Iran

Camins i ciutats de Pèrsia

Teheran deu ser l’única ciutat del món on es poden trobar en un mateix carrer una església, una sinagoga i una mesquita. D’alguna manera, aquest fet resumeix l’essència històrica del país. Durant mil·lennis, el rol de l’Iran en el gran tapís de la història ha estat actuar com a cresol de religions, filosofies i doctrines diferents. El país juga i ha jugat un paper fonamental en l’evolució de la civilització humana, situat, com està, a mig camí entre Orient i Occident. Ja fos durant els períodes d’Ur, Lagash o Nínive, durant les inacabables lluites amb Grècia i Roma, amb l’imperi bizantí durant l’edat mitjana i amb el russos durant el segle XIX, o en el seu paper actual de potència regional, probablement no hi ha hagut un sol dia de la seva història en què l’Iran no hagi estat a la primera plana de l’actualitat política. Reflexionar sobre la cultura occidental tal i com l’entenem segurament seria impossible sense fer referència en algun moment o altre al país. La dimensió de l’Iran transcendeix la República Islàmica actual o la Pèrsia de la dinastia Pahlevi per emergir com una de les grans civilitzacions de la història, un d’aquells territoris excepcionals que han marcat com pocs el camí de la humanitat.

1r Dia – Volem a Shiraz.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Istanbul, on connectarem amb el vol a Shiraz. Després d’aterrar ens traslladarem a un bon hotel per descansar.

2n Dia – Shiraz.

Avui dedicarem tot el dia a conèixer Shiraz. En primer lloc anirem a conèixer la Ciutadella d’Arg-e Karim Khan, del segle XVIII, situada al centre de la ciutat. A continuació ens dirigirem al jardí de Bagh-e Nazar i als banys àrabs de Vakil. Després anirem a conèixer la Mesquita de Vakil, del segle XVIII. Acabarem el matí disposant d’una estona de temps lliure al basar. A la tarda coneixerem la Mesquita de Nasir-ol Molk, la mansió del Narajestan i el Museu Fars. Acabades les visites retornarem a l’hotel per sopar i descansar.

3r Dia – Shiraz – Persèpolis – Naqsh-i Rustam – Shiraz

Després d’esmorzar anirem a visitar les restes arqueològiques de Persèpolis. Fundada per Darios I l’any 518 aC, la ciutat va ser construïda com a capital cerimonial de l’imperi aquemènida. A continuació anirem a conèixer la impressionant necròpolis reial de Naqsh-i Rustam, amb tombes monumentals del període aquemènida esculpides a la paret d’un espadat vertiginós. Dinarem i a la tarda retornarem Shiraz per acabar de conèixer la ciutat tot visitant la porta de Qoran i els jardins d’Eram.

4t Dia – Shiraz – Pasargada – Yazd.

Començarem el matí dirigint-nos al jaciment arqueològic de Pasargada per conèixer les restes de l’antiga ciutat i la tomba de Cir II el Gran. A la tarda continuarem l’etapa tot recorrent un bonic paisatge àrid i muntanyós fins a Abarkuh, on coneixerem un dels antics pous de neu perses. Acabarem el dia recorrent els darrers quilòmetres fins a Yazd, on ens allotjarem les properes dues nits.

5è Dia – Yazd.

Avui visitarem aquesta ciutat, coneguda tant per la cultura zoroastriana com per la bellesa del centre històric. Començarem el recorregut a la necròpolis zoroastriana tot pujant a les Torres del Silenci. A continuació visitarem el temple del Foc, dedicat al culte zoroàstric modern. Continuarem el recorregut fent un passeig per la ciutat antiga, durant el qual veurem el barri de Fahdan, el Santuari de Roknedin i la Mesquita de Masjid-e Jame. A la tarda visitarem el Palau de Bagh-e Dolat Abad, la plaça de Mircha Khamagh, la Mesquita de Sete Khatoon i el Museu de l’Aigua. També tindrem l’oportunitat d’apropar-nos a l’animat basar local.

6è Dia – Yazd – Esfahan.

Començarem el matí dirigint-nos per carretera a Meybod, on visitarem el Castell de Narin Qal’eh, el caravanserrall d’Abbasi i l’anomenada Torre dels Coloms. Dinarem a la petita localitat de Na’in i a la tarda visitarem la Mesquita de Jame, del segle VIII. Acabada la visita completarem l’etapa fins a la ciutat d’Esfahan, on ens allotjarem les tres properes nits

7è Dia – Esfahan.

Començarem el dia a la plaça de Naqsh-e Jahan, una de les més impressionants del món. Aquí visitarem la grandiosa Mesquita de Shah o Imam, una de les obres mestres de l’art persa, el Palau Ali Qapu i la Mesquita de Lotfollah, considerada un dels edificis més representatius de l’època safàvida. Dinarem i a la tarda retornarem a la plaça per disposar de temps lliure als basars que envolten la plaça i gaudir de l’ambient relaxat que es respira a la ciutat. Acabarem el dia coneixent alguns dels nombrosos ponts monumentals que travessen el riu Zayande

8è Dia – Esfahan.

Començarem el matí veient la façana principal del Palau d’Hasht Behesht. A continuació coneixerem el palau del segle XVII de Chehil Soton, conegut com a Palau de les Quaranta Columnes. També visitarem la catedral armènia de Valk i coneixerem el museu on es mostra la història de la comunitat cristiana. Acabarem el matí a la Mesquita de Jameh, un de les més important d’Esfahan. Dinarem i a la tarda disposarem de temps lliure per passejar tranquil·lament per la ciutat.

9è Dia – Esfahan – Kashan – Qom – Teheran.

Començarem la ruta cap al nord del país amb direcció a Kashan, una de les ciutats més antigues del país. Quan arribem visitarem les cases de Tabatabaei i Borujerdi i els jardins de Fin, considerats un dels més bonics d’Orient Mitjà. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa fins a Qom, una de les ciutats santes del xiisme. D’aquest important centre de peregrinació i estudis corànics sobresurt la mesquita mausoleu de Fatema Mæ’sume, que nosaltres visitarem. Acabarem el dia recorrent els darrers quilòmetres fins a Teheran, on ens allotjarem les properes dues nits.

10è Dia – Teheran.

Dedicarem el dia a visitar el centre històric de la ciutat. Començarem el matí al palau safàvida de Golestan, un dels més antics de Teheran. El palau està considerat un dels millors exemples arquitectònics del període Qajar. A continuació anirem a conèixer les magnífiques col·leccions arqueològiques del Museu Nacional. Dinarem i a la tarda ens aproparem als palaus de Sadabad per conèixer la vida dels sha durant la dinastia Pahlevi. També visitarem la mesquita safàvida d’Imamzadeh Saleh i passejarem pels basar de Tajrish. Quan acabem les visites retornarem al nostre hotel per sopar i descansar una estona.

11è Dia – Teheran – Barcelona.

De matinada ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol a Istanbul. On connectarem amb el vol a Barcelona.

Data de sortida: 8 març de 2019.

Preu per persona en habitació doble: 3.680.- € (IVA inclòs).

Suplement per habitació individual: 825.-€ (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

–           Vols de la companyia Turkish, línia regular, classe turista.

–           Estada a hotels de 4**** (Categoria Hotelera d’Iran).

–           Servei de maleters a l’hotel.

–           Pensió completa durant tot el viatge.

–           Guia d’Eurovacances durant tot el viatge.

–           Visites de Shiraz.

–           Visita de Persèpolis.

–           Visita de Naqsh-i Rustam i Pasargada.

–           Visites de Yazd.

–           Visita de Meybos i Na’in.

–           Visites d’Esfahan.

–           Visita Kashan i Qom.

–           Visites de Teheran.

–           Assegurança d’assistència en viatge contractada amb la companyia Europea.

 

OBSERVACIONS: Visat necessari. El seu import està inclòs.

Iran és un país que actualment té una inflació constant, això fa que els preus canviïn cada dia. Per aquest motiu Eurovacances, es reserva el dret a modificar el preu del viatge fins a 25 dies abans de la sortida.

La categoria hotelera a Iran no es comparable a la d’Europa Occidental.

Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar