Cuba

La Perla del Carib

Durant més de quatre-cents anys Cuba va ser parada obligada per tots aquells espanyols que emigraven per fer les amèriques, L’Havana es va convertir en la ciutat més important del continent, els pirates i els corsaris en van fer la presa més cobejada del Carib i els reis castellans la conservaven com la perla més preuada de l’imperi. Fins que la van perdre. I el trauma va ser tan gran que de la Guerra de Cuba se’n va fer un mite, de la derrota una tragèdia nacional i de l’any 1898 la forja de tota una generació. Enrere quedaven els temps dels indians, dels viatges d’anada i tornada i de les primeres havaneres. Cuba estava a punt de caminar sola sense deixar de ser la protagonista de la història. L’any 1956 Fidel Castro va desembarcar del vaixell Granma a la platja de Oriente i va començar la revolució que hauria de marcar el futur de l’illa. Des d’aleshores, un mantell de propaganda i contrarevolució, d’entusiastes i d’exiliats, de bloqueig i de resistència, ha impregnat fins el darrer racó de Cuba. La història més recent ha fet de Castro un dels personatges més peculiars del segle XX i el romanticisme decadent s’ha apoderat de la magnífica Habana Vieja. Però l’illa no ha deixat mai de ser la Perla del Carib. I és que, com ja va dir Cristòfol Colom l’any 1492, aquesta és la terra més bonica del món.

1r Dia – Volem a l’Havana.

Presentació a l’aeroport de Barcelona. Sortida del vol a Madrid on connectarem amb el vol a l’Havana. En arribar ens traslladarem a l’hotel on ens allotjarem.

2n Dia – L’Havana.

Després d’esmorzar començarem la visita de La Habana Vieja (UNESCO) veient la Catedral barroca i els edificis del segle XVIII que l’envolten. A continuació visitarem l’anomenat Museu dels Capitans Generals i farem un recorregut amb els coneguts coco-taxis. Dinarem i a la tarda recorrerem l’Havana Moderna, visitant la plaça de la Revolució, el Memorial a José Martí, el Teatre Nacional, la seu del Ministeri de l’Interior i el Comité Central del Partit Comunista.

3r Dia – L’Havana – Cienfuegos.

Després d’esmorzar començarem l’etapa cap a Guamá, una zona pantanosa on farem una excursió amb barca fins a un poblat d’indis taina. Acabada la visita continuarem fins a Cienfuegos, on dinarem. A la tarda coneixerem l’arquitectura neoclàssica de la ciutat veient el Parque José Martí, la Catedral i l’emblemàtic teatre Tomás Terry, que visitarem. Allotjament a l’hotel.

4t Dia – Cienfuegos – Trinidad.

Després d’esmorzar farem un recorregut en vaixell per la badia de Cienfuegos. Durant la passejada ens aturarem a conèixer el Castillo de Jagua, una de les fortaleses més importants del país. En acabar continuarem fins a la ciutat de Trinidad. Dinarem i a la tarda a coneixerem Trinidad (UNESCO). Durant la passejada veurem esglésies barroques i recorrerem els carrerons més interessants del centre antic. Acabarem la tarda al Museu Històric, on coneixerem la vida durant l’època colonial.

5è Dia – Trinidad.

Després d’esmorzar anirem al Parque Natural Topes de Collantes. Farem un recorregut a peu per conèixer la fauna i la flora. Dinarem a una finca rural i després retornarem a la ciutat. En arribar gaudirem de temps lliure per seguir passejant per aquesta bonica població.

6è Dia – Trinidad – Sancti Spíritus – Camagüey.

Després d’esmorzar anirem al mirador del Valle de los Ingenios, on hi havia les darreres plantacions esclavistes de l’illa. Continuarem l’etapa fins a la ciutat colonial de Sancti Spíritus, on veurem el pont sobre el riu Yayabo i la Parroquial Mayor. Dinarem i a la tarda arribarem a Camagüey. Durant la nostra passejada pel centre històric, veurem la plaça Agramonte i el monument a Ignacio Agramonte. Acabada la vista anirem a instal·lar-nos a l’hotel.

7è Dia – Camagüey – Bayamo – El Cobre – Santiago de Cuba.

Després d’esmorzar ens dirigirem a Bayamo, considerat un dels bressols de la ciutadania cubana. Dinarem i a la tarda ens dirigirem al poble de El Cobre per conèixer la famosa Basílica Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre i la imatge de la Virgen de la Caridad del Cobre, patrona de Cuba. Acabada la visita continuarem fins a Santiago de Cuba.

8è Dia – Santiago de Cuba.

Després d’esmorzar començarem la visita de la ciutat. Durant el recorregut veurem el cementiri de Santa Ifigenia, el Museu Moncada i el castell de San Pedro del Morro (UNESCO), el millor exemple d’arquitectura militar espanyola del Carib. Dinarem i a la tarda veurem la Plaza Céspedes, la Catedral de Nuestra Señora de la Asunción i la casa de Diego Velázquez, actualment convertida en el Museo de Ambiente Histórico Cubano.

9è Dia – Santiago de Cuba – Birán – Holguín – Camagüey.

Després d’esmorzar sortirem en direcció Birán. En arribar visitarem la Finca Manacas, on va néixer Fidel Castro i farem un recorregut per les seves principals estances. En acabar la visita sortirem cap a la ciutat d’Holguín, on dinarem. A la tarda coneixerem Holguín, ciutat famosa per les seves places, entre les quals sobresurten les del Parque Céspedes, la del Parque de Peralta, amb la Catedral, i sobretot la del Parque Calixto García, on hi ha gairebé tots els edificis importants de la ciutat. A continuació recorrerem els darrers quilòmetres fins a Camagüey, on ens allotjarem.

10è Dia – Camagüey – Remedios – Cayo Ensenachos.

Després d’esmorzar ens dirigirem a Remedios, visitarem l’església de San Juan i coneixerem el Museu de les Parrandes Remedianas, dedicat a les festes de Carnestoltes de la ciutat. Continuarem el dia circulant per l’espectacular carretera sobre l’aigua de Cayo Santa María fins arribar a Cayo Ensenachos, on en arribar dinarem i encara ens quedarà temps per gaudir de les seves platges.

11è Dia – Cayo Ensenachos.

Esmorzarem a l’hotel i avui gaudirem del dia lliure a Cayo Ensenachos per banyar-nos i relaxar-nos en aquest paradisíac indret. Estarem allotjats en règim de Tot Inclòs per gaudir encara més de les instal·lacions de l’hotel.

12è Dia – Cayo Ensenachos – L’Havana.

Després d’esmorzar ben d’hora, sortirem per carretera fins a a la ciutat de l’Havana. En arribar dinarem i gaudirem de la tarda lliure per passejar per La Habana Vieja. Al vespre soparem a un bon restaurant local i després ens traslladarem al Tropicana per assistir al seu famós espectacle de cabaret.

13è Dia – L’Havana – Barcelona.

Després d’esmorzar farem un passeig amb cotxes de cavalls al llarg de l’Havana. Tot seguit visitarem la fortalesa de Morro-Cabaña, des d’on gaudirem de les millors vistes de la ciutat. A continuació anirem a conèixer les arrels catalanes de la capital de Cuba, visitant el Casal Català. Dinarem i a la tarda disposarem de temps lliure al mercat de San José. A l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol de retorn.

14è Dia – Arribem a Barcelona.

Arribarem a Madrid i connectarem amb el vol a Barcelona. Després d’aterrar donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 1 de febrer 2019.

Preu per persona en habitació doble: 5.295.- € (IVA inclòs). 

Suplement habitació individual: 640.- € (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

– Vols regulars de la companyia Iberia, classe turista.

– Estada a hotels de 4**** a l’Havana, Santiago i Cayo Ensenachos. De 3*** a Cienfuegos i de 2** a Trinidad i Camagüey.

– Servei de maleters a tots els hotels.

– Pensió completa durant tot el viatge, exceptuant els sopars del primer i darrer dia.

– Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.

– Visita de La Habana Vieja i de l’Havana Moderna.

– Assistència al cabaret Tropicana.

– Passeig amb coco-taxi per l’Havana.

– Visita d’un poblat taina a Guamá.

– Visita de Cienfuegos.

– Visita de Trinidad.

– Visita de Sancti Spíritus.

– Visita de Camagüey.

– Visita d’Holguín.

– Visita de la Finca Manacas.

– Estada de 2 nits en règim de Tot Inclòs a Cayo Ensenachos..

– Visita de Santiago de Cuba.

– Passejada per Bayamo amb excursió a la Basílica del Cobre.

– Passeig amb cotxe de cavalls per l’Havana.

– Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

 

Observacions: Visat necessari. El seu import està inclòs al preu del viatge.

Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar