Romania

El país del comte Dràcula

Les possibilitats que l’erudit orientalista hongarès Arminius Vambery captivés amb les seves històries sobre prínceps de Valàquia a un escriptor irlandès desconegut eren mínimes. I encara menys que aquest escriptor convertís un dels prínceps en personatge literari de transcendència universal. Però això és exactament el que va passar. Bram Stoker va publicar la seva novel·la Dràcula l’any 1897 i el comte de ficció va passar a ser un dels grans personatges de la història de la literatura. Des d’aleshores, milions de lectors arreu del món han fet de la Transsilvània literària de Bram Stoker la quinta essència del racons remots i misteriosos d’Europa. La Transsilvània de debò, però, poc té a veure amb el país que Bram Stoker descriu a les primeres línies del llibre. Ni tampoc el comte Dràcula és gaire fidel a Vlad Draculea, més tard Vlad Tepes, príncep de Valàquia de 1456 a 1462 amb el nom de Vlad III, heroi de la resistència contra els otomans i futur Vlad l’Empalador. Sigui com sigui, el binomi format per Dràcula i Transsilvània han contribuït com cap altra campanya a la promoció turística d’un gran país amb atractius paisatgístics i monumentals de primera magnitud. El nostre objectiu és ensenyar-vos-els.

1r Dia: Barcelona – Iasi.

Presentació a l’aeroport del Prat i sortida del vol a Bucarest on enllaçarem amb el vol a Iasi, capital de la regió de la Moldàvia Romana. Quan arribem ens traslladarem a l’hotel on soparem i ens allotjarem.

2n Dia: Iasi – Voronet – Radauti.

Després d’esmorzar visitarem la ciutat de Iasi. Durant el recorregut veurem el Teatre Nacional, la Biblioteca Central, l’Òpera i l’Ajuntament. També coneixerem el Palau de la Cultura i la Catedral ortodoxa. Després de dinar ens dirigirem a Radauti. En ruta visitarem el Monestir de Voronets, del segle XV, un dels més espectaculars del país, on destaca la seva església policromada.

3r Dia: Radauti – Sucevita – Moldovita – Bistrita.

Esmorzarem i visitarem un taller de ceràmica negra de Marginea abans d’adreçar-nos al Monestir de Sucevita, que conserva els millors frescos de Romania del segle XVI. Dinarem i visitarem el Monestir de Moldovita (UNESCO) que darrera els seus murs amaga també un excel·lent conjunt de frescos murals. Acabades les visites arribarem a Bistrita on ens allotjarem (nota: el grup d’agost podria dormir a Tîrgu Mures.

4t Dia: Bistrita – Tîrgu Mures – Sighisoara.

Després d’esmorzar sortirem cap a Sighisoara, una de les ciutats medievals més ben conservades d’Europa i lloc de naixement de Vlad Tepes. Farem una parada a Tïrgu Mures per visitar el Palau de la Cultura i la biblioteca Teleki. Després de dinar arribarem a Sighisoara (UNESCO). Durant el recorregut coneixerem la Ciutadella, veurem la Torre del Rellotge i la famosa Strada Scolii. Soparem a la casa natal de Vlad l’Empalador abans d’allotjar-nos a l’hotel.

5è Dia: Sighisoara – Turda – Cluj-Napoca.

Esmorzarem a l’hotel i anirem a visitar la Salina de Turda, on podrem conèixer la història de l’explotació de la sal d’aquesta impressionant reserva geològica. Dinarem en ruta i a la tarda arribarem a Cluj-Napoca, la segona ciutat del país, situada a la regió de Transsilvània, on visitarem la Catedral de Sant Miquel dels segles XIV-XV, el Teatre Nacional i la Catedral ortodoxa.

6è Dia: Cluj-Napoca – Alba Iulia – Hunedoara – Sibiu.

Després d’esmorzar a l’hotel anirem a visitar la fortalesa d’Alba Iulia. Durant el nostre recorregut per l’interior de la fortalesa veurem l’estàtua eqüestre de Carol VI d’Àustria, la Catedral Ortodoxa, el Palau dels Prínceps i la Catedral Catòlica, del segle XVIII construïda sobre les restes d’una església del segle XII. Dinarem a Hunedoara on visitarem el seu castell, conegut com Castell Corvin perquè fou el famós rei Matías Corvino qui l’amplià al segle XV tot i que fou construït sobre una antiga fortificació romana cap al 1315 pel rei Carles I d’Hongria. Acabada la visita anirem a Sibiu on soparem i ens allotjarem.

7è Dia: Sibiu – Brasov.

Esmorzarem i descobrirem la ciutat de Sibiu. Durant el recorregut coneixerem el Museu Bruckental, que recull la major col.lecció de pintura del país. Acabada la vista anirem a conèixer l’Església Evangèlica, veurem les muralles i passejarem pels carrerons antics per assaborir l’ambient medieval, renaixentista i barroc de la Ciutat Baixa. Dinarem i arribarem a Brasov on farem una visita panoràmica. Entrarem a l’Església Negre i a continuació anirem a la plaça del Consell, per veure la Casa del Consell i la Casa dels Comerciants. També coneixerem el barri Schei on es troba la primera escola romana. Aquest vespre gaudirem d’un sopar amenitzat amb un concert de música de la filharmònica de Brasov (nota: el grup d’agost s’allotjarà a Poiana Brasov).

8è Dia: Brasov – Bran – Sinaia – Bucarest.

Després d’esmorzar anirem a visitar el Castell de Bran. Construït l’any 1378 dalt d’un turó rocallós, va jugar un paper estratègic en el pas natural entre les regions de Valàquia i Transsilvània. Tot i això, el castell és cèlebre per la seva vinculació amb Vlad Tepes, la figura històrica que va inspirar el personatge de Dràcula de Bram Stoker. Tot seguit dinarem i arribarem a la ciutat de Sinaia, coneguda com la Perla dels Carpats, on visitarem el Castell de Peles, del segle XIX. Aquest castell consta de 160 habitacions i està envoltat per uns jardins de gran bellesa. Acabada la visita recorrerem els darrers quilòmetres que ens separen de Bucarest, la capital de Romania.

9è Dia: Bucarest.

Esmorzarem a l’hotel i coneixerem la ciutat. Durant el recorregut panoràmic veurem la plaça de Victorei, el Teatre Nacional i la plaça de la Revolució. Situats ja al centre històric coneixerem la Cort Vella i l’anomenada Església de la Cort, fundada l’any 1559 i considerada la més antiga de Bucarest. Seguidament ens dirigirem a l’Església Patriarcal, seu del patriarcat romanès i residència del patriarca. A continuació anirem a conèixer el Museu del Poble. Fundat per reial decret l’any 1936, aquest fascinant museu a l’aire lliure situat a la ribera del llac Herastrau constitueix l’espai museogràfic més gran d’Europa, amb una extensió de 30 hectàrees. Dinarem i a la tarda ens aproparem al Parlament, construït durant la dècada de 1980, als anys finals del règim de Nicolae Ceausescu. De proporcions monumentals, està considerat un dels edificis més grans d’Europa. A més a més del Parlament, l’edifici també acull el Museu d’Art Contemporani i un dels centres de convencions més gran del món.

10è Dia: Bucarest – Barcelona.

Ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol directe a Barcelona on donarem per acabat aquest viatge del qual esperem que guardin un bon record.

Dates de sortida: 5 de juliol i 2 d’agost de 2019.

Preu per persona en habitació doble: 2.335.-€ (IVA inclòs).

Suplement habitació individual: 445.-€ (IVA inclòs).

El preu inclou:

 • Vols regulars de la companyia Tarom, classe turista.
 • Estada a hotels de 4**** durant tot el viatge, exceptuant a Bucarest que és de 5*****.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Servei de maleters a tots els hotels.
 • Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
 • Visita de Iasi.
 • Visita dels Monestirs de Sucevita i Moldovita.
 • Visita de Tîrgu Mures.
 • Visita de Sighisoara.
 • Visita de la salina de Turda.
 • Visita de Cluj-Napoca.
 • Visita del castell de Hunedoara.
 • Visita de les ciutats de Sibiu i Brasov.
 • Visita dels castells de Bran i Peles.
 • Visita de Bucarest.
 • Assegurança d’assistència en viatge amb la companyia Europea.

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Més info

Aquest web fa servir cookies propies i de tercers per a millorar la teva experiència de navegació. Si continues navegant pel nostre web entenem que dones el teu consentiment.

Tancar