitar el Museu Etnogràfic i assistir a una sessió pràctica d’artesania a un taller local. Dinarem en ruta durant l’excursió i a la tarda visitarem l’impressionant castell de Mardakan, del segle XII. Acabada la visita retornarem al nostre hotel de Bakú. Al vespre assistirem a un sopar especial de comiat a un restaurant local.

10è Dia. Bakú – Barcelona.

De matinada ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Frankfurt, on connectarem amb el vol a Barcelona. Després d’aterrar a la ciutat comtal donarem per acabat aquest viatge del qual esperem que guardin un bon record.

Data de sortida: 4 de juny de 2020.

Preu per persona en habitació doble: 2.985.- € (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 695.- € (IVA inclòs).

El preu inclou:

 • Vols de línia regular de la companyia Lufthansa, classe turista.
 • Estada a hotels de 4**** a Bakú i de 3*** la resta del viatge.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Bakú.
 • Visita de Nakhchivan.
 • Visita d’Ashab-i-Kahf.
 • Visita del pantà d’Arpachay.
 • Visita del Parc Nacional Gobustan.
 • Visita de les colònies alemanyes d’Annenfeld i Yelendorf.
 • Visita de Gandja.
 • Visita de les esglésies albaneses de Kish.
 • Visita de Shaki.
 • Visita de les sinagogues d’Oguz.
 • Visita d’Ivanovka a Ismayilly.
 • Visita de les muntanyes de foc de Bakú.
 • Visita de la península d’Absheron.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.


Nota:
Visat necessari, el seu preu està inclòs al preu del viatge.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar