Etiòpia

Especial Timkat

Aïllada durant segles a les terres altes d’Àfrica, Etiòpia ha desenvolupat una identitat històrica i cultural única al continent. Va ser precisament al nord del seu territori on les civilitzacions clàssiques de la Mediterrània van entrar amb contacte amb l’Àfrica negre, aportant a l’antic regne d’Axum, embrió de l’Etiòpia actual, els trets distintius de la seva identitat cultural. D’aquesta manera naixia l’única civilització judeocristiana original de l’Àfrica subsahariana.

Probablement, la manifestació més distintiva d’aquesta espiritualitat pròpia sigui la festivitat del Timkat, durant la qual se celebra el baptisme de Jesús al riu Jordà. De fet, en llengua amhàrica timkat significa precisament bateig. Durant el festival, el Tabot, una representació de l’Arca de l’Aliança present a totes les esglésies etíops, surt en processó simbolitzant la manifestació de Jesús com a messies. Multituds de fidels segueixen als monjos i els acompanyen en una nit d’oracions prop d’un curs d’aigua que representa el Jordà. Els cants i balls que acompanyen les processons, les oracions de monjos i fidels, les misses multitudinàries i la profund espiritualitat que respira tota la celebració, fan del Timkat un dels millors moments per conèixer Etiòpia.

 

Highlights:

 • Assistim a les celebracions del Timkat a la ciutat de Lalibela.
 • Seguim les processons del Tabot acompanyant als monjos i als fidels.
 • Coneixem l’única civilització judeocristiana original de l’Àfrica subsahariana.
 • Descobrim les cascades del Nil Blau, les muntanyes Simien i les ciutats d’Addis Abeba, Axum i Gondar.

1r Dia – Volem a Addis Abeba.

Presentació a l’aeroport de Barcelona i sortida del vol a Frankfurt, on enllaçarem amb el vol a Addis Abeba. Quan arribem a la capital d’Etiòpia ens instal·larem a un bon hotel.

2n Dia – Addis Abeba.

Esmorzarem a l’hotel i després dedicarem el dia a conèixer aquesta enorme metròpoli de més de cinc milions d’habitants. Durant el recorregut veurem la Catedral de Sant Jordi i la catedral ortodoxa de la Sagrada Trinitiat. També entrarem al Museu Nacional, on s’exposen les restes arqueològiques més significatives del país, i ens aproparem a les properes muntanyes d’Entoto, des d’on gaudirem de les millors vistes de la ciutat. Finalment retornarem a l’hotel per sopar i descansar.

3r Dia – Addis Abeba – Baher Dar – Nil Blau.

Aquest matí volarem a Baher Dar. Després d’aterrar començarem una excursió a peu fins a les cascades del Nil Blau, considerades unes de les més impressionants de l’Àfrica. Dinarem i a la tarda coneixerem el Palau Bezawit, l’antiga residència de Haile Selassie. No es pot entrar al palau, però des d’aquí es gaudeix de les millors vistes del llac Tana i el Nil Blau. Durant el recorregut també coneixerem les localitats de Bahrain i Wito. Acabades les visites retornarem a l’hotel de Baher Dar.

4t Dia – Baher Dar – llac Tana – Gondar.

Esmorzarem a l’hotel i després farem una excursió amb vaixell pel llac Tana, on neix el Nil Blau. Durant la navegació visitarem el Monestir d’Ura Kidane Mihret, el més interessant del llac Tana. Dinarem a Baher Dar i a la tarda ens traslladarem per carretera a Gondar. Quan arribem coneixerem els monuments més significatius, com el complex reial de Fasil Ghebbi o l’anomenada Piscina de Fasilidas. Acabarem les visites a la bonica Església de Debre Birhan Selassie. Finalment ens instal·larem a l’hotel.

5è Dia – Gondar – PN Muntanyes Simien.

Esmorzarem a l’hotel i després iniciarem un espectacular recorregut fins al Parc Nacional de les Muntanyes Simien, on hi ha cims que sobrepassen els 4.300 metres d’altitud. La seva importància ecològica i paisatgística ha estar reconeguda per la UNESCO, que l’ha inclòs a la llista del Patrimoni de la Humanitat. Quan arribem ens instal·larem al lodge i dinarem. A la tarda farem una primera excursió a peu per gaudir del paisatge i veure els famosos babuïns gelada, endèmics d’Etiòpia. Quan acabem retornarem a sopar al lodge.

6è Dia – PN Muntanyes Simien.

Avui dedicarem tot el dia a conèixer els espectaculars paisatges del Parc Nacional de les Muntanyes Simien. Durant el recorregut veurem la vall de Kaba, els espadats de Gich i les cascades del riu Jinbahir, de 500m d’alçada. També gaudirem de les millors vistes de la vall del riu Wazla. Dinarem tipus pícnic durant l’excursió i a la tarda retornarem al nostre lodge per descansar i sopar.

7è Dia – PN Muntanyes Simien – Axum.

Esmorzarem al lodge i després iniciarem el trajecte cap a la ciutat d’Axum. Aquest recorregut transcorre per una de les zones més impressionants de l’altiplà. Durant el viatge passarem diversos colls de muntanya, travessarem gorges, vorejarem espadats i baixarem a valls profundes. Dinarem en ruta a Shire i a la tarda arribarem a Axum, l’antiga capital del regne axumita. Quan arribem ens instal·larem a l’hotel i soparem.

8è Dia – Axum.

Avui explorarem Axum. En primer lloc anirem al camp d’esteles, on es concentren 74 esteles monumentals de fins a 500 tones de pes. Després ens aproparem a l’Església de Santa Maria de Zion, l’edifici més característic de l’Axum moderna. Dinarem i a la tarda coneixerem el Patí de la Coronació i el parc del rei Ezana. Finalment ens dirigirem a les restes de l’anomenat Palau de la Reina de Saba. Quan acabem retornarem a l’hotel.

9è Dia – Axum – Lalibela.

Esmorzarem a l’hotel i després volarem a Lalibela. Quan aterrem ens traslladarem a l’hotel i dinarem. Dedicarem la tarda a conèixer les impressionants esglésies excavades a la roca per les quals és famosa la ciutat. Començarem per la Capella reial de Bet Emanuel, una de les obres mestres de Lalibela. Després anirem a conèixer Bete Markorios i Bete Giorgis. Acabarem el dia visitant el conjunt de sis esglésies format per Bete Golgotha, Bet Mikael, Bet Mariam, Bet Meskel, Bet Denagel i Bet Medhane Alem. Al vespre assistirem a la cerimònia del cafè.

10è Dia – Lalibela – Timkat.

Començarem el dia a la interessant Església de Yemrehane Kristos, a la que s’accedeix després d’una caminada de 20 minuts. Dinarem i a la tarda assistirem a les celebracions del Timkat. Durant aquest primer dia el Tabot, símbol de l’Arca de l’Aliança, surt en processó del monestir acompanyat dels cants del monjos. La seva destinació és una tenda cerimonial on els monjos resaran tota la nit acompanyats de multituds de fidels vestits de blanc. Veurem les celebracions i després retornarem a l’hotel.

11è Dia – Lalibela – Timkat.

Avui assistirem al segon dia de Timkat. En aquesta jornada els monjos beneeixen els objectes litúrgics i als fidels. Se celebra una missa multitudinària i després el Tabot és retornat al monestir mitjançant una llarga processó farcida de cants i rituals simbòlics. Dinarem i a la tarda acabarem les visites coneixent l’anomenat Conjunt d’Esglésies del Sud, format per cinc esglésies completament excavades a la roca. Quan acabem les visites retornarem al nostre hotel.

12è Dia – Lalibela – Addis Abeba – Barcelona.

Esmorzarem a l’hotel i després volarem a Addis Abeba. Després d’aterrar ens instal·larem a l’hotel i dinarem a un restaurant local. A la tarda coneixerem el Merkato, el mercat més animat de la capital. A l’hora convinguda ens traslladarem a l’aeroport per volar a Frankfurt. Sopar i nit a bord.

13è Dia – Arribem a Barcelona

Arribarem a Frankfurt i connectarem amb el vol a Barcelona. Quan aterrem donarem per acabat el viatge.

Data de sortida: 9 de gener de 2018.

Preu per persona en habitació doble: 6.485.-Euros (Iva inclòs).

Suplement habitació individual: 670.-Euros (Iva inclòs).

Aquest preu inclou:

 • Vols internacionals amb Lufthansa, classe turista.
 • Vols locals amb la Companyia Ethiopian Airlines, classe turista.
 • Transport amb minibus tipus Coaster de 20 places.
 • Estada a hotel de 5***** estrelles a Addis Abeba i de categoria turista la resta del viatge.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita d’Addis Abeba amb entrada al Museu Nacional.
 • Visita de Baher Dar amb excursió a les cascades del Nil Blau.
 • Excursió amb vaixell pel llac Tana amb entrada a Ura Kidane Mihret.
 • Visita de Gondar.
 • Visita del Parc Nacional de les Muntanyes Simien.
 • Visita d’Axum amb entrada al Palau de la Reina de Saba.
 • Visita de Lalibela amb assistència al Timkat.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

 

Notes:

Visat necessari; el seu import no està inclòs. Vacunes necessàries; és obligatori visitar un centre de medicina tropical abans de començar el viatge.

Activitats BCN amb Eurovacances

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més informació

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar