Argentina i Xile

Salta, Jujuy, Perito Moreno i creuer Australis

L’extrem nord-oest d’Argentina és un altiplà desèrtic i multicolor, esculpit pel vent i travessat per profundes valls fluvials de terra fèrtil. L’entorn, d’una bellesa aclaparadora, acull l’epicentre de la cultura precolombina i colonial del país. Escampades arreu trobem runes i monuments històrics, mercats populars, esglésies colonials i obres d’art de totes les èpoques. Aquesta és la regió més tradicional d’Argentina i on la població indígena té més pes. Fins i tot hi ha qui considera Salta la zona més bonica del país, amb un ric patrimoni colonial, els paisatges espectaculars de la vall de Lerma i la bellesa multicolor de la Quebrada de Humahuaca, a la veïna província de Jujuy. El contrast amb les parets verticals de la Patagònia xilena, les glaceres gegantines procedents dels Campos de Hielo, les aigües ventades de l’estret de Magallanes i l’èpica llegendària del cap d’Hornos, és total. Però aquest és precisament el viatge que us proposem. Un nord d’Argentina arqueològic, colonial i paisatgístic. Una Patagònia espectacular amb Perito Moreno, Upsala i Torres del Paine. I un creuer d’exploració a bord de l’Australis, un vaixell de servei exquisit per navegar els canals patagònics fins l’extrem austral d’Amèrica. Un gran viatge en tots els sentits!

1r Dia – Volem a Buenos Aires.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Madrid, on connectarem amb el vol a Buenos Aires. Quan arribem a la capital d’Argentina ens instal·larem a l’hotel per descansar.

2n Dia – Buenos Aires.

Avui dedicarem tot el dia a visitar la ciutat de Buenos Aires. Durant el recorregut coneixerem alguns dels espais més representatius de la capital, com la Plaza de Mayo, la Casa Rosada, la Municipalitat i el Cabildo, passejarem per la famosa Avenida 9 de Julio, visitarem el Teatro Colon i la Catedral i recorrerem els barris de Boca, Recoleta, Palermo, Puerto Madero i San Telmo. Dinarem durant les visites i a la tarda retornarem a l’hotel. Al vespre celebrarem un sopar especial a ritme de tango.

3r Dia – Buenos Aires – Salta.

Aquest matí volarem a Salta. Després d’aterrar anirem a instal·lar-nos a l’hotel i dinarem. Durant la visita de la ciutat que farem a la tarda passejarem per la Plaza 9 de Julio, entrarem a la Catedral Basílica, veurem les esglésies de San Bernardo i San Francisco i pujarem al Cerro San Bernardo per gaudir de les vistes. Completarem les visites al Museo Arqueológico de Alta Montaña. Quan acabem retornarem a l’hotel per sopar i descansar.

4t Dia – Salta – vall de Lerma – Cachi – Salta.

Avui dedicarem el dia a explorar la vall de Lerma. Començarem el recorregut ascendint per la Quebrada de Escoipe fins la Cuesta del Obispo i l’anomenada Piedra del Molino. Des d’aquest mirador privilegiat continuarem per l’anomenada Recta Tin Tin i el Parc Nacional Los Cardones. Finalment arribarem a Cachi, on dinarem. A la tarda passejarem per aquesta bonica localitat colonial, on veurem l’església i entrarem al Museu Arqueològic. Finalment retornarem a Salta.

5è Dia – Salta – San Antonio de los Cobres – Purmamarca.

Avui començarem l’etapa recorrent l’espectacular Quebrada del Toro. La primera visita la farem al jaciment arqueològic de Tastil, un dels més importants d’Argentina. Ja a l’altiplà, passarem per San Antonio de los Cobres i des d’allà continuarem fins a l’impressionant viaducte de La Polvorilla, on pararem a gaudir del paisatge. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa per la puna andina fins al salar de Salinas Grandes. Acabarem el dia baixant l’espectacular Cuesta de Lipán fins a Purmamarca, on ens allotjarem.

6è Dia – Purmamarca – Humahuaca – Jujuy – Buenos Aires.

Avui visitarem la Quebrada de Humahuaca, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Durant el recorregut passejarem pel centre colonial de Purmamarca, veurem les espectaculars formacions del Cerro de los Siete Colores, visitarem el jaciment arqueològic de Tilcara i entrarem a l’església d’Uquía. Finalment arribarem al pintoresc poblet d’Humahuaca, on dinarem. Disposarem de temps per conèixer el poble i a la tarda ens traslladarem a l’aeroport de Jujuy per volar a Buenos Aires, on ens allotjarem. Sopar tipus pícnic.

7è Dia – Buenos Aires – glacera Perito Moreno – Calafate

De matinada volarem a Calafate, a la Patagònia. Després d’aterrar anirem a conèixer la glacera Perito Moreno. Dedicarem el matí a passejar pels diferents itineraris que transcorren davant del front de la glacera i permeten gaudir de les millors vistes d’una de les llengües glaciars més espectaculars del món. Dinarem i a la tarda embarcarem a un petit vaixell per navegar davant el front de glaç. Quan acabem anirem a instal·lar-nos a un confortable hotel a El Calafate.

8è Dia – Calafate – glacera Upsala – Calafate

Aquest matí navegarem rumb a la glacera Upsala, la més gran de la zona. Continuarem fins al moll de l’estancia Cristina, des d’on pujarem amb 4×4 fins al refugi de l’anomenat Hielo Continental. Retornarem a l’estancia Cristina per dinar i a la tarda visitarem el museu local, situat a la mateixa estancia. Acabarem el dia navegant de retorn a El Calafate.

9è Dia – Calafate – Torres del Paine.

Aquest matí sortirem ben d’hora per carretera cap a Xile. Dinarem en ruta i a la tarda visitarem el Parc Nacional de Torres del Paine, un dels més espectaculars del món. Durant el recorregut veurem el llac Sarmiento, la Laguna Amarga, l’anomenat Salto Grande i els espectaculars Cuernos del Paine. Acabarem la tarda fent una petita excursió per la ribera del llac Grey, on acostumen a veure’s icebergs. Quan acabem les visites anirem a instal·lar-nos a una hosteria.

10è Dia – Torres del Paine – Punta Arenas – Australis.

Després d’esmorzar ens traslladem a Punta Arenas. Dinarem i a la tarda farem un recorregut panoràmic per la ciutat més austral de Xile, estratègicament situada a l’estret de Magallanes. Quan acabem el recorregut embarcarem al creuer Australis i començarem la navegació per l’estret rumb a la badia Ainsworth.

11è Dia – Australis – badia Ainsworth – illa Tuckers.

De matinada travessarem el Seno Almirantazgo i arribarem a la glacera Marinelli, a la badia Ainsworth. Aquí farem una excursió a peu pel bosc magallànic per gaudir del paisatge i observar els dics dels castors i, amb sort, lleons marins. Retornarem a bord per dinar i a la tarda visitarem els illots Tuckers, on farem una excursió amb llanxa per veure pingüins i corbs marins.

12è Dia – Australis – glacera Pía – Avenida de los Glaciares.

Avui navegarem pel braç nord-oest del canal Beagle. El nostre objectiu és desembarcar a la badia Pía, on farem una excursió a peu per gaudir de les millors vistes de la glacera Pía i de les muntanyes que l’envolten. Retornarem a bord per dinar i a la tarda navegarem al llarg de l’espectacular Avenida de los Glaciares.

13è Dia – Australis – cap d’Hornos – Bahía Wulaia.

Aquest matí navegarem pel canal Murray i badia Nassau rumb al Parque Nacional Cabo de Hornos. Si les condicions climatològiques i l’estat del mar ho permeten, desembarcarem al mític cap d’Hornos, a l’extrem sud d’Amèrica. A la tarda desembarcarem a Bahía Wulaia, un antic assentament yàmana estretament lligat al viatge de Darwin a bord del Beagle. Aquí farem una excursió pel bosc per descobrir la flora local.

14è Dia – Australis – Ushuaia – Buenos Aires.

De matinada atracarem al moll d’Ushuaia, la ciutat més austral del món. Desembarcarem de l’Australis i farem un recorregut panoràmic de la ciutat, durant el qual visitarem el Presidio i el Museu situat al seu interior. Disposarem de temps lliure per passejar pel carrer comercial i al migdia volarem a Buenos Aires, on connectarem amb el vol a Madrid. Nit a bord.

15è Dia – Arribem a Barcelona.

Aterrarem a Madrid de matinada i connectarem amb el vol a Barcelona, on donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 20 de març de 2019.

Preu per persona en habitació doble: 8.350.-Euros (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 1.690.-Euros (IVA inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols de línia regular d’Aerolíneas Argentinas, classe turista.
 • Estada a hotels de 5***** a Buenos Aires, 4**** a Salta i El Calafate, de 1ª classe moderada a Purmamarca i hosteria de 1ª classe moderada a Torres del Paine. La segona estada a Buenos Aires (6è dia) serà en un hotel de 4****.
 • Creuer de 4 nits a bord del vaixell Australis en cabina exterior amb llits baixos i bany privat.
 • Pensió completa durant tot el viatge, excepte els dinars del 7è i 14è dies.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Salta.
 • Visita de dia sencer a la vall de Lerma.
 • Visita de San Antonio de los Cobres.
 • Visita de Purmamarca.
 • Visita de la Quebrada de Humahuaca.
 • Visita de Buenos Aires i assistència a un espectacle de tangos.
 • Totes les excursions ofertes durant el creuer segons el programa del vaixell.
 • Visita del Presidio d’Ushuaia.
 • Assegurança d’assistència en viatge contractada amb la companyia Europea.

 

NOTA: Aerolíneas Argentinas pot canviar els horaris de vols i dates de sortida i això podria alterar parcialment el programa. Eurovacances farà tot el possible per tal que, si es donés aquesta circumstància, tingués la mínima repercussió possible en el viatge.

Activitats BCN amb Eurovacances

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar